hits

intervju: lei av stereotypene

27.02.2016 - 12:47 Ingen kommentarer

Jeg hadde ikke forventet den responsen som jeg fikk på forrige ukes innlegg. Over 500 delinger og opp til flere debatter rundt omkring på sosiale medier. Jeg ble til og med ringt opp av NRK og Gaysir for å stille til intervju. Det siste er nå blitt publisert. Jeg skal ikke skrive for mye om hvordan denne uken har vært, for det meste kommer frem i intervjuet. Les hele intervjuet her, eller et lite utdrag under.

Foto og tekst: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Ønsker meningsutveksling

Dette har den siste uken mildt sagt manet til debatt, langt utover det Lundstein selv klarer å følge med på. Når Gaysir møter ham går det hett for seg i kommentarfelt på Facebook.

- Jeg har fått sinnssykt mange tilbakemeldinger. Over all forventning, forteller Lundstein.

- Det er tydelig at dette er en tematikk mange føler på.

Og det kan virke som at meningene er like mange som det er personer som engasjerer seg. For Lundstein har fått alt fra samtykkende nikk, til antakelser om skam overfor sin legning og internalisert homofobi.

Flere mener innlegget er respektløst overfor dem som har gått foran og kjempet homokampen.

- Jeg er på ingen måte utakknemlig. Jeg er klar over at jeg opplever ting annerledes nå enn det de gjorde for noen tiår tilbake, sier Lundstein.

- Men det er nettopp det som er poenget. Jeg kan bare skrive ut fra mitt eget ståsted og hva jeg selv føler og erfarer .

Han ønsker å formidle at det er større variasjon blant homofile enn det det i mange sammenhenger kan synes.

- Det har aldri vært min intensjon å fornærme noen, men jeg ønsker bare en saklig meningsutveksling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
/foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Nyansert bilde

Fordi han har opplevd så mange forskjellige reaksjoner på innlegget, mener Lundstein dette er en gyllen mulighet til å bli kjent med og forstå hvordan andre homofile har det.

- Bare denne uken som har gått, har jeg tilegnet meg mye mer kunnskap som vil være nyttig for min helhetlige oppfattelse av det å være homofil i Norge. Jeg har fått et mye mer nyansert bilde, sier han.

Lundstein forstår at han kanskje kan ha virket krass i enkelte ordelag. Han ser også at en del av det han har skrevet kan ha blitt tolket i en mye mer negativ retning enn det han har ment.

Han mener at de tydelige reaksjonene viser at dette er noe folk er opptatt av og kanskje har behov for å snakke om ? ikke minst fordi det er så mange forskjellige synspunkter ute og går.

- Om folk mener at det ligger kjipe undertoner i innlegget mitt, så får det være ? det viktige er jo at man snakker om dette, sier han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
/foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Samme kjerne

Lundstein understreker at når han sier at han ikke identifiserer seg med mange av stereotypiene, betyr ikke det at han mener at de er feil. Det er bare ikke ham.

- Det jeg har lyst til å si er jo bare at vi som gruppe er mangfoldige, sier han.

Lundstein ønsker å få bukt med generaliseringen rundt homofile ? spesielt i media. Han ønsker at legning ikke skal være et tema i andre sammenhenger enn der det faktisk er relevant. At man alltid skal bli behandlet som det mennesket man er.

- Og egentlig så tror jeg at kjernen av det vi alle vil er den samme ? både når det gjelder de som er enige og uenige med meg. Det er bare middelet mot målet som er forskjellig, sier han.

- Vi vil alle bli behandlet likt uavhengig av legning.

Les resten av saken her!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar