hits

living with jacobsen

13.03.2014 - 14:51 Ingen kommentarer

Oppholdet i København har kommet til en ende, dessverre.

Noe av det jeg så mest frem til med denne turen, var å oppleve hotellet. Det høres kanskje pussig ut, men når et helt hotell er designet av en av Danmarks mest kjente designere, får man litt forhåpninger. Alt fra hotellets fasade til restauranten sitt bestikk, står Arne Jacobsen bak, noe jeg synes er svært fascinerende. I tillegg til design fra Jacobsen, er hotellet også fulle av Louis Poulsen-lamper, som er helt fantastiske.

Jeg møtte markedssjefen til hotellet, som tok meg med på en kort rundtur. Hun viste meg blant annet rom 606, som faktisk er et verdensberømt hotellrom. Det er fordi dette rommet er fullstendig ivaretatt siden hotellet åpnet på 1960-tallet. Alt av møbler og fasiliteter er bevart og står slik som de gjorde for nesten 60 år siden. Det var en litt uvirkelig stemning å være der inne, da man blir tatt med til en helt annen tid. Elektronikken i rommet er fra kjente Bang & Olufsen, så det blir ikke mer dansk enn dette. Grunnen til at akkurat dette rommet er blitt fredet, har derimot ingen annen grunn, annet enn at romnummeret klinger godt. Man kan selvfølgelig bo der, hvis man ønsker (og har råd), men dette koster 5500 kr natten. Hvis man kun ønsker å ta en titt på rommet, og det er ledig, er dette selvfølgelig mulig. Da er det bare å spørre hotellet, de viser rommet stolt fram. Med en morgen som startet med frokost i øverste etasje, i tillegg til alt annet, har dette oppholdet vært herlig. Synd å reise hjem nå.

Denne turen har fått meg til å virkelig innse at København, er en av de fineste byene jeg vet om. Jeg har til og med lært meg litt dansk!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar