hits

skill deg ut

08.10.2014 - 20:33 Ingen kommentarer

Nesten alt vi gjør daglig, er for at tiden fremover skal bli en bedre tid.

Om det er snakk om et par minutter frem i tid eller mange år, så er våre handlinger som oftest motivert av at tiden fremover vil bli bedre. Er ikke dette grunnen til at vi studerer? Jeg har liten tro på at noen studerer kun fordi det er gøy der og da. Man studerer for å tilegne seg kunnskap, erfaring og kompetanse som kan gi verdi senere og forhåpentligvis resultere i en god jobb. For noen er det ikke veldig viktig hvordan jobb man ender opp med, så lenge den duger til å vedlikeholde en nogen lunde gjennomsnittlig livsstil. Jeg er en av de som sikter litt høyere enn som så.

Jeg går i dag siste året av en bachelor i Markedsføring på Markedshøyskolen. Jeg er en av nesten 2.000 studenter på denne skolen. Handelshøyskolen BI ligger et stykke over med nesten 20.000 studenter. Sett i den store konteksten, føler jeg meg rimelig liten og blir nesten utmattet bare ved å i det hele tatt håpe på en god jobb etter utdannelsen min. Ikke bare gir disse tallene et bitch slap over ansiktet ditt, de gjør det også nesten pinlig berørende at man gidder å betale over 30.000 kroner i semesteret. Du betaler mye penger for en dårlig odds. Men når du først har gjort det, når du først har valgt retning og begynt å gå denne veien, hvorfor ikke gi deg selv bedre odds?!

Selv før min aller første skoledag på Markedshøyskolen bestemte jeg meg for å engasjere meg. Jeg skal derimot ikke ta credit for dette valget, da jeg ble rekruttert inn i studentforeningen vår, Studentunionen ved Campus Kristiania, av en flott jente som ønsket meg som arvtager. Helt ærlig, ante jeg ikke helt hva jeg gikk til, jeg ante ikke en gang hvordan det ville være å gå på høyskole! Men det valget jeg tok da, har vært avgjørende for meg og min studietilværelse og ikke minst fremtid.


Hovedstyret i Studentunionen ved Campus Kristiania - 2013

Alle går inn i en studietilværelse med ulikt grunnlag. Noen er bedre i matte og økonomi, mens andre stiller sterkere i kreative fag. Noen har jobberfaring og ønsker komplementær kompetanse, mens andre er takknemlig så lenge de har en eller annen jobb ved siden av. Det er tydelig at noen allerede fra begynnelsen av skiller seg ut fra andre medstudenter, men jeg tør å påstå at de fleste stiller ganske likt. Når man da har muligheten til å redusere denne likheten kun ved å vise ekstra engasjement, hvorfor skulle man ikke ønske å ta den muligheten?

Etter mitt første år som aktiv i Studentunionen valgte jeg å gå videre og søkte på en lederstilling. Dette var for et helt nytt utvalg jeg selv var med å utvikle. Den erfaringen jeg nå sitter igjen med etter å ha utviklet et utvalg, vært med å starte det, vært med å drive det og ikke minst vært en del av dets suksess, er uvurderlig. Jeg sitter rett og slett og tenker hvor glad jeg er for at jeg lot den søte og imøtekommende jenta overtale meg til å bli med på dette for to år siden. Takket være mine to år som frivillig sitter jeg nå med en drømmejobb, ufattelig mye relevant erfaring og kompentanse, en fantastisk studietid å se tilbake på og ikke minst mange gode venner. Det eneste det kostet meg, var litt ekstra engasjement og noen timer ekstra i uken.

Studerer du eller har du planer om det, husk at det er så lite som skal til for å skille seg ut fra mengden.


Kommunikasjonsavdelingen i Studentunionen ved Campus Kristiania - 2014

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar