hits

topp 5 album

15.07.2012 - 16:25 7 kommentarer
Det er ingen tvil at hverdagen min består mye av musikk. Her har jeg laget en liste med mine topp 5 favorittalbum!

Når man vokser opp med en storesøster, blir det fort mye rar musikk i løpet av barndommen. Jeg har tidligere vært gal fan av Spice Girls, Aaron Carter, Sum 41, Backstreet Boys, ja dere skjønner greia. Heldigvis fikk jeg meg gode venner som fikk meg på et helt annet spor, som åpnet sinnet mitt for en helt annen type musikk. Musikk jeg forsatt hører på den dag i dag. Her er min topp 5 liste over mine favorittalbum gjennom tidene som jeg aldri kommer til å gå lei av:

A Weekend in the City - Bloc Party

Første gang jeg hørte denne gjengen var på... Singstar Rocks! Favorittlåta mi ble fort Banquet av nettopp denne gjengen. Siden den gang har dette vært mitt desidert favorittband og det er de fortsatt. Oppfølgerplata til deres første, Silent Alarm, var det beste som kunne skjedd meg. A Weekend in the City er mer jeg kunne bedt om. Favorittlåta som jeg også har tattovert på armen er på dette albumet. Ikke rart den ligger på topp hos meg.

Demon Days - Gorillaz

Dere vet når dere hører en gammel låt som du hørte mye på for flere år siden, og så hører du den igjen nå, og du husker akkurat hvilket år det var og akkurat hva du gjorde det året? Demon Days av Gorillaz er et perfekt eksempel på dette. Med en gang jeg hører dette albumet husker jeg den sommeren jeg fikk meg min første datamaskin og at jeg fikk meg ny kjæreste som var helt gal i huet, så jeg dumpa henne etter tre dager. Dette er et genialt album av en genial gjeng. Fullstappet av originale låter som setter seg fast i hodet ditt. Uansett hvor mange ganger jeg hører på dette albumet, vil jeg aldri gå lei. En virkelig Feel Good Inc plate!

Wind in the Wires - Patrick Wolf

Veldig få har hørt om denne karen, Patrick Wolf. Takket være min rare venn, Andreas, ble han fort en av mine favoritter. Dette var vel 6-7 år siden. Med, hva jeg på den tiden ville kalt, en haug av sprø låter, har Patrick Wolf vært en stor del av mitt musikkliv. Han har sluppet flere album bestående av låter jeg har forelsket meg i. Jeg er fortsatt irritert den dag i dag, at han avlyste Hovefestivalen for 5 år siden. Likevel vil låtene hans fortsatt bli spilt igjen og igjen.

Með suð í eyrum við spilum endalaust - Sigur Ros

Sigur Ros er nok det eneste bandet jeg elsker som synger på et fremmedspråk jeg ikke forstår. Men det betyr ingenting. Disse islenderne er genier. Albumet, Með suð í eyrum við spilum endalaust, fikk jeg til bursdagen min i 2008 og siden den gang har det blitt spilt av så mye at jeg nesten kan låtene utenat. Det sier litt når man ikke aner hva de synger. Sigur Ros lager musikk som er magisk, som trollbinder dere garantert. Gobbledigook spesielt!

And the Glass Handed Kites  - Mew

På ungdomsskolen for, ja, flere år siden, kom søte Julie bort til meg på bursdagen min. I hånda hadde hun en gave som jeg kjapt forstod hva inneholdt grunnet formen. På innsiden lå det nyeste albumet til Mew, And the Glass Handed Kites. Jeg hadde ikke hørt stort på dem, så overlykkelig ble jeg ikke, men det tok ikke lang tid før jeg virkelig ble takknemlig. Jeg satt på gutterommet og hørte albumet om og om igjen, for dette var noe av det beste jeg hadde hørt! Danske Mew lager musikk ute av denne verdenen og jeg har fallt fullstendig for dem. Dere kan tro jeg gleder meg til å se dem på PStereo i august! Min favoritt er Saviours of Jazz Ballet.

De fem nevnte albumene over har faktisk spilt en stor del i livet mitt og det er god følelse å sette dem på nå, flere år etter de ble sluppet. En fantastisk følelse å vite at musikk kan ha så stor påvirkning på en person.

Har dere noen favorittalbum som betyr mye for dere?

7 kommentarer

Mari

15.07.2012 kl.19:33

Whatever people say I am, that's what I'm not av Arctic Monkeys og Junk of the heart av The Kooks er favorittalbumene mine for tiden.

AN

15.07.2012 kl.20:46

Elsker Patrick Wofl! Sant at det ikke er mange som har hørt om han, ble litt overrasket nå jeg!
Så du han ikke i Oslo når han var der? Fantastisk konsert!

The Giant - Kjetil

15.07.2012 kl.23:38

Han er fantastisk! Har digget han i lang tid. Visste ikke at han hadde konsert i Oslo?!! When?

The Giant - Kjetil

15.07.2012 kl.23:39

Ikke dårlig! Den arctic monkeys plata er rimelig bra:D

AN

16.07.2012 kl.02:02

Han spilte på Parkteatret 12. nov i fjor!
Tror han likte seg, så blir ikke overrasket om han kommer tilbake snart! Et must å få med seg!

Kristin

16.07.2012 kl.13:34

"Songs about Jane" var albumet som fikk meg til å like Maroon 5, så det er vel en favoritt. Akkurat nå fortiden er det "Overexposed" av samme band som er storfavoritten, deres beste album hittil etter min mening! "Hurry up, we're dreaming" av M83 og "Viva la vida or death and all his friends" av Coldplay er vel også storfavoritter. Kanskje aller mest sistnevnte, har så mange minner til det albumet der!

andrea

18.07.2012 kl.00:55

ÅH herregud, endelig vet jeg hvilken sang jeg har nynnet på i flere uker, det var deilig.. Jeg har også nå funnet ut at jeg virkelig DIGGER Sigurd Ros, bare pågrunn av en sang, skal ikke mer til.. :) Du har veldig god musikksmak forresten.. :)

Å herregud som jeg har lett etter tittelen på sangen Gobbledigook, jeg har nynnet på den konstant i flere uker nå og ikke ant h

Skriv en ny kommentar