hits

i københavn spiser de søppel

30.04.2014 - 19:46 4 kommentarer

En av restaurantene jeg besøkte i København, serverte råvarer av et litt spennende slag.

Overskriften er korrekt, men samtidig veldig misvisende. Dette restaurantkonseptet er nemlig noe av det varmeste, fineste og mest bærekraftige restaurantkonseptet jeg har vært borte i. Rub & Stub er en ny restaurant i København som jobber for å bekjempe matavfall. Bønder, store matbutikker og supermarkeder kaster mat daglig. Ikke fordi maten er dårlig eller smaker vondt, men rett og slett fordi maten ikke nødvendigvis tar seg godt nok ut i butikkhyllene. En deformert gulrot eller en misfarget tomat, går rett i søpla. Dette er bortkastet mener dansken bak Rub & Stub, og jeg er enig.

Ved å skape et leverandørnettverk som overleverer mat som ikke selges i butikkene, sørger Rub & Stub at god mat blir servert og ikke kastet. Det fantastiske med denne restaurantet er at de ansatte jobber frivillig og overskuddet går til humanitære utviklingsprosjekter. For meg er dette vakkert. Spesielt vakkert er det at de klarer å lage deilig mat ut av det! Besøket hos Rub & Stub tok meg fullstendig med storm, jo mer jeg lærte jo gladere ble jeg. Tenk at det finnes slike mennesker som jobber så hardt, frivillig, for å hjelpe andre! Og mens de hjelper andre, metter de sultne mager med god mat.

Med tanke på deres matkonsept, er det vanskelig å ha lik meny hver dag. Derfor er menyen i kontinuerlig endring ettersom hvilke råvarer de får inn. Det betyr at restaurantbesøket bare blir enda mer spennende. Jeg synes virkelig du skal nyte god mat på Rub & Stub hvis du er i København. Det er for en god sak, og det er godt for magen.

4 kommentarer

prinsessen

30.04.2014 kl.19:48

det skal jeg prøve meg når jeg drar der da!

Ha en herlig dag videre, fine deg <3

therese kristina

30.04.2014 kl.19:48

Eg synst det er så kult :)

Svenne

01.05.2014 kl.15:41

Var det dyrt?

The Giant

01.05.2014 kl.16:29

Svenne: Nei, veldig rimelig faktisk!

Skriv en ny kommentar