hits

speaking of food

11.02.2014 - 21:04 3 kommentarer
Selv om jeg har kommet hjem til lettere og sunnere kost, er jeg nødt til å fortelle litt om maten jeg fikk oppleve i København.

Det gikk ikke en time i København uten at vi spiste et eller annet. Jeg gikk rundt stappmett cirka hele tiden, men ville smake på alt jeg kom over. Det er rart med det, at et land så nært Norge, tilbyr et så mye bredere utvalg av sunn, lett tilgjengelig, god og billig mat! Tenkte derfor å gi noen tips til dere som bor, skal til, eller er i København.

Palæo

Noen av dere kjenner kanskje til Torvhallerne. Det er et stort marked innendørs som selger all slags ferskvare. Her finner man alle typer oster, vin, grønnsaker, kjøtt og fisk, samt noen kule spisesteder. En av de, er Palæo. Palæo lager noe som kalles for Stone Age-mat, altså steinaldermat. Konseptet er ikke-prossesert mat, som er blitt en stor kostholdstrend i Danmark. Her fikk vi jordbær og chilli smoothie som smakte himmelsk, samt Palæos bestselgende pasta bolognes, men pastaen var erstattet med grønnsaker. Her snakker vi sunn og DEILIG fast food!

DØP

Som tidligere New York-beboer, har jeg fått en slags tilhørighet til hot dog stands. Pølse er så digg, at det skulle ikke vært lov! Men det er ikke alltid like sunt, og det har vært mye diskutert rundt det faktum at det kanskje ikke er så mye kjøtt som en skulle tro i de norske pølsene som selges i kiosker og lignende. I København har de derimot tatt den store pølseetterspørselen og fusjonert den med det sterke ønske om en sunnere livsstil. DØP selger økologiske pølser av flere forskjellige typer kjøtt. Og som pølseelsker kan jeg med hånden på hjerte fortelle, at dette er den beste pølsen jeg har spist. Try it!

Kul

Danskene vet det å starte konseptrestauranter. Det er noe jeg mener vi har altfor lite av i Norge. Spør du meg ser nesten alle restauranter i Norge like ute og tilbyr svært så lik mat. I Kjøttbyen (Meatpacking), København, finner man en helt nyoppstartet restaurant kalt Kul. Navnet betyr kull, som forklarer mye om hvordan maten der blir laget, altså grillet på kull. Her fikk vi smake på et bredt utvalg av retter, bestående av blant annet østers, ørret, kalvetunge, jomfruhummer, blekkspurt, svart aioli og noen fantastiske desserter. Dette var kanskje den mest spennende overraskelsen i matveien mens jeg var der, i tillegg til en kul(l) atmosfære. Her er det bare å bestille bord folkens, for du kan ikke dra fra byen uten å ha besøkt denne fantastiske resturanten.

Café Europa

Nok mat, la oss snakke kaffe og kaker. Som tilhenger av Café Norden, har det vært stamstedet mitt for hver gang jeg har vært i denne byen. Der har jeg smakt alt av godsaker, men rett over gata er det en vel så sjarmerende kafe, Café Europa. Her finner man kanskje verdens beste kaffe, jeg tuller ikke. Spleiser du denne kaffen med eple- eller jordbærterte, punsjbolle eller en saftig bolle, har du det perfekte pit-stoppet på en ellers hektisk (shopping)dag.

I mars stikker jeg tilbake til Køben, og da skal jeg finne enda flere spennende steder å spise, samt vise disse kule stedene fram til vennene mine. Deilig å være forberedt i Danmark!

3 kommentarer

Petter'n

11.02.2014 kl.22:27

Du bodde/levde egentlig ikke i New York, Kjetil. I hvert fall ikke til å kunne kalle deg en New Yorker. Du var på ferie med litt skole i noen måneder. Innrøm det! Ellers blir det prikkedøden og kokkos!

The Giant - Kjetil

11.02.2014 kl.23:05

Haha, jeg bodde i New York, altså New York-beboer. Men jeg er ingen New Yorker, det ville jeg aldri i verden tørre å påstå. Hater tross alt prikkedøden ;)

Ane-sofie

13.02.2014 kl.02:18

Hei! Vet at dette ikke har noe med innlegget å gjøre, men lurer på om sunday- tattoen din gjorde vondt?

Skriv en ny kommentar