hits

jobbintervjuet

27.10.2014 - 17:18 8 kommentarer

Riktig valg av bekledning kan være avgjørende for et førsteinntrykk. Et av de viktigste førsteinntrykkene man gir, er under et jobbintervju.

Dresskode; et sett av regler som indikerer et type antrekk en skal gå med til en gitt situasjon. Man dukker ikke opp i et bryllup med jeans, man stiller ikke med joggebukse i en begravelse og man kommer ikke på et jobbintervju uten slips. Dette er uskrevne regler som igjennom mange tiår, sakte men sikkert har blitt etablert. De to første eksemplene er å banne i kirka (bokstavelig talt), men hva gjelder jobbintervju, der stiller jeg meg kritisk.

Under et jobbintervju skal man kunne skille seg ut. Man ønsker å bli husket! Jeg kjenner mange som mener at dress, hvit skjorte og slips, er en sikker vinner i et jobbintervju. For det første er det altfor mange som mener at dress er dress, og kaster på seg en de har hengende fra russeballet. For det andre, mener jeg at hva man har på seg skal si noe om deg som person. Antrekket gir karakter og kan være med å påvirke et førsteinntrykk. "Innovatører og nerder går sine egne veier, og har selvsikkerhet til å kle seg annerledes enn forventet", forteller rektor på min skole, Trond Blindheim, til forskning.no og jeg kunne ikke sagt meg mer enig.

Man må også se an jobbintervjuet. Hva slags jobb er det man søker på? Søker du som økonomirådgiver er kanskje dressen et klokt valg, men skal man på jobbintervju til en stilling av det kreative slag, som markedsfører, kommunikasjons- eller PR-rådgiver, grafisk designer, kreatør eller lignende, bør man se på mulighetene til å skille seg ut. Selv dukket jeg opp i hvit oxford-skjorte, navy chinos og burgunderrøde semskede sko på mitt intervju. Antrekket i seg selv ble en snakkis på intervjuet bare etter et par minutter, noe som dro hele intervjuet i en positiv retning.


Her er noen av mine favorittantrekk, som jeg mener hadde passet godt til et jobbintervju

Ny forskning viser at "De som kler seg utradisjonelt og gir blaffen i kleskoder, blir gjerne oppfattet som mer kompetente enn de som kler seg mer korrekt". Tenk på det neste gang du skal i et jobbintervju. Hva du velger å ha på deg, kan faktisk være avgjørende!

8 kommentarer

Joakim

27.10.2014 kl.18:02

Superfreshe outfits :) spesielt de to bildene på ytterkantene :)

pappasdatter

27.10.2014 kl.19:39

Som alltid like fin!:)

Joseph

28.10.2014 kl.13:02

Hvis min potensielt kommende arbeidsgiver i stor grad avgjør anssettelser basert på bekledning, utseende og førsteinntrykk, så holder jeg meg langt unna. Man burde faktisk nesten spørre om dette i intervjuet.

The Giant

28.10.2014 kl.13:59

Joseph: Jeg tenker i samme retning som deg, og av den grunn mener jeg også at det man går med skal fortelle hvem du er, det skal komplementere din personlighet, ikke stjele fokuset. Men man vet at førsteinntrykk er vesentlig i jobbintervjusammenheng og hva du har på deg er noe av det første din potensielle arbeidsgiver ser.

Birger

28.10.2014 kl.14:49

Ja, der er vi alså.

Det er viktigere hva man har på seg en hvem man er, og hva man kan.

Det er sykere en sykest, skal man ansette noen eller skal man på moteshow??

The Giant

28.10.2014 kl.15:03

Birger: Hvordan man kler seg på et jobbintervju har lenge vært satt av uskrevne regler, dress er blitt normen. Det jeg skriver her, er at du som arbeidssøker bør ta mer utgangspunkt i hvordan du selv kler deg, og få frem hvem du er og din personlighet. Jeg mener heller tvertimot, at en ansettelse bør ikke være et moteshow. Det bør være en fullstendig presentasjon av hvem du er :-)

Martin

28.10.2014 kl.16:37

De som kommenterer at klær ikke skal ha noe å si i et jobbintervju trenger en liten reality check. Selvsagt er det viktigere hvem man er enn hva man har på seg, men tro meg klær og utseende har mye å si. Jeg jobber innen finans i London og har vært med i intervju situasjoner der jeg møtte potensielle arbeidstakere. Der var den en som kom uten slips, og dette ble den første kommentaren fra sjefen min etter intervjuet var avsluttet. Det handler om å vise respekt for situasjonen man er i og fremstå som profosjonell. Greit nok at det kommer ann på hvilken type jobb du skal ha intervju for, men dress er et must uansett mener jeg. JEg har lagt merke til at arbeidslivet i norge er mer avlsappet men drerss og slips på jobbintervju trenger man.

Er jobben mer kreativ, kan man jo alltid eksperimentere litt mer farger, stoff ol. Men dress skal du ha!

Jon

31.10.2014 kl.08:53

Unnskyld, men til hvilket jobbintervju passer disse klærne? Skiftleder i servicebransjen? Bartender?

Klærne utviser hvertfall at det ikke er snakk om en jobb som krever høyere utdanning, type jurist, siviløkonom osv. Ser jo ut som du er rett fra Agia Napas

Skriv en ny kommentar