hits

what not to miss: london

01.03.2015 - 18:59 6 kommentarer

En av de byene utenfor våre landegrenser jeg har besøkt mest i min tid, er London. Det er et rimelig reisemål uten all verdens med reisetimer. Dette er en by som har absolutt alt og det vil ta lang tid før man har fått opplevd det totale spekteret av hva byen har å tilby. Etter å ha hatt enda en runde i denne byen, sammen med en "innfødt", tenkte jeg det var på sin plass med noen anbefalinger. Dette er på ingen måte noen fasit, men heller ment som tips hvis det skulle komme til nytte.

Det flotte med denne byen er at du kan ha en fantastisk tur, uten å måtte spare opp et stort reisebudsjett. Etter mangen turer, har jeg lagt min elsk på Øst-London. Dette er et kult område med tonnevis av konseptrestauranter, butikker, barer og caféer, noe man ser vokser i vår egen lille hovedstad. Her møter man på alle slags type mennesker og man kan være akkurat hvem man vil, uten at noen bryr seg.

The Breakfast Club

En obligatorisk kulinarisk opplevelse i London, er frokosten. Man kan simpelthen ikke dra herifra uten å meske seg i de britiske deilige rettene som blir servert på denne tiden av døgnet. Den klassiske "English breakfast" er å få tak i overalt, men la deg fascinere av noe litt mer spennende. The Breakfast Club er et kult konsept av en café man finner i Soho, Angel, Hoxton, Spitafields og ved London Bridge. De har alt fra det klassiske, til noe mer interessante frokostretter å by på. Selv må jeg få lov til å skryte av eggene deres. Helt fantastisk! Jeg tør å påstå at jeg har laget egg feil i all tid.

Andina

Noe man finner mye av i London er restauranter med spesifikke cuisines, altså restauranter som serverer mat laget på konkrete måter eller fra konkrete områder. I Shoreditch er det en nyåpnet restaurant kalt Andina, som serverer Peruviansk mat. Det er et rolig og sjarmerende sted, med en spennende og sunn meny. Jeg har aldri smakt lignende i mitt liv, så dette var en fantastisk opplevelse for min del. Lokalet var utrolig kult, i tillegg til at det var godt med plass, noe som er fremmed for en Oslogutt.

Dishoom

Dishoom er en indisk restaurant, som ikke er i nærheten av hva vi kaller indisk restauranter her hjemme. Å kalle dette stedet en konseptrestaurant er også å underdrive, for så fort du kommer inn døren her, føler du deg virkelig i en helt annen verden. Interiøret, lukten, musikken og for å ikke nevne smakene, utgjør til sammen en helhet som er helt utrolig. Ofte tenker man på indisk mat som noe virkelig spicy og sterkt, men her klarer de å tilpasse rettene til våre "skjøre" smaksløker, uten at stedet mister sjel. De er også helt rå på cocktails!

Sketch

La oss bevege oss litt nærmere sentrum og mot Soho, Mayfair. Inn en tilsynelatende diskret inngang finner man et så langt fra diskret sted, kalt Sketch. Dette er en destinasjon der mat, drikke, kunst og musikk er i fokus. Restauranten går over to gigantiske etasjer, og er inndelt i flere ulike områder. Det er til sammen 5 ulike områder med hvert sitt unike tema. Med andre ord, kan man nærmest ikke si at man har opplevd dette stedet før man har spist og drukket på hvert av områdene. Sketch er et "must-see" sted uansett om du er tørst, sulten eller bare interessert i en titt. For titte, det må du!

Dover Street Market

Er du interessert i mote og kunst, eller bare mote eller bare kunst, er du nødt til å dra til Dover Street. Her finner man Dover Street Market som er et fleretasjes motemekka av en konseptbutikk. Hver etasje er av ulike tema, der den ene etasjen er mer avante garde enn den andre. Installasjonene her varierer ofte og er virkelig mind blowing. Det fine med det hele er at inn i mellom alt det vakre og spektakulere finner man nydelige klær som er til å dø for. Merkene er av luksusklassen, men det spiller egentlig ingen rolle. Etter å ha vært igjennom en 5 etasjes opplevelse, kan man avslutte med en kaffe og deilig croissant på loftet.

Present

En butikkopplevelse er for mange butikker ikke tilstrekkelig. Flere og flere butikker ønsker å tilby kundene en oppevelse av et bredere spekter. Dette er en utviklingen jeg liker godt og setter derfor stor pris på å komme inn i en klesbutikk som ikke bare selger klær. Present i Shoreditch er en livsstilsbutikk der man får kjøpt alt fra spennende bøker og fine klær, til sjokolade og kjøkkenutstyr. Slike herrebutikker er noe av grunnen til at det er så godt å komme seg ut av Norge, for disse finnes det ikke mange av her til lands. Det er umulig å ikke kjøpe med seg noe her.

Sneakersnstuff

Har man en forkjærlighet for joggesko (guilty), er Sneakersnstuff et obligatorisk sted å besøke. Dette er en butikk som fokuserer på å selge sneakers som det ellers er vanskelig å få tak i på markedet ellers, noe jeg mener er den beste type sko. Følelsen av å komme hjem med et par sko, som nærmest ingen andre har, er en deilig følelse. De selger også mye fete klær, som passer godt til det store skoutvalget. Gutta bak butikken er svenske, så man finner Sneakersnstuff også i Stockholm og i Malmø. Men er man i London, og er keen på noen fete joggesko, da vet du hvor du bør dra.Som nevnt innledningsvis, vil det ta ufattelig lang tid å oppleve alt som er verdt å oppleve i London. Dette er bare et lite knippe av hva jeg selv finner fascinerende ved byen og jeg har fortsatt haugevis av ting igjen å se. Håper dette gir deg litt inspirasjon til din neste Londontur.

6 kommentarer

Eva

10.03.2015 kl.09:02

Flott innlegg! Jeg hadde ønsket at jeg hadde fant det for et par år siden da jeg var i London!

Reisenerd

10.03.2015 kl.11:02

Takk for god oversikt over mye som er verdt å oppleve i London!

The Giant

10.03.2015 kl.11:47

Reisenerd: Bare hyggelig! Håper du får muligheten til å oppleve noe av dette :D

The Giant

10.03.2015 kl.11:47

Eva: Får håpe du får muligheten til å reise tilbake dit snart da :-)

Bjørg

10.03.2015 kl.19:06

London?

The Giant

10.03.2015 kl.20:19

Bjørg: ?

Skriv en ny kommentar