hits

cph

Bursdagsuken fortsetter, og den fortsetter i København!

Jeg har alltid bursdag en hel uke, eller bursdagen min er alltid en unnskylding for at jeg skal ha det best mulig, hele uken. Dere vet, "Gidder du å kjøpe en øl til meg? Siden jeg hadde bursdag for tre dager siden"-opplegg. Det funker.

Men grunnen til at jeg er i København er fordi jeg ble invitert av Visit Denmark. De kaller turen for "Urban Vikings", ettersom den skal være rettet mot herrene. Tidligere besøk i København har vært som svipptur via Danskebåten, med andre ord, noe fullstendig annet. Da har det vært om å gjøre og shoppe mest på kortest mulig tid, med en skjærende hodepine som et resultat av bølger og korny paraply drinker. Nå derimot skal vi oppleve byen på ordentlig!

Over ser dere bilder fra dagen i dag. Det er dette man kaller effektive turister altså! Vi har besøkt Carlsberg Bryggeri, drukket titalls forskjellige typer øl, fått servert deilig tre-retters, ridd hest og kjerre, fått egen guidet tur til de kjente danske motehusene og sett byen fra et helt nytt perspektiv. Jeg elsker København og grøsser nesten litt over at jeg ikke så på mulighetene til å ta studiene her i stedet. Dog, jeg ikke fatter et eneste ord på dansk, spesielt ikke tallene deres. Uansett, det er bare sjarmerende!

I kveld skal vi på en gastronomisk teaterforestilling kalt, The Snow Queen. Og for dere som lurer på hva en gastronomisk teaterforestilling er, meg selv inkludert, har jeg blitt fortalt at vi skal se en teaterforestilling mens vi får servert en ti-retters middag. Jeg tar nok ikke flyet hjem herfra, jeg kommer rullende.

3 kommentarer

Dejligt, at se lidt af København på 'turist-måden'! Men glemmer hurtigt nogle af de rigtig gode (turist) ting, når man bor i byen :-)

Og hvad er det galt med vores tal?? :-) Men fair nok, de fleste danskere forstå heller ikke norsk (kun på skrift) :-)

Så bra at jeg hjelper deg se København på turistmåten!

Haha, har faktisk pratet med dansker i hele kveld og forstår ikke halvparten en gang. MEN alle de danske jeg har pratet med forstår alt hva jeg sier. Det er overraskende!

Så må det være fordi, du er fra den sydlige del af Norge, at de forstår dig ;-)
Jeg har både været i Oslo og i Trondheim - og i Trondheim forstod jeg intet af, hvad der blev sagt. Men i Oslo forstod jeg det meste :-)

Men dansk er nok svært at forstå.... Specielt i København, her snakkede vi del hurtigere end andre steder i Danmark :-D

Kom endelig med flere indlæg fra København - så kan jeg måske finde inspiration til en turist-weekend :-)

Skriv en ny kommentar

Blogglisten