hits

intervju: Mac Miller

16.07.2012 - 22:24 6 kommentarer
På Hove i sommer fikk jeg og søte Felicia fra Kingsize møte Mac Miller backstage. Jeg tok bilder, Felicia intervjua.

Tidligere i sommer tok Pittsburgh-rapperen Mac Miller Tromøya og Hovefestivalen med storm, og i forkant av konserten slo vi av en prat med den populære unggutten for å høre om tidligere opphold i Norge, debutalbumet Blue Slide Park og hans forkjærlighet for hiphop fra 90-tallet.

Tekst: Felicia Donkor

Foto: Kjetil Lundstein

Hvordan er det å komme tilbake til gode gamle Norge?

Mac Miller: AWESOME! Jeg har aldri opptrådt foran så mange mennesker før. Sist gang jeg var i Norge, var det omkring 600-1000 mennesker, men dette er jo omkring 15 til 20.000 mennesker som skal bli underholdt.

En ganske gigantisk tilpassning altså?

Definitivt.

Hva fikk deg til å begynne med rap?

Jeg begynte på ordentlig da jeg var rundt... 14-15 år, men jeg startet å rappe da jeg var seks. Dette er noe som jeg har alltid hatt lyst til å drive med, i og med at jeg ikke er verdens beste sanger.

Og det fikk deg til å tenke, ”nei, dette vil jeg gjøre for resten av livet!”?

Selvfølgelig! Jeg var nok 15 år gammel da jeg innså at dette var min skjebne, fordi jeg var så seriøs på det. Da jeg var 15, droppet jeg alt i livet og bestemte meg for å fokusere på hiphop.

Når man hører på musikken din, så skiller den seg ut ganske kjapt i mengden. Hvorfor er du så glad i et mer typisk 90-talls rapsound kontra den typen beats som ofte blir brukt av dagens rappere?

Det er hovedsakelig fordi jeg ble inspirert av 90-tallsartister som Big L, A Tribe Called Quest osv. De inspirerte meg til å gjøre hva jeg gjør i dag, nemlig å rappe. Når du først begynner å rappe, velger du favorittrapperen din og prøver å høres ut som ham. Etter hvert skaper du ditt eget sound. Så om du hører på mine gamle mixtapes, får du for eksempel et inntrykk av at jeg prøver å høres ut som Big L.

Les resten av intervjuet HER.

Mac Miller og Felicia!

6 kommentarer

Johanne Bratland

16.07.2012 kl.22:38

Du er så heldig som har fått møte han!!

Jane

17.07.2012 kl.22:13

Du er så heldig som fikk møte han!:) Utrolig bra intervju og bilder!

chickofnorway

17.07.2012 kl.23:51

Ka hete du på instagram duude?

Stine

18.07.2012 kl.00:08

Utrolig bra bilder!
Lurer på et par ting ang ditt opphold i NY jeg. Vurderer å reise dit med Gateway College våren 2013, og lurer på om du har skrevet et innlegg om oppholdet ditt? Litt om boforhold, undervisningen, lærerne, byen, penger, selve Gateway og slike ting. Er veldig usikker, men dette er noe jeg har veldig lyst til, men trenger mer info!

Birgitte

22.07.2012 kl.18:08

seriøst du er verdens heldigste! var på konserten hans på Hove, grein i sikkert en time under og etter konserten av ren glede av å stå så nærme han. beste dagen i livet mitt, null tull. du kan ikke legge ut flere bilder fra intervjuet med han? vil seeee, du har GARANTERT flere bilder av han. eventuelt sende på mail? jeg døør etter å se, fikk ikke noe spesielt bra bilder selv av han fordi man ikke kunne ha med speilrefleksen inn på området uten spesiell tillatelse eller pressepass.. :(

Emmy Holm

24.07.2012 kl.11:38

Riktigt coola bilder som header!

Skriv en ny kommentar