hits

speaking of food

Selv om jeg har kommet hjem til lettere og sunnere kost, er jeg ndt til fortelle litt om maten jeg fikk oppleve i Kbenhavn.

Det gikk ikke en time i Kbenhavn uten at vi spiste et eller annet. Jeg gikk rundt stappmett cirka hele tiden, men ville smake p alt jeg kom over. Det er rart med det, at et land s nrt Norge, tilbyr et s mye bredere utvalg av sunn, lett tilgjengelig, god og billig mat! Tenkte derfor gi noen tips til dere som bor, skal til, eller er i Kbenhavn.

Palo

Noen av dere kjenner kanskje til Torvhallerne. Det er et stort marked innendrs som selger all slags ferskvare. Her finner man alle typer oster, vin, grnnsaker, kjtt og fisk, samt noen kule spisesteder. En av de, er Palo. Palo lager noe som kalles for Stone Age-mat, alts steinaldermat. Konseptet er ikke-prossesert mat, som er blitt en stor kostholdstrend i Danmark. Her fikk vi jordbr og chilli smoothie som smakte himmelsk, samt Palos bestselgende pasta bolognes, men pastaen var erstattet med grnnsaker. Her snakker vi sunn og DEILIG fast food!

DP

Som tidligere New York-beboer, har jeg ftt en slags tilhrighet til hot dog stands. Plse er s digg, at det skulle ikke vrt lov! Men det er ikke alltid like sunt, og det har vrt mye diskutert rundt det faktum at det kanskje ikke er s mye kjtt som en skulle tro i de norske plsene som selges i kiosker og lignende. I Kbenhavn har de derimot tatt den store plseettersprselen og fusjonert den med det sterke nske om en sunnere livsstil. DP selger kologiske plser av flere forskjellige typer kjtt. Og som plseelsker kan jeg med hnden p hjerte fortelle, at dette er den beste plsen jeg har spist. Try it!

Kul

Danskene vet det starte konseptrestauranter. Det er noe jeg mener vi har altfor lite av i Norge. Spr du meg ser nesten alle restauranter i Norge like ute og tilbyr svrt s lik mat. I Kjttbyen (Meatpacking), Kbenhavn, finner man en helt nyoppstartet restaurant kalt Kul. Navnet betyr kull, som forklarer mye om hvordan maten der blir laget, alts grillet p kull. Her fikk vi smake p et bredt utvalg av retter, bestende av blant annet sters, rret, kalvetunge, jomfruhummer, blekkspurt, svart aioli og noen fantastiske desserter. Dette var kanskje den mest spennende overraskelsen i matveien mens jeg var der, i tillegg til en kul(l) atmosfre. Her er det bare bestille bord folkens, for du kan ikke dra fra byen uten ha beskt denne fantastiske resturanten.

Caf Europa

Nok mat, la oss snakke kaffe og kaker. Som tilhenger av Caf Norden, har det vrt stamstedet mitt for hver gang jeg har vrt i denne byen. Der har jeg smakt alt av godsaker, men rett over gata er det en vel s sjarmerende kafe, Caf Europa. Her finner man kanskje verdens beste kaffe, jeg tuller ikke. Spleiser du denne kaffen med eple- eller jordbrterte, punsjbolle eller en saftig bolle, har du det perfekte pit-stoppet p en ellers hektisk (shopping)dag.

I mars stikker jeg tilbake til Kben, og da skal jeg finne enda flere spennende steder spise, samt vise disse kule stedene fram til vennene mine. Deilig vre forberedt i Danmark!

3 kommentarer

Du bodde/levde egentlig ikke i New York, Kjetil. I hvert fall ikke til kunne kalle deg en New Yorker. Du var p ferie med litt skole i noen mneder. Innrm det! Ellers blir det prikkedden og kokkos!

Haha, jeg bodde i New York, alts New York-beboer. Men jeg er ingen New Yorker, det ville jeg aldri i verden trre pst. Hater tross alt prikkedden ;)

Hei! Vet at dette ikke har noe med innlegget gjre, men lurer p om sunday- tattoen din gjorde vondt?

Skriv en ny kommentar

Blogglisten