hits

snedronningen

08.02.2014 - 11:00 Én kommentar
Jeg har vært med på noe helt utenom det vanlige, det er nesten umulig å forklare, men jeg skal forsøke.

I februar og halve mars er det en forestilling kalt Snedronningen, av H.C. Andersen, som blir spilt på Teater Republique i København. Forestillingen hadde premiere i går, men vi fikk ta del i den aller første prøveforestillingen. Nok fakta, her kommer det virkelige spennende.

Vi har alle vært på teater før, der man sitter stille i en sal alt for lenge, gjesper et par ganger og nikker middelmådig fornøyd på veien ut. Denne gangen ville jeg ikke ut, jeg ville at det skulle fortsette. Snedronningen er ikke bare en teaterforestilling, det kalles nemlig en gastronomisk teaterforestilling. Det betyr at mat er inkludert. Men det var ikke bare en forestilling på teateret, nei, vi var mange forskjellige steder!

Vi begynte i en speilsal, hvor vi møtte Snødronningen og Kai (for dere som kjenner historien). Videre ble vi hentet i en van, kjørt av en stum man dekket i pelsfeller. Han kjørte oss til blomsterpikene der vi fikk vårt første måltid, et vegetarmåltid. Videre ble vi ført ned i et trangt kjellerrom, der vi var ventet av sjaman som ga oss fritert fiskesnacks (sinnsykt godt). Deretter ble vi kjørt et nytt sted, hvor hver enkelt av oss gikk inn i en dør alene og der det ventet en liten jente som fortalte en historie og ga meg noe deilig å spise (hun var nydelig). Ja, jeg kan snakke altfor lenge om dette, og jeg kan kjede dere, men poenget mitt er at dette er noe jeg aldri før har vært med på, eller en gang hørt om! Vi fikk til sammen ti matretter og vi ble ledet på en spennende reise som var individuell for hver av de som var i "publikum". Det var sang, dans (til og med vi danset!), fantastiske kostymer, deilig mat, vin og vin og vin og desserter. Fortellingen var rørende og sangene var vakre.

Etter forestillingen fikk vi møte regissøren, kokken og teaterinstruktøren og jeg kunne ikke stoppe å stille spørsmål. Jeg ville ha mer, jeg ville vite når lignende forestillinger ble satt opp og alle tankene bak dette mesterverket. Selv hadde jeg aldri hørt om historien, Snødronningen, før, men nå elsker jeg den. For dere som skal til København i februar eller mars, kjøp billetter nå! Dette kan man ikke gå glipp, aldri i verden. Jeg vil tilbake, jeg vil se den, nei nei, oppleve den, igjen!

Over ser dere bare et lite knippe av øyeblikk fra forestillingen. Som dere kan se er det mange forskjellige scener, på forskjellige steder, med spennende mat og karakterer. Det er nesten litt dumt at jeg forteller så mye, for da jeg gikk inn i "salen" aller først, hadde jeg ingen bange anelse om hva jeg ble med på. Men jeg var nødt til forklare, slik at jeg kan overbevise deg til å få det med deg. "Det er ingenting i verden, så stille som sne..".

Én kommentar

Mona

27.02.2014 kl.20:29

Åherrefred, dette vil jeg og oppleve!

Skriv en ny kommentar