what to eat?

10.09.2012 - 21:35 19 kommentarer
Når man flytter ut, blir automatisk alternativene færre. Hvorfor det?

Da har jeg bodd på Majorstuen i 1 uke akkurat. Jeg synes det har gått veldig bra hittil, men i matveien har jeg vært alt annet enn kreativ. Det blir stadig havregryn eller brødskive til middag, noe jeg klarer meg greit med, men spennende er det nå ikke. I kveld slo jeg på stortromma å lagde suppe med baguette. Det sier litt om hvor terskelen på kreativitet ligger om dagen.

Blomkål- og brokkolisuppe kunne jeg levd på hver dag!

Som nybakt student og Oslobeboer, trenger jeg hjelp. What to eat?!

19 kommentarer

Camilla

10.09.2012 kl.21:41

http://www.youtube.com/watch?v=15qAHW1Swf4

Kjempe godt!! :D

Lise

10.09.2012 kl.21:45

Nemmen så flink du e kjetil xD bedre enn meg

Caroline Maria

10.09.2012 kl.21:48

Haha, samme her! Blir ikke akkurat koldtbord når man bor alene. Går mye av det samme, men det viktigste er bare å få i seg mat til rett tid :-D

Marte

10.09.2012 kl.21:50

Har du flyttet til Majorstuen med moren din? :)

The Giant - Kjetil

10.09.2012 kl.21:55

Marte: Lol nei, da hadde jeg hvertfall ikke lagd mat selv...

Louise

10.09.2012 kl.21:57

Biffsalat, kyllingsalat, laks + omelett og grønnsaker, taco med laks fremfor kjøttdeig, tika masala med nanbrød... Og uuh; apropos mat: prøv havregrøt som du koker opp med melk og sjokoladepulver (evt bakekakao + litt sukker/sukrin) eller bare kok det opp med ferdiglagde sjokomelk selvfølgelig, og topp det med en proteinbar i biter, banan og litt kakaodryss!! Digg mat på en søndag etter trening eller en kveld man er sulten OG godtesjuk samtidig ;)

Hanne

10.09.2012 kl.22:01

Har budd på hybel i eitt år allerede, så har opplevd å gå tom for idéar mange gonger.. Men pleier å klare ein sunn og variert meny likevel! Menyen for dei neste dagane er slik:

Wok med laks, minimais, aubergine, squash og gulrot
Pasta med bacon, stekt løk, kinakål
Kjøttboller i brun saus
Torsk med kokte poteter, asparges, gulrot og ertestuing

Det er lurt å kjøpe mat i stor kvanta, og ikkje å bry seg om det er first price osv, det smaker faktisk like godt, berre du tilbereder det riktig ; ) Bacon har de veldig billig på både kiwi og meny, så det kan du lett unne deg, og så er det lurt å planlegge middagar for ei stund framover slik at du handler inn til alt på ein gang, og kan planlegge å bruke for eksempel gulrot, salat, andre grønnsaker i fleire forskjellige middager etter kvarandre : )

Lykke til videre som student, då!

Amalie

10.09.2012 kl.22:03

Kylling i pita brød med salat
Laks i ovnen med grønnsaker og smør og poteter
Pasta varianter
Wok
Grøt.. haha :)

kristine

10.09.2012 kl.22:04

jaman2012.blogg.no (y)

Miriam

10.09.2012 kl.22:19

Merket det jeg óg når jeg bodde hjemme alene to uker, gikk mye i brødmat.
Mor gikk til anskaffelse av en kokebok til meg, "kokebok for studenter", masse god mat og bra for lommeboken ;-)

Marita

10.09.2012 kl.22:28

Jeg har bodd på hybel i 2 år, er på det tredje året mitt nå. Jeg og hun jeg bor med har begynt å lage middagsplan. Sette opp hva vi skal ha til middag hvilke dager. Ser litt på nett etter hva vi vil ha som er sunt og lett å lage. Det blir litt toro, men det er absolutt best når man lager selv helt fra bunnen av. Når man er en, eller to, er det også lurt å lage porsjoner, så har du feks kjøttdeig i flere dager selv om du bare har kjøpt en eller to pakker.

To enkle oppskrifter jeg kan anbefale deg er:
Tomat og chorizogryte:
Denne oppskriften er til fire personer, men du kan jo dele den på fire så du får for en porsjon eller lage mer bevisst sånn at du har rester et par dager.
- 2 dl couscous
- 300 g mager chorizo
- 200 g sjampinjong
- 2 glass/pakker pastasaus med basillikum ( her brukte vi en hjemmelaget tomatsaus, vanlig tomatsaus du får kjøpt på butikken fungerer også)
- 1 krm salt
- 1 krm nykvernet pepper
Tilbehør: Matyoghurt
Dette gjør du:
1. kok couscousen etter anvisning på emballasjen.
2. skjær pølsen i skiver. Skyll og skjær sopp i mindre biter. Ha pastasausen i en kjele. Fyll 1 tomt glass med vann, og rør det inn i pastasausen. Kok opp, og la koke under lokk ved svak vare i ca 3 min.
3. la couscousen renne av i et dørslag, og vend den i gryten. tilsett salt og pepper. la det koke i ca 3. min. Rør om av og til. Server med en skje matyoghurt.

Pasta med krydret bacon- og tomatsaus
- 6 ss olivenolje
- 1 hvitløksfedd
- 75 g bacon ( kan bli lite, vi brukte 300 g på 2 personer, ble akkurat nok)
- 800 g hermetiske hakkede tomater
- pepper
- 450 g pasta
- 10 friske basilikumblad, strimlet (hvs du har, krydderet fungerer utmerket)
Litt nyrevet ost

Framgangsmåte:
1. varm olje og hvitløk i en stor stekepanne over lav middels varme. Stek hvitløken til den så¨vidt begynner å få farge. tilsett baconet og stek til det blir brunt.
2. rør inn tomatene. Krydre med litt salt og pepper. Kok opp og la deretter retten småkoke over middels til sterk varme i ca 10-20 min, eller til oljen skiller seg fra tomatene.
3. kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pastaen. kok opp på ny, og kok pastaen i 8 til 10 min, eller til den er myk, men fremdeles gir en viss tyggemotstand. La pastaen renne av, og legg den over på et varmt fat.
4. hell sausen over pastaen. tilsett den strimlede basilikumen og den nyrevne osten og bland deretter godt. Server retten med det samme.
HUSK! Gjør det som passer deg, ta det litt med måte, du trenger ikke følge alt etter oppskriften 100% :)
Bon appetit!

Mari

10.09.2012 kl.23:10

Kyllingwok og omelett er to enkle, men gode retter! :)

Andrea

11.09.2012 kl.14:06

Masse forskjellige salater, wok, pannekaker og gryteretter :)

Kristine :)

11.09.2012 kl.16:57

Omelett! Uendelige variasjonsmuligheter, så tar litt lenger tid å bli lei!
Eventuelt så er innbakte pølser/pizza veldig godt, og kan enkelt fryses

Lisa

11.09.2012 kl.20:21

Anbefaler deg å ta en titt på denne bloggen: http://foodbyvictoria.com/

Hun oppdaterer daglig med oppskrifter som er lette og fine, spesielt for studenter og hybelboere - akkurat som henne selv :) Lykke til!

Anniken

15.09.2012 kl.23:42

Hvis du vil ha noe som ikke tar lang tid og samtidig er sykt digg, anbefaler jeg en god biff! Stek den i panna sammen med gulrøtter, brokkoli og aspargesbønner, og ha litt sukker sukker på grønnsakene mens de stekes. Det er ferdig når det er passe tyggemotstand på grønnsakene. Enkelt, litt annerledes og veldig godt :D

Aina

20.09.2012 kl.00:36

Pitapizza, veldig enkelt :)

Ingrid Victoria

21.09.2012 kl.23:30

masse spennede og student vennelig mat på min matblogg - foodbyvictoria.com

The Giant - Kjetil

22.09.2012 kl.01:25

Takk Ingrid Victoria! Skal sjekke ut :)

Skriv en ny kommentar

hits