hits

Lifestyle

friyay

It's finally Friday and after working late I'm so freaking ready to get home and start enjoying the weekend. Even though I have no specific plans, I'm sure this will be a good one. Happy Friday people!
Shit. I forgot I got work tomorrow...

work mode

I'm finally starting to feel comfortable back home. Being in the mountains this Easter kinda helped me realize I'm no longer on a tropical island. Especially considering the extreme amount of snow... Being back at work again also feels really good. I'm becoming more and more effective, and spend less time walking around wondering what to do. It feels good!Jacket Emilio - Sweater Valentino

To my Norwegian readers; Jeg selger en hel haug med klær på Tise om dagen og oppdaterte i dag med en rekke nye ting på profilen min. Selger blant annet jakken på bildet over! Sjekk meg ut på @kjetillundstein hvis du er interessert.

office week

Det har vært en tung start på uken. Kroppen og hodet føles ekstra tungt, samtidig som alt utenfor døren er grått og trist. Kroppen er sliten etter å ha startet med trening igjen, så hver eneste muskel gjør vondt. Det å føle seg sånn gjør at alt er ork! Til og med å sove er ork! Heldigvis er det mye å gjøre på jobb, slik at tankene er et helt annet sted!Det beste å gjøre når man er i en slik periode, er å trosse alt som trosses kan, og faktisk flytte på den tunge kroppen til trening. En noe mørbanket kropp trenger oppmykning og slik oppmykning skjer ikke i sofaen. Det er vanskelig å ta det steget, men når man først har tatt det føles det så fantastisk deilig! Ha en fortsatt fin kveld!

 

intervju: lei av stereotypene

Jeg hadde ikke forventet den responsen som jeg fikk på forrige ukes innlegg. Over 500 delinger og opp til flere debatter rundt omkring på sosiale medier. Jeg ble til og med ringt opp av NRK og Gaysir for å stille til intervju. Det siste er nå blitt publisert. Jeg skal ikke skrive for mye om hvordan denne uken har vært, for det meste kommer frem i intervjuet. Les hele intervjuet her, eller et lite utdrag under.

Foto og tekst: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Ønsker meningsutveksling

Dette har den siste uken mildt sagt manet til debatt, langt utover det Lundstein selv klarer å følge med på. Når Gaysir møter ham går det hett for seg i kommentarfelt på Facebook.

- Jeg har fått sinnssykt mange tilbakemeldinger. Over all forventning, forteller Lundstein.

- Det er tydelig at dette er en tematikk mange føler på.

Og det kan virke som at meningene er like mange som det er personer som engasjerer seg. For Lundstein har fått alt fra samtykkende nikk, til antakelser om skam overfor sin legning og internalisert homofobi.

Flere mener innlegget er respektløst overfor dem som har gått foran og kjempet homokampen.

- Jeg er på ingen måte utakknemlig. Jeg er klar over at jeg opplever ting annerledes nå enn det de gjorde for noen tiår tilbake, sier Lundstein.

- Men det er nettopp det som er poenget. Jeg kan bare skrive ut fra mitt eget ståsted og hva jeg selv føler og erfarer .

Han ønsker å formidle at det er større variasjon blant homofile enn det det i mange sammenhenger kan synes.

- Det har aldri vært min intensjon å fornærme noen, men jeg ønsker bare en saklig meningsutveksling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
/foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Nyansert bilde

Fordi han har opplevd så mange forskjellige reaksjoner på innlegget, mener Lundstein dette er en gyllen mulighet til å bli kjent med og forstå hvordan andre homofile har det.

- Bare denne uken som har gått, har jeg tilegnet meg mye mer kunnskap som vil være nyttig for min helhetlige oppfattelse av det å være homofil i Norge. Jeg har fått et mye mer nyansert bilde, sier han.

Lundstein forstår at han kanskje kan ha virket krass i enkelte ordelag. Han ser også at en del av det han har skrevet kan ha blitt tolket i en mye mer negativ retning enn det han har ment.

Han mener at de tydelige reaksjonene viser at dette er noe folk er opptatt av og kanskje har behov for å snakke om ? ikke minst fordi det er så mange forskjellige synspunkter ute og går.

- Om folk mener at det ligger kjipe undertoner i innlegget mitt, så får det være ? det viktige er jo at man snakker om dette, sier han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
/foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Samme kjerne

Lundstein understreker at når han sier at han ikke identifiserer seg med mange av stereotypiene, betyr ikke det at han mener at de er feil. Det er bare ikke ham.

- Det jeg har lyst til å si er jo bare at vi som gruppe er mangfoldige, sier han.

Lundstein ønsker å få bukt med generaliseringen rundt homofile ? spesielt i media. Han ønsker at legning ikke skal være et tema i andre sammenhenger enn der det faktisk er relevant. At man alltid skal bli behandlet som det mennesket man er.

- Og egentlig så tror jeg at kjernen av det vi alle vil er den samme ? både når det gjelder de som er enige og uenige med meg. Det er bare middelet mot målet som er forskjellig, sier han.

- Vi vil alle bli behandlet likt uavhengig av legning.

Les resten av saken her!

 

Man er ikke legningen sin!

Stereotyper er uunngåelig. De er overalt og arbeider både bevisst og ubevisst. Denne typen kategorisering av folk er reell, og mange kjemper daglig mot å bevege seg ut av båsene de blir satt i. Selv i velferdsstaten Norge er disse abstrakte båsene tilstede, til stor frustrasjon for mange. Meg selv inkludert. 

Så hvilken gruppe med fellestrekk tilhører jeg? Jeg kan nevne flere faktisk; generasjon prestasjon, østkant, bloggere og homofile. Det eksisterer stereotyper knyttet til dem alle, de fleste ufarlige. Vi kan vel si oss enige at det er gruppen homofile som er mest utsatt for karakteristikker og merkelapper. Hvorfor er det slik?

Det å være homofil betyr enkelt og greit at man er tiltrukket av det samme kjønn. Dette er gammelt nytt. Men når det er snakk om homofile, assosierer de fleste dette med andre ting som MGP, ballkjoler, kongefamilien, Mette Marit, sminke, parader og musikaler. Jeg har over tid innsett og godtatt at disse stereotypene vil vedvare og det i en god stund til. Det til tross for at det ikke representerer hvem jeg er og hva jeg står for. Det er ikke noe poeng i å peke finger på hvem som startet dette, hvor det startet og hvorfor. Det jeg ikke takler, er homofile der ute som offentlig styrker disse stereotypene og snakker på vegne av en gruppe som er like mangfoldig som alle andre grupper mennesker! 

På torsdag kveld rant det fullstendig over for meg. På Debatten på NRK1 skal landets styreform opp til debatt. "Monarki eller republikk, hva er best for Norge, og hvor viktig er jobben kongehuset gjør i dag?". En veldig interessant debatt spør du meg, som etter min mening egentlig bare er mellom Høyres Isaksen og SVs Kaski. Helt til Tore Petterson blir introdusert. Han avbryter debattleder for å skyte inn "Debattens homofile alibi vil jeg tro. Vi elsker jo alt sånt!"...

I løpet av to sekunder, har denne mannen klart å på et eller annet utrolig vis, tatt ordet på vegne av alle homofile i Norge. Ikke fordi alle vi homofile mener det denne mannen sier, MEN fordi alle andre som ikke vet bedre, som lettest lar seg styre av generaliseringer i samfunnet, TROR på det som blir sagt! At det er sånn alle homofile er! Mye av det som ble sagt i etterkant av Petterson, er jeg enig i, men hvorfor ta en rolle utad i en debatt, som er fullstendig uvesentlig for hva som debatteres? 


(Faksimile: NRK - Debatten)

I følge NRK selv, er Tore Petterson en del av homomaskotduoen i tv-serien Sofa, der de er overbevist om at det er deres legning som har gjort de så populære blant folket. Igjen, definisjonen av homofili er, seksuell eller følelsesmessig tiltrekning av det samme kjønn. Hvordan kan hvilket kjønn man blir tiltrukket av være årsak til NOE som helst? Jeg ser ingen annen grunn til at legning blir dratt inn i bildet på denne måten, enn at man ønsker at dette skal påvirke folks oppfatning av deg og det du sier. Men sannheten er, det er fullstendig irrelevant. Slutt å gjøre legning relevant i settinger der det bør være fullstendig fraværende. Slutt å ta ordet på vegne av andre, spesielt når resultatet kun blir å forsterke stereotyper mange av oss kjemper mot fra før. Fra den dagen jeg kom ut av skapet offentlig, har min legning vært irrelevant. Jeg ønsker aldri å gjøre den relevant, ikke for meg selv eller for de rundt meg. Jeg ønsker å bli oppfattet som meg, og ikke som en del av en gruppe. Det er slik det bør være. For meg, er det dette likestilling handler om. 

hasteoperasjon

Jeg føler jeg denne uken har vært fullstendig isolert fra omverdenen. Hver dag har blitt tilbragt alene i leiligheten, i sengen for å være spesifikk. Det jeg trodde skulle bli en stor og viktig start på året, fikk en brå vending for en uke siden.

Intense magesmerter fikk meg på mandag til å dra hjem fra jobben. Det måtte være matforgiftning eller verst av alt, omgangssyken. Etter mange timer i sengen, uten tegn til forbedring ringte jeg fastlegen. Etter å ha hørt symptomene ønsket han at jeg skulle ta turen rett til Legevakten. Jeg kom meg opp av sengen og pinte meg igjennom en t-banetur til Legevakten. Herfra ble jeg sendt rett til Ullevål og kjørt så og si rett inn i operasjonssalen. Jeg hadde fått blindtarmbetennelse.

Det å tro den ene dagen at du har litt mageknipe fordi du spiste noen dårlige bær, til dagen etter ligge å vente på narkose fordi du skal operere vekk blindtarmen, det er en obskur følelse. I løpet av livet har jeg kun hatt en operasjon tidligere, og det var fjerning av mandlene. Denne gangen skulle jeg jammen meg fjerne enda mer.. Siden tirsdag har jeg dermed vært uten blindtarm, hatt tre hull i magen, ligget så og si konstant i sengen med smertestillende for hånden og gjort alt jeg kan for å bli frisk. I morgen skal jeg på jobb. Endelig.


I morgen håper jeg å kunne smile igjen.

we had a good run

Det er ingen tvil om at 2015 var et godt år. For mange er 20-årene en tid der man opplever ufattelig mye, opplevelser som er avgjørende og som definerer mye av veien videre. For meg er det akkurat slik 2015 har vært. Dette året har vært avgjørende. La oss gjøre et aldri så lite throwback:

New Year's Eve

Kort og godt; nyttårs 14/15 var helt magisk. 10 skoleleie studenter samlet på én og samme hytte, med masse kalkun, stuffing og champagne, det er en finfin kombinasjon. Bildene taler for seg selv.


London x 2

Med en helskjønn bestevenninne og en herlige (tidligere) arbeidsplass, ble det opp til flere London-turer. Dette har blitt en av mine favorittbyer og jeg ser frem til hvert eneste besøk. Satser på en tur eller to i 2016!


Henging

Er det én ting jeg savner med skolen, så er det alt det sosiale vi fant på nå og da. Jeg er ikke like god på å ta initiativ på slike sosiale ting, og dersom hverdagen er hektisk, blir jeg til tider svært asosial. Vi hadde blant annet en helt fantastisk dag i Kollen.Fullført bachelor

Det er 3 store ting som har funnet sted dette året. Det første er at jeg ble ferdig med bachelor. Min utdannelse på Markedshøyskolen ble i sommer over, og jeg gikk ut med fantastiske resultater.. og mange minner. Det siste jeg husker, ikke veldig rart, var en intens bachelorskrive-periode med disse gutta:

Drømmejobben

Det andre store skjedde i 2015 var at jeg fikk meg drømmejobben. Jeg har hele livet drømt om en stilling som omfatter mote, web, salg og markedsføring. Denne stillingen fikk jeg i sommer hos Ferner Jacobsen! Hverdagen her er helt utrolig og tiden flyr virkelig avgårde. Jeg er så spent på tiden fremover her!


Egen leilighet

For å være helt helt ærlig, trodde jeg at det skulle ta mange år før jeg fikk meg min egen leilighet. Ja, kanskje med litt ekstra hard jobbing (og bedre sparing), ville dette bli mulig, men nei dette var too much of a grown up thing.. MEN, når jeg bestemmer meg for noe, så gjør jeg det. And I did! Jeg fant drømmeleiligheten min og jeg trives helt fantastisk her.


Mer heng

Nå som studietiden er over og jobben tar cirka opp all tid i løpet av hverdagen, har jeg lært meg å sette ekstra stor pris på helgene. Det er i løpet av disse korte dagene, at jeg må gripe sjansen til å gjøre de tingene jeg ellers aldri får tid til. Jeg synes jeg har klart det ganske bra og har noen fine helgeturer og kvelder å se tilbake på. Håper å få enda flere slike i år.
Jeg føler at 2016 allerede har fått en kanonstart og jeg håper å få vel så mange fine ting å se tilbake på neste år. Forhåpentligvis vil tilsvarende innlegg i 2017 være enda lengre og enda bedre og større og kulere og tøffere og finere!!!!!! Ønsker dere alle et godt nytt år!

a new kind of christmas

Jeg setter stor pris på tradisjoner, men etterhvert som man blir eldre og ting endrer seg, er det viktig for meg å lage nye. Denne julen har vi for første gang tilbragt på hytta. Ikke bare betyr det snø og skigåing, men alt blir litt mer casual og det er veldig deilig! I år la jeg blant annet dressen hjemme, og tok med julegenseren i stedet.

Ingenting slår ferie og feiring med familien Lundstein. Vi vet å ha det gøy i hverandres selskap! Tror du meg ikke? Følg meg på Snapchat; KjettaLundis!

dag etter dag

Jeg tror jeg har forstått hvordan det egentlig er å være ute i arbeidslivet for fullt. Jeg har forstått hvorfor det kalles arbeidslivet. Livet blir arbeidet. Og det var akkurat slik jeg hadde håpet det skulle bli. Greit at mann, hund og hus blir å se øverst på ambisjonslisten en vakker dag, men jeg har bestemt meg for at jobb, karriere og meg selv, er fokuset fremover. Selvom det er tungt, så elsker jeg det!

pause

I blant er alt man trenger et avbrekk. En pause fra alt og alle, langt vekk fra det dagligdagse. De foregående ukene har vært intense. Jeg har sjonglert to jobber og dermed gjort mitt aller beste for å gi alt begge steder. Nå er dette endelig over og fra og med mandag, går jeg inn i ny jobb 100%. Dette feiret jeg med å reise på hytta sammen med familien. Utrolig hva litt fjelluft gjør med kroppen.Neste uke kommer til å bli en helt unik uke. Ikke bare går jeg fullt inn i ny og spennende jobb, jeg tar også over leiligheten. Jeg er så spent!

 

what was I thinking

Vet ikke om alle som er innom her er klar over hvor lenge jeg har blogget. Det er faktisk i dag, blitt 7 år siden jeg publiserte mitt aller første innlegg! Det er egentlig ganske absurd.. Men det som er aller med fascinerende, er utviklingen jeg har vært igjennom fra 2008 til i dag. Jeg har til og med vært så snill og gjøre den gamle bloggen min åpen, så du kan lese mitt ALLER første innlegg her. I anledning 7årsdagen, la oss ta en trip down memory lane.

La oss innlede med en liten collage:

Aller først må jeg si, RIP rettetangen min. Herre, tenk at jeg synes dette var kult. Kanskje det var litt kult på den tiden, men jeg må le litt når jeg ser tilbake. Jeg fant på mye rart, ting jeg synes var veldig morsomt der og da, som faktisk fikk veldig god respons. Flere av mine nåværende venner har spurt meg hvordan jeg tør å ha slike ting fortsatt offentlig på blogg og YouTube, men det er simpelthen fordi jeg synes det er gøy å se tilbake på. Såpass selvironi har jeg! Bare se her:

En ting jeg synes er spesielt gøy å se tilbake på, er hvordan photoshop-ferdigheten mine har utviklet seg. Jeg var overbevist om at jeg var mester i å redigere bilder! Og jo mer jeg lærte, desto flere effekter måtte jeg ta i bruk. Haha, tenk at jeg faktisk på et tidspunkt hevdet at jeg ikke redigerte bildene mine noe særlig... Ta en titt på et knippe glansbilder her;Når vi snakker om redigering. Husker dere det fascinerende fenomenet med bloggheadere? Jeg hadde månedlige konkurranser der leserne mine kunne sende inn forslag til headere, der de kunne vinne freeeeshe shades fra en eller annet billigsjappe. Det var superstas! Her er noen av favorittene (haha):
Men alt i alt, er jeg faktisk fornøyd med hva jeg har gjort i løpet av min tid som blogger. Jeg har gjort veldig mye gøy og det er jo i grunnen derfor jeg startet å blogge! Alt jeg har fått oppleve, er grunnen til at jeg fortstatt holder på den dag i dag og jeg har ingen planer om å gi meg med det første! Takk for alle som har fulgt meg.

have a smashing weekend

Endelig er det helg og normalt ville jeg sittet i sofaen med en øl i den ene hånda og et stykke pizza i den andre. Denne fredagen derimot har jeg valgt å kle meg i joggedress og ligge pal i sofaen! Fajitasen står i ovnen og brusen er i glasset. Normalt ville jeg fått dårlig samvittighet når jeg ser hva slags snacks som venter på å bli helt opp i godteskålen. Men skal man sammenligne hva man får i seg på en rolig kveld hjemme, og hva man faktisk får i seg i løpet av en karatekveld på byen, er det virkelig ikke store forskjellen.

Jeg har fått en eske full av poser med Smash som skal nytes denne helgen (blir fort at jeg spiser alt). Vi kjenner alle reklamen som sier, "Det skal godt gjøres å bare spise én". Det er så sant... MEN, i blant er det greit å erstatte ølen med Smashen.


Og nei, jeg deler ikke...

 

Annonse

tøyenfest og tropisk bøtte

I mange år, har sommerens høydepunkt vært Øyafestivalen. Selv før jeg fikk skjenkebånd, var jeg aktiv besøkende i Middelalderparken. Da løp jeg rundt som en liten drittunge på festivalområdet, brukte opp pengene mine på bandmerch og lekte musikkekspert. Etterhvert som skjenkebåndet kom på ble jeg ikke akkurat noe mindre drittunge, men erstattet heller merch med øl. Men når man merker at man knekker andre dagen under fire-dagers'en, skjønner man må bruke festivaltiden litt annerledes. Det er det jeg liker så godt med Øyafestivalen. Det er så mye mer enn en fest.

I år ble det bare én dag i Tøyenparken, men det var en god en. Jeg tok turen på torsdagen og fikk oppleve Team Me, Tyler the Creator, Father John Misty og Florence + The Machine. Hadde det helt fantastisk!

Helgen ble videre kickstartet med Høyers tropiske sommerfest. Dro sammen med noen gode venner og hadde det helt topp under hele kvelden. Det er godt at man får litt sommerfølelse selv etter ferien. For en som ikke har hatt ferie, trenger jeg all sommersteming jeg kan få! Det er ikke mer enn et poolparty med paraplydrinker, servert fra bøtter som skal til. Takk for meg Høyer.

end of an era

Endelig er det over. Endelig kan jeg si meg ferdig. Jeg er ferdig med 16 års skolegang! Det har ennå ikke gått opp for meg, men jeg merker en ro i kroppen som jeg ikke har kjent på lang lang tid. Den siste tiden har vært intens og utmattende, men jeg holdt ut til det aller siste minutt. Nå i ettertid, var alt verdt det.

Nå venter en hverdag bestående av rutiner og struktur. Jeg ser frem til å kunne ha kontroll over dagene, formen og ikke minst helsen. Voksenlivet begynner nå!

the perfect break

Nå som den verste tiden av året nærmer seg, har det vært avgjørende for meg å virkelig omfavne den fritiden jeg har hatt. Eksamenstiden står for tur, og for å toppe det hele skal bacheloroppgaven leveres om 6 uker. Overgangen til en slik periode vil alltid være brå, så det lønner seg å nyte livet mens man ennå kan, samtidig som man mentalt forbereder seg. Dette gjorde jeg ved å gå mange lange skiturer på Sjusjøen og stå i bakken i Trysil. I tillegg har jeg bodd på gymmen de dagene jeg har hatt tid. Nå er jeg klar for alt som skulle komme!
Bildene er hentet fra Instagram der dere er hjertelig velkomne til å følge med, @KjetilLundstein!

en helg i kollen

I blant må man få lov til å si at det er deilig å være norsk. Ikke bare er det deilig å være norsk, det er deilig å være norsk i Norge! Spesielt når det er skifestival i Kollen. I helgen var vi en stor gjeng som kjørte hele veien opp til Frognerseteren med ved, sitteunderlag, norske flagg og litt godt i flaska. Gutta skulle gå 5-mila og vi skulle heie! Det var mennesker over alt, noen hadde til og med sovet her i lavvo. Og selv om man ikke fikk sett løperne stort, var det enorm jubel når de først gikk forbi. Vi hadde det fantastisk gøy.

Etter en lang, klam og trang t-banetur ned fra Kollen, var det tid for afterski og klassisk skiånd. Dette gjør bare at jeg gleder meg enda mer til påske!

når samvittigheten er god, er allting godt

Foto: Emil Kjos Sollie

Jeg har i lang tid slitt med et dårlig tilfelle av "åh, jeg er så sliten at jeg ikke orker å lage noe annet enn grandis til middag". Om ikke det er grandis som er løsningen, er det en kebabsjappe rett rundt hjørnet som selger helseskadelig kjøtt til en altfor billig penge. Etter å ha flyttet hjemmefra har tilgangen til snarveiene blitt større og folk som overtaler meg i riktig retning har blitt redusert. Det er bokstavelig talt ingen kjære mor som kan tvinge i deg husmannskosten med tilstrekkelig næring. Man er simpelthen nødt til å ta ansvar selv.

Om ikke man er aktivt medlem av "Men's Physique" på Facebook eller har riktig type pack å vise fram på Instagram, kan en slik prøvelse i matveien være en utfordring. Jeg har gang på gang forsøkt å gjøre helomvendinger hva gjelder både kosthold og livsstil, uten mye hell. Det er tungt, kjedelig og grusomt frustrerende hvis ikke man ser resultater med en gang. Men hvorfor har jeg ikke klart det? Jeg tror det er fordi jeg ikke har ønsket det nok. Problemet derimot, er at jeg ikke har vært klar over hva jeg ønsker.

Jeg ønsker ikke en hverdag der fettprosent, dybde i squats og middag uten saus er i fokus. Jeg ønsker en hverdag med god samvittighet. En hverdag der jeg kan legge meg å være 100% fornøyd med dagen, om det så har vært fordi jeg faktisk var å trente tidligere den dagen, gjorde en kjempeinnsats på jobb eller jobbet effektivt på skolen. Det er derfor jeg ikke har klart å kjøre disse periodene mine med "livsstilsendringer" fullt ut, fordi det er ikke resultatet av dette jeg er på utkikk etter. Det jeg vil, er å ha god samvittighet! Det er først da jeg unner meg de "forbudte" fristelsene og da gjør jeg det med nettopp det, god samvittighet.
livet som voksen

Hverdagen min var svært så annerledes for kort tid tilbake. Om ikke det var forelesning, var det eksamensjobbing eller lesing på biblioteket. Kanskje jeg sluntra unna noen dager og tilbragte ekstra tid i sengen eller bare vandret rundt i Oslos gater. Det høres behagelig ut, og det var det, men livet går videre. I dag jobber jeg 60% ved siden av skolen, noe som betyr lange dager, lite fri og masse hardt arbeid. Likevel er det en slik hverdag vi studenter skal ut i om ikke så altfor lang tid, så det er bare å sette i gang spør du meg. Det er kanskje en tung overgang, men det er også en realistisk overgang. Og jeg tør å påstå at jeg begynner å få taket på det.hvorfor ikke overvurdere seg selv

Ofte blir man fortalt at man ikke skal undervurdere andre eller seg selv. Man har som regel mer kunnskap, kapasitet eller energi enn det man selv tror. Jeg som tror på alt jeg hører og leser, har tatt dette bokstavelig. Jeg overvurderer meg selv daglig. Jeg fyller handlekurven med masse grønt i tro om at kostholdet mitt endrer seg deretter, jeg pakker treningsbagen hver kveld i tro om at jeg kommer meg på trening morgenen etter og jeg sletter Netflix i tro om at jeg slutter å bruke timer på å se på dumme serier. Dette har fungert vel så bra, men på et tidspunkt vil det å overvurdere seg selv virkelig slå feil.

I løpet av helgens hyttetur bestemte jeg meg for å ta en lang skitur alene. Dette skulle bli en hard økt, som kompensasjon for et par økter for lite på treningsstudio. Jeg dro frem kartet og tegnet meg en rute som jeg lett skulle naile. Nok et tilfelle av overvurdering. En ting er om du bestemmer deg for å jogge på mølla i en time, en annen ting er om du bestemmer deg for å gå en rett strekning ut i no where på flere mil, alene, med en track record som består av 1 skitur i året. Formen kan være vel så bra, men forhold som gnagsår, strekk i lemmer, skismøring, kulde, mat og drikke og ikke minst det faktum at har du gått 2 mil i én retning så må du faktisk gå 2 mil tilbake igjen, bør kartlegges i forkant. Alle disse forholdene jeg burde ha tatt i betrakning før jeg dro, slo ut allerede halvveis. På et tidspunkt ville jeg legge meg ned i håp om å bli plukket opp av Røde Kors, men når jeg absolutt skal overvurdere meg selv på denne måten skal jeg i det minste komme meg i mål. Men herregud så deilig det var! Deilig å bli ferdig..

Etter 5 timer kom jeg meg endelig inn hyttedøra og tok meg en velfortjent pils. Jeg var storfornøyd og fikk masse skryt. Det er lett å si at det var verdt det, men før jeg skal gjøre dette igjen skal jeg virkelig få formen på plass. Det å overvurdere seg selv kan motivere, men ikke uten forbehold. På et tidspunkt må du se sannheten i øyet og ikke ta deg vann over hodet. Utrolig at jeg kom meg tilbake i live.

instalyfe

Livet surrer og går, og opp i alt sammen knipser jeg småting jeg kommer over. Noe er fine ting, noe er fine folk, noe er anledninger annet er seff selfies. Når man ikke har kameraet med seg konstant, er det likevel godt å spare rammer man får gjennom mobilen. Her er mine siste instabilder.Lenge siden jeg har fått instagramtips fra dere, så legg gjerne igjen deres favorittbruker eller deres egen. Jeg er i follow-mode! Følg meg gjerne også, på @KjetilLundstein.

#shaveface

Det nærmer seg helg og det er på tide å gjøre seg klar!

Hver helg er en fest og jeg mener nå det er på sin plass å groome litt. Vi menn har til vanlig ikke veldig kompliserte rutiner, men skjegget, det skal fikses. Om ikke det skal fjernes fullstendig, er det likevel viktig å stusse og rette litt her og der. Det er ikke mange dagene som skal gå før man virkelig ser ustelt ut. Personlig liker jeg å la barten være, sammen med litt sideburns og litt skjegg rundt kjeven for å se litt mer markert ut, men nå var det på tide å ta ALT. Her ser dere mitt nygroomede #shaveface.

Utrolig hvor rar man egentlig ser ut nå man barberer seg! Selv om mitt #shaveface over er etter barbering, ser jeg rimelig funky ut. Godt det ikke er noen andre som ser det (eeeh). 

/annonse

hjemmepleie

Det måtte komme, på et eller annet tidspunkt etter ferien. Den nye uken startet like gjerne med sykdom.

Å være syk som voksen, er noe helt annet enn det det var som barn. Før betydde det å være syk, en dag hjemme i sofaen med "Days of Our Lives", sjokolademelk og slavelignende pleie av foreldre. Det jeg gikk glipp av på skolen den dagen, spilte ingen rolle. I dag derimot, som student og en som er ute i arbeidslivet, er det å bli syk noe av det verste som kan skje. Selv om kroppen min sier stopp, fortsetter verden å gå videre. Andre er mer avhengige av deg nå, enn før. Derfor har jeg brukt hele uken på å gjøre alt jeg kan for å bli frisk!Har ikke spist så mye frukt og grønt på så lenge jeg kan huske. Kostholdet denne uken har vært så godt at jeg faktisk har blitt motivert til å fortsette i samme retning når jeg blir frisk. Alt som kan hindre meg i å bli syk igjen, er jeg villig til å prøve. Så får vi se om det funker.

throwback

Vi er allerede flere dager inn i det nye året, og jeg kom på at jeg har glemt å ønske alle et godt nytt år!

Vanligvis feirer jeg nyttår i byen, men gang på gang er nyttårsaften en stor nedtur. Jeg får aldri med meg fyrverkeriet og jeg ender alltid opp på kjipe fester. De siste nyttårs-derpå-dagene har alle vært supertriste. Men denne gangen gjorde vi noe helt annet! Årets nyttårs ble feiret på hyttetur i Tjøme, sammen med en herlig gjeng fra skolen. Det var en helt fantastisk feiring og den aller beste måten å ønske et nytt år velkommen på. Det kunne ikke blitt bedre!

Det er ikke noe ordentlig feiring uten et bra nach. Disse bildene taler for seg selv!Godt nytt år alle sammen!

christmas day

God jul!

Første juledag er kanskje den fineste dagen i jula. Man våkner opp til synet av alle de fine gavene man fikk dagen før, og er man heldige, står solen fram og man kan gå ut å nyte det deilige vinterværet. Her spesielt, er det alltid like fint på denne tiden. Storfornøyd etter gårsdagen, gikk vi en lang tur i skogen og fjellet.Dagens tur gir meg samvittighet til å nyte kveldens ribbe! Kjenner lukten allerede.

forandring

Det er ferie fra jobb og skole og om et par dager bærer det sørover for en fin feiring.

Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det er å ha ferie. Bekymringene er færre og dagene kan brukes til hva jeg vil. Noe jeg virkelig ville var blant annet å gjøre noe med håret mitt. Du vet de dagene du våkner opp, ser deg i speilet og tenker "det der funker ikke"? En sånn dag hadde jeg nylig. Snille og ikke minst utrolig vakre Kristine hos MAA Stylister tok hånd om det for meg!Jeg avslutter denne helgen med håndballfinale og god mat med gode venner. Likevel kribler det veldig i kroppen, ettersom neste uke er VERDENS BESTE uke!

tidenes kjipeste boble

Reason for absence: flyttet inn på biblio-fuckings-teket.

Jeg kan ikke forklare hvor kjipe dagene er. Det er umulig. Jeg har kun 2 dager igjen på meg til å øve til eksamen i samfunnsøkonomi. Jeg klarer seriøst ikke å smile. Alt av hverdagslige nødvendigheter, som dagene ellers består av er fullstendig fraværende. Hygienen er på bunn, pusset jeg tenna i dag? Rakk ikke å dusje i dag heller. Bra jeg har deo! Faen, jeg er tom for deo. Bankkontoen er tom, jeg spiser suppe til middag, blir ikke mett, så spiser litt nudler. Er det noen som har noen knekkebrød til overs? Jeg lever i tidenes kjipeste boble..Over ser dere et bilde av meg på biblioteket. Det er tomt her, fordi klokken er "ti over stenging". Dere kunne få se et bilde av meg hvor jeg står utenfor å venter på at det skal åpne, men dette får holde. Man sier det kanskje som oftest uten å mene det, men livet er serr kjipt.

PS: Jeg kategoriserte dette innlegget under "Lifestyle". Kunne ikke passet bedre...

et ørlite avbrekk

Eksamensdag i dag, og vel overstått. Det er deilig!

De siste 48 timene har vært utrolig lange. 80% av de har blitt tilbragt på biblioteket, 10% i sengen i natt og de resterende 10% i eksamenslokalet tidligere idag. Det er godt å være ferdig, men gleden er dessverre kortvarig. Siden det fortsatt gjenstår to eksamener, tok vi en kjapp pause fra alt og alle på Fuglen i Universitetsgate. Dette er en liten kafé med store doser sjarm. Avbrekket var ikke lenger enn at jeg nå er på vei ned til biblioteket igjen. Skal ikke stå på innsatsen altså!

personlig eller privat?

Flere ønsker at jeg skal være mer privat når jeg skriver, andre sier jeg er for lite personlig. Hva er hva, og hvor går grensen?

Det sies at suksessen for å lykkes på nett, enten som blogger eller en offentlig person, er å være personlig. Det forventes at Tone Damli skal legge ut bilde av sin nyfødte datter kortest mulig tid etter fødselen, at Erna Solberg skal oppdatere statusen sin på Facebook også når hun er hjemme og slapper av i statsministerboligen, at jeg skal rope ut min seksuelle legning i et blogginnlegg. Men kan man sette noen skiller oppi alt dette? 

Da jeg startet å blogge, var ikke gruppen mennesker jeg nådde ut til stor. Jeg la gjerne ut bilder av familie, venner, kjæreste og jeg nølte heller ikke med å fortelle om dem. Jeg eksponerte store deler av mitt privatliv. Etter hvert som bloggen ble større og jeg ble eldre, forstod jeg alvoret ved å utlevere andre på nett. Andre skal ikke ta stilling til hva jeg publiserer på nett! Men hvis jeg holder igjen informasjon, som jeg mener er irrelevant, betyr det at jeg er mindre meg? Det er her jeg mener grensen ligger på hva som er privat og hva som er personlig.

Hva jeg skriver, hvilke følelser og meninger jeg deler, er personlig. Jeg konstruerer ikke synspunkter, de er ekte. Jeg er personlig. I hvilken grad jeg er personlig kan derimot diskuteres. Jeg velger rett og slett å begrense meg til den grad jeg ikke står i fare for å ødelegge for andre og meg selv. Jeg håper det er i orden for deg som leser bloggen min.

Da jeg skrev om min legning her på bloggen, var jeg på mitt mest personlige. I grunnen mente jeg at dette ikke angikk noen andre enn venner og familie, men jeg forstod etter hvert hva det ville bety for meg selv å komme ut. At det skulle gjøre hverdagen såpass mye enklere, var jeg derimot ikke klar over. I tillegg ønsket jeg å stå frem for å kunne hjelpe andre som var i samme situasjon som jeg selv var i en gang. Om det så skulle kreve at jeg var mer personlig enn noen gang, så var det verdt det.

skill deg ut

Nesten alt vi gjør daglig, er for at tiden fremover skal bli en bedre tid.

Om det er snakk om et par minutter frem i tid eller mange år, så er våre handlinger som oftest motivert av at tiden fremover vil bli bedre. Er ikke dette grunnen til at vi studerer? Jeg har liten tro på at noen studerer kun fordi det er gøy der og da. Man studerer for å tilegne seg kunnskap, erfaring og kompetanse som kan gi verdi senere og forhåpentligvis resultere i en god jobb. For noen er det ikke veldig viktig hvordan jobb man ender opp med, så lenge den duger til å vedlikeholde en nogen lunde gjennomsnittlig livsstil. Jeg er en av de som sikter litt høyere enn som så.

Jeg går i dag siste året av en bachelor i Markedsføring på Markedshøyskolen. Jeg er en av nesten 2.000 studenter på denne skolen. Handelshøyskolen BI ligger et stykke over med nesten 20.000 studenter. Sett i den store konteksten, føler jeg meg rimelig liten og blir nesten utmattet bare ved å i det hele tatt håpe på en god jobb etter utdannelsen min. Ikke bare gir disse tallene et bitch slap over ansiktet ditt, de gjør det også nesten pinlig berørende at man gidder å betale over 30.000 kroner i semesteret. Du betaler mye penger for en dårlig odds. Men når du først har gjort det, når du først har valgt retning og begynt å gå denne veien, hvorfor ikke gi deg selv bedre odds?!

Selv før min aller første skoledag på Markedshøyskolen bestemte jeg meg for å engasjere meg. Jeg skal derimot ikke ta credit for dette valget, da jeg ble rekruttert inn i studentforeningen vår, Studentunionen ved Campus Kristiania, av en flott jente som ønsket meg som arvtager. Helt ærlig, ante jeg ikke helt hva jeg gikk til, jeg ante ikke en gang hvordan det ville være å gå på høyskole! Men det valget jeg tok da, har vært avgjørende for meg og min studietilværelse og ikke minst fremtid.


Hovedstyret i Studentunionen ved Campus Kristiania - 2013

Alle går inn i en studietilværelse med ulikt grunnlag. Noen er bedre i matte og økonomi, mens andre stiller sterkere i kreative fag. Noen har jobberfaring og ønsker komplementær kompetanse, mens andre er takknemlig så lenge de har en eller annen jobb ved siden av. Det er tydelig at noen allerede fra begynnelsen av skiller seg ut fra andre medstudenter, men jeg tør å påstå at de fleste stiller ganske likt. Når man da har muligheten til å redusere denne likheten kun ved å vise ekstra engasjement, hvorfor skulle man ikke ønske å ta den muligheten?

Etter mitt første år som aktiv i Studentunionen valgte jeg å gå videre og søkte på en lederstilling. Dette var for et helt nytt utvalg jeg selv var med å utvikle. Den erfaringen jeg nå sitter igjen med etter å ha utviklet et utvalg, vært med å starte det, vært med å drive det og ikke minst vært en del av dets suksess, er uvurderlig. Jeg sitter rett og slett og tenker hvor glad jeg er for at jeg lot den søte og imøtekommende jenta overtale meg til å bli med på dette for to år siden. Takket være mine to år som frivillig sitter jeg nå med en drømmejobb, ufattelig mye relevant erfaring og kompentanse, en fantastisk studietid å se tilbake på og ikke minst mange gode venner. Det eneste det kostet meg, var litt ekstra engasjement og noen timer ekstra i uken.

Studerer du eller har du planer om det, husk at det er så lite som skal til for å skille seg ut fra mengden.


Kommunikasjonsavdelingen i Studentunionen ved Campus Kristiania - 2014

kort og godt

Tusen takk for mange stilte spørsmål!

Siden det er lenge siden jeg har gjort noe lignende, åpner det øynene mine litt i forhold til hva dere som lesere faktisk vil vite. Selvfølgelig fortsetter jeg å skrive om det som engasjerer og inspirerer meg, men jeg var faktisk ikke klar over at det var så mye annet som var av interesse for dere. Jeg ønsker å skrive flere utdypende innlegg om visse temaer, men tenkte å starte med en kort og grei runde med svar.

Favorittroman?

Extremely Loud and Incredibly Close

Favorittreisemål?

Tokyo, Japan.

Hvor kommer du fra?

Oppegård. Et tettsted sør for Oslo.

Favorittbutikk?

COS.

Favorittmerker?

Whyred, Won Hundred, COS, Acne, Saucony.

Middagstips?

Dra hjem til hu mor. Hu veit best!

Bifil eller homofil?

Homofil.

Mistet du noen venner da du kom ut?

Jeg var redd for at det skulle bli tilfellet, men det ble ikke slik. Jeg kom ut blant venner på det tidspunktet vi ble ferdige på videregående. Fraflytting til andre byer grunnet utdanning ble derfor hovedgrunnen til at man holdt mindre kontakt. I løpet av denne tiden og tiden som fulgte, har man funnet nye kretser og fått flere venner. Føler derfor at jeg aldri har mistet noen. 

Hvilken skole går du på, og hvilket år?

Jeg går siste og tredje året med Markedsføring på Markedshøyskolen. Jeg kommer til å skrive et lengre innlegg om skole, det å være student og hvordan jeg personlig mener man best utnytter studietiden sin.

Fem ting man ikke vet om deg?

1. Jeg spilte min aller første håndballkamp i går, etter et opphold på hele 7 år! Jeg er bestemt på å fortsette (kun for gøy).

2. Jeg lager nesten alltid matpakke! Hardkokt egg, kaviar og brød kan enkelt pakkes ned og nytes på skole/jobb (imponert mamma?).

3. Jeg er avhengig av Two Dots på mobilen. For noen måneder siden hadde jeg klart alle banene, så ble mobilen min stjålet. Da jeg fikk den nye for et par uker siden, måtte jeg starte på nytt. Jeg har nå klart alle banene, igjen.

4. Jeg elsker å stå opp en time før jeg egentlig må om morgenen. Jeg starter med en dusj, så setter jeg på kaffe, koker egg, spiser havregryn med cottage cheese, smører matpakke og deretter nyter jeg kaffen til God Morgen Norge.

5. Jeg har fått ny jobb, og tittelen min er assisterende produktsjef. Her ønsker jeg å være i mange år fremover. Jeg er meget stolt!

Det er bare å fortsette og stille spørsmål. Jeg synes det er morsomt å fortelle litt om meg selv, da det er mye som har skjedd i løpet av de siste årene og ikke minst i løpet av studietiden. God natt!

 

?

Denne helgen ønsker jeg spørsmål fra dere. Er det noe du lurer på?

Det er helg og jeg melder meg ut fra sosiale medier. Det er alltid en deilig følelse! Men i mellomtiden tenkte jeg kanskje å ha en liten spørrerunde. Jeg har vel ikke akkurat vært veldig åpen om meg og mitt den siste tiden, så nå er det vel på sin plass. Skal gjøre mitt beste å svare på alt.

Spytt ut og god helg!

this thursday

For en uke det har vært!

Det har vært en travel uke, på godt og vondt, men oppi det hele rakk jeg en tur ut. Det var ikke hvor som helst jeg dro. På torsdag var jeg på Holzweiler sin lansering av en ny, fin, liten skjerfkolleksjon i samarbeid med Angst Bar. Tok turen med kjære Marthe og det utartet seg til å bli en ganske kul kveld!


Ph: Alexander Norheim - The Sceptic


Ph: AkaM1k3

Nå er uken over, og jeg er klar for en ny en. God natt.

coping

Jeg klarer ikke å sitte stille lenger..

Sick, my ass. Vekkerklokka var på 06:00. Jeg kom meg opp, lagde kaffe og frokost, en deilig matpakke og dro den syke kroppen min på jobb. Heldigvis er formen bedre allerede, men flertallet av leger ville nok bedt meg holde sengen. Sorry as, men det har jeg ikke tålmodighet til.Jeg håper bare at dette ikke gjør ting verre. I'm sick (ironisk nok) and tired of this shit.

Hva har skjedd?

Mye har skjedd i det siste, så hvorfor ikke oppsummere med noen IGs?

Kamera har enten vært ødelagt eller ligget hjemme og samlet støv. Min bestevenn, mobilen, er selvfølgelig med overalt og kan dokumentere der ingenting annet er tilgjengelig. Har ikke vært like aktiv som vanlig på Instagram heller, men her får dere en liten recap!


Har hatt en fantastisk sommer! Mange gode minner å se tilbake på allerede. Nå er det bare å sørge for at resten av året blir best mulig! Følg meg gjerne på Instagram på @KjetilLundstein.

 

si meg, hva betyr adieu

Når man mister en kjær en, handler det om for meg å tilbringe tid sammen med de man er glad i.

Støtte de som lider samme sorg. Stille opp for de som trenger en skulder, og kanskje finne en skulder selv. I tillegg minnes over hva man sammen har vært igjennom, og høre historier fra andre som du ikke kjenner til, men gledes av å høre. Sorgen kommer ikke alene, den kommer med gleden. Glede uttrykt gjennom fortid, men også fremtid. Tårene er felt, og de vil kanskje fortsette å falle, men på et tidspunkt kan man se tilbake på det fine og ved hjelp av dette skape mer fint. Jeg elsker deg bestemor.


 

Lately

Mye har skjedd de siste dagene. Fine ting og vonde ting.

Forrige uke kom halve slekta på besøk, i anledning Kristi Himmelfart. Det var godt å tilbringe lange solfylte dager med nære. Vi var på stranden, spilte fotball, grilla, spiste is, ja vi gjorde alt man ellers gjør på sommeren (bortsett fra at det bare var mai). I tillegg er alle eksamene mine overstått for dette semesteret, som gir meg tid til å gjøre andre ting med god samvittighet. Her er en oppsummering av dagene på Instagram.

I dag skulle jeg egentlig vært i Italia. Av personlige årsaker, valgte jeg å bli hjemme med familien. I blant må man legge til side ting, til fordel for hva som egentlig er viktig i livet. Håper du får en fin uke!

det er deilig å være norsk i norge

Etter opp til flere turer til Danmark den siste tiden, er det fint å se at Danmark kommer til Norge!

På Mathallen i Oslo, har Bornholms Mosteri åpnet en aldri så liten pop-up restaurant. Etter å ha fått en til de grader fascinasjon for Torvhallern i København, var det deilig å tre inn i Mathallen igjen. Luktene, utsikten, smakene, det er virkelig himmel på jord. Oppe i andre etasje finner man en liten restaurant, som ikke ellers er der, hvor en liten gjeng med danske karer har tatt med seg fantastiske råvarer hit til Norge. Vi fikk servert fem retter med deilig mat!


Vi fikk servert rå torsk, sild, gris, lakris is og en deilig krem med noen spennende bær. Personlig var ikke rå torsk noe høydare, men jeg fikk virkelig øynene opp for stekt sild. Dette gjør en tur til Mathallen, virkelig verdt det!

lately

Tiden går sakte om dagen, noe som er lite gunstig med tanke på hva denne måneden har å by på.

Dagene som går er veldig like, og dagene som kommer er vel så like. Opp tidlig, skole, lese, trene og sove, ja det kommer til å bli en fin mai-måned. Eksamenstiden på vårparten er alltid tyngre enn på høsten. Man ser ut av vinduet fra biblioteket hva man egentlig går glipp av. Godt dette lønner seg i lengden!

Heldigvis har jeg hatt en fin tid frem mot dette øyeblikket, som man kan se på Instagram. Dette har skjedd på min Instagram, @KjetilLundstein i det siste;


Det første bildet er fra tidligere i dag. Vi satt hele gjengen og jobbet med eksamen, men vi klarte rett og slett ikke å holde oss lenger, vi var nødt til å komme oss ut i sola og nyte litt godt å drikke. Haha, jeg har på følelsen av at det kommer flere slike dager fremover. Jaja..

kews

God påskeaften!

Nå har vi flyttet oss inn under taket etter en lang dag i sola. Vi har gått 3 mil på ski, tatt en velfortjent øl på Sjusjøen, stekt vafler og opplevd et seriøst tilfelle av solbrenthet. Kroppen verker på alle områder, til og med huden verker, men det kjennes godt! Etter dager som dette, er det umulig å få finne noe og klage over. Hvis jeg skal lete etter ting å klage over på denne dagen, er det at jeg ikke har fått noe telefon fra Hamar ennå. Et par millioner ekstra denne påskeaften ville virkelig gjort ferien komplett.Håper du har det fint der du er, sammen med mennesker du er glad i. I morgen bærer det hjemover, selv om et par dager ekstra her oppe hadde gjort susen. Glad påsk!

in the wind

Dagens plan var en lang lang skitur, men vinden sa noe annet.

Vinden holdt meg våken nærmest hele natten, og den fortsatte fra morgenen av. Det å begi seg ut på en lengre tur og risikere en halv dag i motvind, var ikke verdt det! Hvorfor ikke da gå ned på innsjøen og ta med seg kite'n? Søster en kite-fanatiker, så hun tenkte dette var en god mulighet til å lære lillebror litt triks. Visste ikke at dette var så gøy, og jeg visste hvertfall ikke at jeg faktisk kom til å få det til!Neste gang skal vi kite med brett eller ski, men det var greit å få prøve seg litt uten noe på beina. Nå er kroppen fullstendig ødelagt. Dette tar på!

870 moh.

Ingenting slår en påske på hytta med hele familien.

Vi ankom hytta på Sjusjøen i går til fantastisk sol og ferdig middag. Jeg har sett frem til denne ferien, da alt av bekymringer for skole og jobb er blitt lagt igjen hjemme. Nå er det kun skigåing, peiskos, grilling, kortspill og påskeegg som er i fokus, og det er det ingenting som kan toppe. I dag våknet vi til tykk tåke og hard vind, men det stoppet ikke oss. Vi endte opp i på feil side av sjøen og måtte på et tidspunkt krabbe i bakker uten løyper for å overleve. Heldigvis hadde vi Kvikklunsj (lol). Nå står en iskald pils på bordet, som en belønning for vårt forsøk på å leke fjellfolk.

Dette er livet dere. Vi får nyte det mens vi kan!

easter breakfast

Dette er ikke noe blåmandag. Det er en gul mandag!

Ingenting er som å våkne opp en mandags morgen, ta en heftig beinøkt på Elixia og komme hjem til en deilig påskefrokost. Det er noe rart med påsken, for kokt egg smaker aldri bedre enn på denne tiden. Det er en gul mandag både inne og ute! Jeg er egentlig ikke typen som skriver om maten min, men tenkte kanskje dette bildet kunne spre litt glede.

Dagen videre skal bli tilbragt ute. Gutten har fått stipend vet dere, da må man gjøre noe gøy! Ha en fin mandag.

nye eventyr

Ferien er i gang og jeg er ute på eventyr.

I går var vi invitert på middag, koste oss med mat og hund (samojed), i dag har jeg vært på trening, trent styrke og intervaller, vært i Sverige og kjøpt påskeegg og 4-pack med Pepsi Max for 19,90 stk og vært på imaginære visninger av fremtidige hjem. Ute skinner sola mens det regner (?? men sant) og jeg skal lage glutenfri og sunn gulrotkake. Hvorfor planlegge ferien når dagene kan fylles opp av tilfeldige aktiviteter helt plutselig?

Over ser dere noen av øyeblikkene fra mine tidligere eventyr dokumentert gjennom Instagram. Følg meg gjerne for flere oppdateringer på @KjetilLundstein. Hvis du legger ut mye sprøtt og fint, vil jeg gjerne følge deg tilbake! Hva heter du på Instagram?

FREDAG

Den dagen i uken vi alle venter på er her, det er fredag og helg!

Ta på deg favorittbuksa og føl deg topp i dag, for denne dagen blir bra. Når jeg går i gatene etterpå forventer jeg at alle smiler og hopper langs veien, haha. Det er bare ingen grunn til å ikke være glad i dag! Jeg skal til og med på jobb og jeg jubler. Dette var mitt forsøk på å spre litt fredagsglede. I tillegg skal du få et smil:

Dette har vært en minneverdig uke, og jeg skal ta med meg alle erfaringer, tilbakemeldinger og kjærlighet videre. Kanskje det er derfor jeg er så glad i dag?

God helg!

lately

Mye har skjedd den siste tiden. Mye bra!

Alt kan ikke dokumenteres med et kamera, men Instagram har jeg med meg overalt. Jeg har hatt en fantastisk tur til København, har fullført første eksamen med fantastisk karakter, kommet godt i gang med trening og kosthold der juicemaskinen blir flittig brukt. I tillegg har jeg en god følelse av mye fint kommer til å skje fremover også. Takk til deg som følger med, det er morsomt at det jeg gjør, skriver og legger ut blir satt såpass stor pris på av mange.Until next time, følg meg gjerne på Instagram. Mitt brukernavn er @KjetilLundstein!

ready

Morgenøkten er gjennomført, og jeg er klar for en lang dag!

Today was legday, så vi får se om jeg klarer å gå om noen timer. Har hatt problemer hittil, noe som gjør meg litt urolig. Haha, neida (joda). I dag skal jeg på vareprøvesalg, magasinlansering, solbrillelansering og på åpen dag på Markedshøyskolen. Blir sliten bare av tanken! Men har troen på at det blir en morsom dag.

Ha en fin dag du også!

that paperwork

Det er ikke bare bare å drive eget foretak, faktisk krever det mye jobb.

Jeg har skrevet blogg i over 5 år og det har i de siste årene blitt et foretak. Tenk på det, at jeg har fått bloggen til å bli en jobb? Selv om det er penger i bildet, kommer det ekstra arbeid med på kjøpet. De fleste bloggerne jeg kjenner som tjener penger, ansetter egne regnskapsførere som styrer med pengene sine. Jeg er derimot glad i utfordringer! Derfor tok jeg like gjerne på meg dette arbeidet på egenhånd. Innledningvis angret jeg ganske greit da det er viktig å ha tunga rett i munnen, samt en god dose struktur og organisering. Den dag i dag, føler jeg meg superrutinert på regnskapet og koser meg (nesten)!Jeg mener det er greit å ha orden på sine egne penger, men har fullstendig forståelse for de som ikke tør å ta det ansvaret selv. Men dette er læring og jeg synes det er spennende. Enhver erfaring rikere er gull verdt spør du meg.

cure

Søndag morgen kan enten være en fantastisk morgen, eller en helt grusom en.

Min søndag er et sted midt i mellom de to. Resultatet er en slapp kropp, som ønsker å gjøre ditt og datt, men som blir liggende i sengen uten å gjøre verken ditt eller datt. Jeg valgte å gjøre noe med det og fant de mest knæsje fargene i kjøleskapet og kjørte det gjennom juicemaskinen min. Gulrøtter, appelsiner, grapefrukt, sitron og paprika, utgjør en deilig, sur og søt juice som fikk systemet i gang igjen. Nam!

Denne gjorde virkelig susen og jeg er klar for å bruke resten av dagen på eksamensjobbing! Hvis ikke jeg finner en skikkelig kul film å se mellomtiden. Ha en fin søndag!

my job

Det har snart gått ett år, og det har gått fort.

I april, i fjor, byttet jeg jobb. Jeg byttet fra en jobb der dagene bestod av 8 timer med rompesitting, til en jobb der jeg nærmest ikke sitter i det hele tatt. Det er utrolig hvor stor forskjell det gjør, og hvor mye bedre det føles å komme hjem fra en travel dag på jobb der man heller løp mye rundt, enn å ha tastet fort og lenge på tastaturet. Må også innrømme at, som student, er det et deilig avbrekk fra en ellers bibliotekssittende hverdag. Jeg jobber på COS i Hegdehaugsveien, som er den første og eneste (forløpig) COS-butikken i Norge. Når man har en over gjennomsnittlig interesse for klær, er det ikke rart at det er spennende å jobbe her.

Ukene er ikke akkurat stappfulle av jobbdager, men de dagene jeg først jobber, er alltid gode. Vi er en stor og fin gjeng, som sammen gjør arbeidsdagene interessante og spennende. Har du ikke vært innom, synes jeg absolutt du skal ta en tur. Butikken er diger, og er full av fine klær! Det er nesten frustrerende å jobbe, med så mye fint rundt seg. Sjekk gjerne ut nettsiden til COS her.

Se så bra gjeng a? Over er det noen bilder fra lørdagen, der alle viser sitt fargerike jeg.

addict

Det finnes mange typer avhengighet, jeg har funnet min.

Noen ville kanskje gjettet seg frem til at min avhengighet er Pepsi Max, eller kanskje rømme, eller kanskje sengen min, men det er ingen av disse. Etter jeg fikk meg juicemaskin til bursdagen min, har den vært i bruk hver eneste dag! Fikk en fantastisk oppskriftsbok sammen med maskinen, så jeg har lekt meg med smaker, konsistenser, teknikker og masse forskjellige frukter og grønnsaker. En slik juice passer perfekt til et enkelt måltid, eller som et mellommåltid alene.

Her er min favoritt så langt, med ingredienser som sitron, selleri, kiwi, spinat, eple og pære. Blander til slutt juicen i blender sammen med avokado og Spirulina! Tydelig at jeg må skaffe meg en bedre blender, men makan til god smak og fantastisk sunn. Noen andre som har blitt bitt av juicebasillen?

green

Back to a green life.

Etter å ha spist meg tjukk i København var det godt å komme hjem til juicemaskinen min og litt lettere kost. Klager ikke altså, spiste så fantastisk mye god mat der nede, men jeg rulla jo hjem som sagt. Derfor tok jeg en heftig shoppingtur på butikken i går, og hamstret tonnevis av frukt og grønt til juicern min. Jeg er helt frelst!

Dette er dagens frokost, bestående av rugsprø med laks og agurk og en juice med blant annet sellerirot, spinat, eple og ananas. Nå er det OL før jeg stikker en tur og svetter litt selv.

snedronningen

Jeg har vært med på noe helt utenom det vanlige, det er nesten umulig å forklare, men jeg skal forsøke.

I februar og halve mars er det en forestilling kalt Snedronningen, av H.C. Andersen, som blir spilt på Teater Republique i København. Forestillingen hadde premiere i går, men vi fikk ta del i den aller første prøveforestillingen. Nok fakta, her kommer det virkelige spennende.

Vi har alle vært på teater før, der man sitter stille i en sal alt for lenge, gjesper et par ganger og nikker middelmådig fornøyd på veien ut. Denne gangen ville jeg ikke ut, jeg ville at det skulle fortsette. Snedronningen er ikke bare en teaterforestilling, det kalles nemlig en gastronomisk teaterforestilling. Det betyr at mat er inkludert. Men det var ikke bare en forestilling på teateret, nei, vi var mange forskjellige steder!

Vi begynte i en speilsal, hvor vi møtte Snødronningen og Kai (for dere som kjenner historien). Videre ble vi hentet i en van, kjørt av en stum man dekket i pelsfeller. Han kjørte oss til blomsterpikene der vi fikk vårt første måltid, et vegetarmåltid. Videre ble vi ført ned i et trangt kjellerrom, der vi var ventet av sjaman som ga oss fritert fiskesnacks (sinnsykt godt). Deretter ble vi kjørt et nytt sted, hvor hver enkelt av oss gikk inn i en dør alene og der det ventet en liten jente som fortalte en historie og ga meg noe deilig å spise (hun var nydelig). Ja, jeg kan snakke altfor lenge om dette, og jeg kan kjede dere, men poenget mitt er at dette er noe jeg aldri før har vært med på, eller en gang hørt om! Vi fikk til sammen ti matretter og vi ble ledet på en spennende reise som var individuell for hver av de som var i "publikum". Det var sang, dans (til og med vi danset!), fantastiske kostymer, deilig mat, vin og vin og vin og desserter. Fortellingen var rørende og sangene var vakre.

Etter forestillingen fikk vi møte regissøren, kokken og teaterinstruktøren og jeg kunne ikke stoppe å stille spørsmål. Jeg ville ha mer, jeg ville vite når lignende forestillinger ble satt opp og alle tankene bak dette mesterverket. Selv hadde jeg aldri hørt om historien, Snødronningen, før, men nå elsker jeg den. For dere som skal til København i februar eller mars, kjøp billetter nå! Dette kan man ikke gå glipp, aldri i verden. Jeg vil tilbake, jeg vil se den, nei nei, oppleve den, igjen!

Over ser dere bare et lite knippe av øyeblikk fra forestillingen. Som dere kan se er det mange forskjellige scener, på forskjellige steder, med spennende mat og karakterer. Det er nesten litt dumt at jeg forteller så mye, for da jeg gikk inn i "salen" aller først, hadde jeg ingen bange anelse om hva jeg ble med på. Men jeg var nødt til forklare, slik at jeg kan overbevise deg til å få det med deg. "Det er ingenting i verden, så stille som sne..".

my day

Da jeg våknet i dag, følte jeg meg ikke noe særlig eldre, men sannheten er at i dag ble jeg 23 år!

I den anledning, var jeg nødt til å kaste på meg fillene, ta bilder, noe helt random ute i snøen bare for å ha et innlegg å legge ut. Er jo nødt til å legge ut et bursdagsinnlegg! På den måten får jeg ikke bare enda flere gratulasjoner på facebook, men også flere fra dere her! Dette er jo tross alt en type oppmerksomhet man bare får én gang i året, så skal ikke kimse av det.

Jeg liker å ha bursdag. Det er en gratulasjon rundt hvert hjørne, og er man heldig finner man kanskje noen gaver eller kaker på veien. På vei til kjøkkenet i dag tidlig, fant jeg en gave faktisk. Fra mamma og pappa. Jeg fikk en juicemaskin.

Denne uken, heretter kalt bursdagsuken, tilbringes i et annet land faktisk. Bursdagsuken kommer til å bli helt fantastisk, bare vent å se! Skal leve i sus og i dus. Sikkert fordi, dette er bursdagsuken!

excited

Jeg er spent på kvelden, men også litt nervøs. I kveld er det Vixen Blog Awards.

Antrekket er klart, vorsespiel er avtalt og date'n er i boks. Jeg gleder meg til å møte alle folkene i dag. Jeg gleder meg til utdeling på Edderkoppen Teater for første gang. Jeg gleder meg til festen. Men jeg gruer meg til vinneren av min kategori skal kåres. Kanskje dette er mitt år? Kanskje ikke.

Photo: Emil Kjos Sollie

Aller først skal vi møte to snertne berter på Grilleriet. Mine favorittberter for å si det mildt. Ønsk meg lykke til!

pillow talk

Another morning, another day without an agenda.

I løpet av en uke, tar skolen to av dagene. To dager i uken med forelesning. Man skal være god damn strukturert om man klarer å sitte med bøker de resterende fem dagene. Derfor blir disse dagene sløve. Jeg prøver desperat å fylle dem med noe givende, noe som fjerner den dårlige samvittigheten som et resultat av lite skolelesing. I dag for eksempel, skal jeg klippe meg.

Det er tydelig at jeg ikke helt har kommet inn i den ønskede rutinen jeg har mast om. Jeg vil egentlig bare bli liggende i sengen, se serier til jeg sovner igjen, men man kommer ingen vei med det. Nå roper dusjen og kaffetrakteren!

god jul og godt nytt år

Nå er det lenge siden sist, og det er fordi jeg har hatt ferie!

Julen er over for denne gang og vi er nå i den første dagen i det nye året. 2013 har vært et bra år på flere måter. Skolen har gått fantastisk bra, bloggen har blitt bedre, jeg fikk en ny jobb som jeg elsker, jeg har opplevd mye spennende og møtt veldig mange fine mennesker. Da julen kom følte jeg det var på tide med et lite avbrekk, ikke bare fra skole og jobb, men også her.

Som alltid, feirer vi julen på sørlandet, på et lite sted kalt Bjelland. Her bor onkel og tante, og mine to fettere i et kjempefint hus. Dette stedet gir meg alltid julestemning, da det er så langt unna alt og alle. Elsker å være på landet med denne gjengen og feire jul. Selv om det var langt fra en hvit jul, har jeg hatt det veldig bra. Gavene under treet i år, var også helt upåklagelig og jeg er mer enn fornøyd. Nesten litt leit å være hjemme igjen!

Vi er offisielt i et nytt år, 2014, og som alle har jeg lagt planer. Planer bestående av enda bedre innsats på skolen, sunnere livsstil, flinkere til å blogge, spare mer penger, ja alt det man alltid planlegger på vei inn i et nytt år. Synes det er greit å legge store planer, for da har jeg litt å sikte etter og klarer jeg noe av det, blir jeg fornøyd. Én ting er sikkert, og det er at jeg er spent. Spent på hva det nye året bringer.

Jeg håper dere alle har hatt en fin jul og en herlig feiring i natt. Godt nytt år!

7/8

Det har vært et langt semester, men nå nærmer det seg slutten.

I dag rundet vi hele syv overståtte eksamener, som betyr at det kun er én igjen. Om en uke har jeg altså juleferie, og det kommer til å bli helt fantastisk! Dette semesteret har jeg virkelig stått på, jobbet hardt med høye ambisjoner. En ting er å jobbe hardt og få helt greie resultater, men hittil i år har jeg fått tre A'er av tre mulige! Jeg er så stolt.

De eksamene vi har hatt, som vi ikke har fått tilbakemelding på, er jeg også veldig fornøyd med. Det er spesielt gøy å gjøre det bra på skolen når jeg samtidig klarer å kombinere det med jobb, blogg og andre ting. Nå venter jeg bare spent på å få tilbakemelding på resten! Dette er gøy!

home

Jeg er hjemme igjen. Ikke i Oslo, men på Oppegård hos mor og far.

Oslo er ikke hjemmet mitt lenger, da jeg har brukt denne helgen på å flytte alt jeg eier og har fra byen og hjem hit. Og vet dere hva? Her ute er det vinter! Har allerede fått julestemning, da gresset og alle trær er kritt hvite. Brukte derfor denne søndagen på å traske rundt i mitt nydelige nabolag. Jeg er glad jeg flyttet hjem.

Har dere forresten lagt merke til noe nytt her på bloggen?

ønskeliste #1

Julen nærmer seg og jeg setter sakte men sikkert opp en liste over ting jeg ønsker meg.

Som blogger, føler jeg meg pliktig til å konstant ta med meg kamera overalt. I praksis ender jeg opp med å ta bilder 1/10 ganger, så med andre, er det bare en vekt som gjør bagen min tyngre hver eneste dag. Jeg er derfor på utkikk etter et kamera som er lett, men bra slik at jeg kan knipse når som helst, og hvor som helst. Og jeg tror jeg har funnet det rette kameraet!

Kameraet heter Sony NEX 5T! Kjenner du til dette kameraet eller typen? I filmen over, virker det veldig bra og jeg liker det faktum at man kan skifte linser på det selvom det er et lite og kompakt kamera. Krysser fingrene på en hard pakke under juletreet i år!

Annonse

latest igs

Jeg føler at jeg er tilbake etter en veldig lang reise. Endelig.

Den siste tiden har blitt brukt på reising. Har vært i Amsterdam, London og København på kort tid og er nå endelig (faktisk) tilbake. Gårsdagen var også en liten reise i seg selv, da jeg var finalist i Oslo City sin konkurranse, en konkurranse jeg ikke vant. Dessverre. Med andre ord, det har vært mye som har skjedd, men nå er jeg klar for ta skolen med storm! Sjekk mine siste instaøyeblikk her.

Angående gårsdagens konkurranse, og hele den pakka der, skal jeg skrive mer om senere. I tillegg skal jeg vise dere noen morsomme bilder fra dagen! Men i mellomtiden, følg meg på insta a?

english breakfast

Det er ingen tvil om at frokosten her i London er annerledes enn hjemme.

Mari bor i Shoreditch i London, som er en bydel veldig ulik den London mange kjenner til. Det var akkurat en slik opplevelse jeg ønsket meg da jeg kom hit. Den typiske Londonturen er ikke noe høydare for meg egentlig, men et innblikk i en student sitt liv, litt utkanten, det er spennende det. Derfor tok Mari med meg på Breakfast Club her i Shoreditch i går, for en skikkelig engelsk frokost.

Takket være tips fra en av dere, har vi nå bestemt oss for å ta turen til museet, Tate Modern. For å sitere kommentaren, så er det hit man skal dra hvis man er interessert i litt "fucked-up-art". Høres spennende ut!

amsterdam

Vi har kommet frem, og vi er i sjokk. La meg vise dere hvorfor!

Som overskriften henviser, er vi i Amsterdam i Nederland. Jeg har aldri vært her før, så dette er veldig spennende! Akkurat hvorfor vi er her, får dere vite i morgen, men aller først la meg fortelle hvorfor vi er i sjokk. Vi bor nemlig på et helt utrolig fint hotell! Hotellet heter Conservatorium og er i en av de fineste gatene i byen. Ikke nok med det, rommet vårt... Ja, jeg har ikke ord!

I utgangspunktet, fikk Sarah og jeg hvert vårt rom, men rommene er så enorme at vi så ikke poenget i å bo hver for oss. Hører nesten ikke hverandre hvis vi roper fra andre siden, eller rettere sagt, i andre etasje. Rommene har to etasjer, bad med tre rom og en tv i hvert rom! Her kunne jeg bodd!

fornøyd

Lenge siden sist folkens!

Jeg er så glad nå. Lettet og glad! Det er tydelig at hardt arbeid virkelig lønner seg, og da snakker jeg i dette tilfelle om studiene. Vi har fått tilbake årets første eksamen, og jammen meg fikk vi ikke A! Det er jo helt utrolig. Nå er mor stolt skal dere se.

Ikke nok med det, vi har også levert hele to eksamener denne uken, som et resultat av hardt arbeid. Mye av grunnen til denne intensive jobbingen, er fordi jeg skal ut å reise. Rettere sagt, jeg skal til tre forskjellige land de neste to ukene og jeg reiser først thing in the morning! Vil ikke fortelle hvor helt ennå, eller med hvem, det skal dere få se. Som et resultat av skolejobbing, har jeg dessverre ikke fått knipset stort med bilder. Ikke med kameraet i alle fall, men mobilen har vært med! Sjekk mine siste Instagrams her.

Jeg er så gira på morgendagen, og de neste dagene! Elsker å reise og elsker å ta del i spennende ting. Selvfølgelig skal jeg ta med dere på reisen, bare vent. I mellomtiden bør dere stikke innom profilen min på Instagram, @KjetilLundstein.

ready

Jeg venter spent på neste uke, da er det mye som skjer!

Dette har kanskje vært det nærmeste jeg har kommet en helvetes uke hittil, rett og slett fordi jeg føler at tiden ikke strekker til. Hadde det vært en ekstra dag i uken, hadde livet vært enklere. Den luksusen er vi dessverre foruten.

Grunnen til at jeg kunne trengt noen dager ekstra, er fordi jeg skal ut å reise! Ikke bare til London, som jeg nevnte tidligere, men fikk også en spennende nyhet som omhandler enda en reise! Blir ufattelig spennende, og jeg skal ta med meg en jeg tror dere synes er litt morsom. Håper bare jeg rekker å bli ferdig med alt skolearbeidet.

Nå skal jeg på håndballkamp! Gleder meg.

feeling excited

Vet at jeg ikke har oppdatert stort på bloggen i det siste, men det er grunn for det.

Fri er et fremmedord for meg om dagen. Har jeg fri fra jobb og forelesning, er det eksamensjobbing som må gjøres. Det er alltid noe å gjøre, og gir man seg selv litt fri, kommer samvittigheten og ødelegger de få minuttene frihet man har gitt seg selv. For øyeblikket står opp til flere deleksamener for tur og da jeg bestemte meg for å bestille billett til London i november, forutsetter dette at jeg må jobbe knallhardt de kommende ukene. Som sagt, jeg har aldri fri.

Ikke nok med skolejobb, jeg har også et frivillig verv i Studentunionen ved Campus Kristiania, som jeg har nevnt tidligere. Her er jeg PR & Kommunikasjonsansvarlig ut 2013. I anledning rekruttering av et helt nytt Studentunionen, har den siste tiden gått til intervjuer, møter, generalforsamling og ikke minst har jeg stilt til intervju selv! Ja, jeg søkte enda et år i Studentunionen og vet dere hva, jeg fikk stillingen! Jeg har søkt en lederstilling i en helt ny avdeling jeg har vært med å utvikle sammen med resten av Hovedstyret. Det er ikke sikkert dette er interessant for dere, det kan hende dere ikke bryr dere i det hele tatt, men for meg, er dette veldig viktig. Verdien av å engasjere seg utenom studiene, har for meg vist seg å være uvurderlig. Jeg er så ufattelig glad for at jeg tok denne beslutningen for et år siden og at jeg har valgt å fortsette. Jeg er fra januar 2014, redaktør for Kommunikasjonsavdelingen i Studentunionen. Det vil være den største utfordringen jeg noen gang har tatt på meg, men også den mest verdifulle og lærerike. Jeg gleder meg!

Studentlivet er en viktig del av meg og jeg ønsker å inkludere dere i de opplevelse jeg kommer over. Håper det er greit.

morning

Det finnes ingen bedre måte å starte morgenen på, enn på treningsstudioet.

Jeg sier ikke dette for å skryte (joda, litt), men dagene blir alltid bedre hvis jeg starter med trening. Nå gjør jeg jo ikke akkurat dette hver dag, rettere nesten aldri, men i dag som i går, startet jeg på SATS. I dag var vi Team 2040 (2040, Kløfta) som trente nettopp dette, kløfta. Klarte ikke å ta shampo i håret etterpå, så hardt gikk det for seg.

Utfordringen her, blir å kunne opprettholde denne rutinen. Det skal ikke bli lett!