hits

februar 2014

here we go again

Og der var vi i gang med eksamen igjen.

Photo: Martine Eliassen

Hadde fullstendig glemt hvor lange og tunge disse dagene var. Opp tidlig, rett på biblioteket og sitte her i 8 timer før man dro hjem og slang seg i sofaen. I motsetning til tidligere har jeg prestert å presse inn treningen i tillegg! For en slapp liten snik jeg var før. "Jeg rekker ikke å trene, nå som jeg har eksamen altså", sa jeg før. Det er simpelthen ren bullshit! Det å få presset inn trening i tillegg, gjør faktisk at jeg takler disse dagene betraktelig bedre. Men eksamen, det er slit uansett.

Jacket Whyred - Sweatshirt COS - Tee COS - Boots Dr. Martens

Nå er jeg hjemme etter nok en lang dag på biblioteket. Men skolen følger etter og jeg kommer til å sitte oppe hele kvelden, men det er verdt det! Go hard or go home.

highasakite

Følg med nå, for her kommer drømmemusikken.

Du vet de låtene som umiddelbart sender deg til et annet univers? Du vet de låtene som gir deg frysninger fra toppen av skulderbladene og helt ned til korsryggen? For meg, er det musikk, når jeg spiller en låt, som endrer opprinnelig sinnstemning fullstendig. Norske Ingrid Helene Håvik lager sånn musikk, og hun gjør det på en slik måte at jeg blir glad for at det finnes slike som henne. Sammen med en gjeng flotte musikere, har bandet deres, Highasakite, laget to fantastiske album. Tidligere i år slapp de sitt andre album, like kritikerrost som det forrige. Jeg synes du skal sjekke ut begge to.

Her er min favorittlåt, fra det siste albumet. Den heter Lover, Where do you Live og den får meg oppriktig til å gråte. Og den "send shivers down, that spine" of mine, virkelig. Du kan også se musikkvideoen til singelen deres Since Last Wednesday under. Nok en fantastisk låt.

my job

Det har snart gått ett år, og det har gått fort.

I april, i fjor, byttet jeg jobb. Jeg byttet fra en jobb der dagene bestod av 8 timer med rompesitting, til en jobb der jeg nærmest ikke sitter i det hele tatt. Det er utrolig hvor stor forskjell det gjør, og hvor mye bedre det føles å komme hjem fra en travel dag på jobb der man heller løp mye rundt, enn å ha tastet fort og lenge på tastaturet. Må også innrømme at, som student, er det et deilig avbrekk fra en ellers bibliotekssittende hverdag. Jeg jobber på COS i Hegdehaugsveien, som er den første og eneste (forløpig) COS-butikken i Norge. Når man har en over gjennomsnittlig interesse for klær, er det ikke rart at det er spennende å jobbe her.

Ukene er ikke akkurat stappfulle av jobbdager, men de dagene jeg først jobber, er alltid gode. Vi er en stor og fin gjeng, som sammen gjør arbeidsdagene interessante og spennende. Har du ikke vært innom, synes jeg absolutt du skal ta en tur. Butikken er diger, og er full av fine klær! Det er nesten frustrerende å jobbe, med så mye fint rundt seg. Sjekk gjerne ut nettsiden til COS her.

Se så bra gjeng a? Over er det noen bilder fra lørdagen, der alle viser sitt fargerike jeg.

going strong

Mens folk svetter i Thailand og Dubai, svetter jeg på Elixia..

Hadde noen tilbydt meg en gratis tur til et varmere strøk, hadde jeg takket ja på sekundet, men selvfølelsen blir betraktelig bedre av å bruke ferien på å trene fremfor å drikke mojitos og paraplydrinker på stranda mett på ghyros og bolognese. Grunnen til at jeg skriver dette, er fordi jeg er misunnelig og for at jeg selv skal føle meg bedre. I et øyeblikk derimot, trodde jeg våren var på vei hit! Forberedte meg derfor på å vise fingeren på de som flykter landet, men trakk den kjapt tilbake når jeg våknet opp til snøstorm i dag tidlig. Er det mulig..

Jacket Matinique - Sweatshirt COS - Jeans Acne - Shoes Samsøe

addict

Det finnes mange typer avhengighet, jeg har funnet min.

Noen ville kanskje gjettet seg frem til at min avhengighet er Pepsi Max, eller kanskje rømme, eller kanskje sengen min, men det er ingen av disse. Etter jeg fikk meg juicemaskin til bursdagen min, har den vært i bruk hver eneste dag! Fikk en fantastisk oppskriftsbok sammen med maskinen, så jeg har lekt meg med smaker, konsistenser, teknikker og masse forskjellige frukter og grønnsaker. En slik juice passer perfekt til et enkelt måltid, eller som et mellommåltid alene.

Her er min favoritt så langt, med ingredienser som sitron, selleri, kiwi, spinat, eple og pære. Blander til slutt juicen i blender sammen med avokado og Spirulina! Tydelig at jeg må skaffe meg en bedre blender, men makan til god smak og fantastisk sunn. Noen andre som har blitt bitt av juicebasillen?

monday lux

Hva er vel bedre på en mandag, enn å drømme seg bort?

Jeg vant ikke noe lotto i helgen og jeg fant nettopp ut at jeg ikke har noe rik onkel i USA, så da bruker jeg denne blåmandagen på å titte på alt jeg vil ha, men som jeg mest sannsynlig aldri vil få. Givenchy, Balenciaga og Margiela er bare noen av merkene jeg sikler på. Ryggsekkene og bagene deres er helt fantastiske. Under finner dere et resultat av en seriøs følelse av monday lux.

Backpack Saint Laurent - Bag BurberryBackpack Givency - Bag BalenciagaBackpack Maison Martin Margiela - Bag Givenchy

Den siste bagen fra Givenchy er min desidert største favoritt. Bagen vil garantert bli kjøpt, om jeg skulle snuble over noen lapper.

winter break?

Jeg driver og forbereder meg for en nye skoleuke, men så får jeg beskjed om at vi har vinterferie? Er det noe som heter det?

Kan ikke huske å ha hatt vinterferie siden barneskolen jeg, så trodde dette var et fenomen jeg ikke skulle få oppleve igjen. Jammen meg har vi ikke fri fra skolen denne uken. Hva gjør man da egentlig? Leser? Nei, jeg tror det nå er på tide å ta frem Playstation'en! Det har vært en deilig helg med en FANTASTISK konsert med Haim, innflytningsfest i går og håndballkamp i dag. Da blir man selvfølgelig litt sliten, og kan sette seg ned å game med god samvittighet!

Coat Whyred - Shirt Won Hundred - Shoes Surface to Air - Shades & Other Stories

Jeg elsker denne frakken fra Whyred! Det asymmetriske snittet er sinnsykt kult og den henger fantastisk kult på kroppen. Sjekk også ut skoene mine fra Surface to Air! De består av kalvehår, så man får lyst til å kose med de, haha. Endelig har jeg et par hårete sko, og jeg digger de!

falling

Det er helg!!! Men denne helgen er spesiell!!!

Det er Valentine's Day og det er slik at man skal tilbringe kvelden med that special someone, men ikke i mitt tilfelle. Jeg skal nemlig tilbringe kvelden med TRE spesielle mennesker, søstrene Haim! De spiller på Rockefeller i kveld og jeg gleder meg sykt. Dere har vel hørt om Haim? "Forever we tried to make it right, together we saw the end in sight!", dere vet. Så jentene i sommer på Øyafestivalen og det var fantastisk. Først er det tacovorse. En perfekt kveld dette!

Jacket Whyred - Tee Whyred - Sneakers Saucony

Kanskje vi ses i kveld! Hvis du er der det skjer da, selvfølgelig.

brennheit sivilstatus

Valentine's Day nærmer seg, og da er det greit å kartlegge hvem som er ledig, opptatt eller usikre.

7-Eleven gjør jobben mye enklere for de der ute som er på utkikk etter en date eller for de som vil skryte av sitt fantastiske forhold. Med en grønn, rød eller gul kaffekopp kan du formidle din sivile status på en "brennheit" måte, samtidig som du får i deg deilig kaffe. Den grønne koppen er for de single, den røde koppen er for de som er opptatt og den gule (yolo) koppen er for de som er i kompliserte forhold, #YOLO. Tar du bilde av din heite sivilstatus i form av en kaffekopp, og hashtagger med #7elevenkaffedate på Facebook eller Instagram, kan du faktisk vinne en tur for to til Paris. Da kan den gule eller grønne koppen brått bli rød, (eller den røde bli grønn eller gul).

Jeg kjøpte min kopp i dag, og den er forløpig gul, #YOLO. Hva skal jeg si, det er komplisert! Det er vel bare snakk om å definere forholdet, men det kan ofte ta litt tid. Men jeg drømmer om den dagen jeg kan gå rundt i byen med en rød kopp og dele den med noen. Derfor passer yolokopppen bra for meg! Man lever bare en gang, og det er grunnlag for mye morro skal dere vite! Men i blant kan det være litt ensomt, og da må man finne kreative løsninger. Her er en av mine løsninger på ellers ensomme dager:

Utrolig hvor mye kjærlighet man kan finne i en ballong altså! Og så smiler den hele tiden, og da smiler jeg... Nesten... Håper å erstatte ballongen veldig snart, med et litt mer levende vesen. I mellomtiden ønsker jeg å se mange kopper ute i gatene i de tre forskjellige fargene! Og hvis du er ekstra ensom denne Valentine's Day, kan du lage din digitale kopp på 7-Eleven.no og dele denne med dine venner eller noen spesielle. I mellomtiden skal jeg jobbe med å få denne gule koppen til å bli rød!

Annonse

speaking of food

Selv om jeg har kommet hjem til lettere og sunnere kost, er jeg nødt til å fortelle litt om maten jeg fikk oppleve i København.

Det gikk ikke en time i København uten at vi spiste et eller annet. Jeg gikk rundt stappmett cirka hele tiden, men ville smake på alt jeg kom over. Det er rart med det, at et land så nært Norge, tilbyr et så mye bredere utvalg av sunn, lett tilgjengelig, god og billig mat! Tenkte derfor å gi noen tips til dere som bor, skal til, eller er i København.

Palæo

Noen av dere kjenner kanskje til Torvhallerne. Det er et stort marked innendørs som selger all slags ferskvare. Her finner man alle typer oster, vin, grønnsaker, kjøtt og fisk, samt noen kule spisesteder. En av de, er Palæo. Palæo lager noe som kalles for Stone Age-mat, altså steinaldermat. Konseptet er ikke-prossesert mat, som er blitt en stor kostholdstrend i Danmark. Her fikk vi jordbær og chilli smoothie som smakte himmelsk, samt Palæos bestselgende pasta bolognes, men pastaen var erstattet med grønnsaker. Her snakker vi sunn og DEILIG fast food!

DØP

Som tidligere New York-beboer, har jeg fått en slags tilhørighet til hot dog stands. Pølse er så digg, at det skulle ikke vært lov! Men det er ikke alltid like sunt, og det har vært mye diskutert rundt det faktum at det kanskje ikke er så mye kjøtt som en skulle tro i de norske pølsene som selges i kiosker og lignende. I København har de derimot tatt den store pølseetterspørselen og fusjonert den med det sterke ønske om en sunnere livsstil. DØP selger økologiske pølser av flere forskjellige typer kjøtt. Og som pølseelsker kan jeg med hånden på hjerte fortelle, at dette er den beste pølsen jeg har spist. Try it!

Kul

Danskene vet det å starte konseptrestauranter. Det er noe jeg mener vi har altfor lite av i Norge. Spør du meg ser nesten alle restauranter i Norge like ute og tilbyr svært så lik mat. I Kjøttbyen (Meatpacking), København, finner man en helt nyoppstartet restaurant kalt Kul. Navnet betyr kull, som forklarer mye om hvordan maten der blir laget, altså grillet på kull. Her fikk vi smake på et bredt utvalg av retter, bestående av blant annet østers, ørret, kalvetunge, jomfruhummer, blekkspurt, svart aioli og noen fantastiske desserter. Dette var kanskje den mest spennende overraskelsen i matveien mens jeg var der, i tillegg til en kul(l) atmosfære. Her er det bare å bestille bord folkens, for du kan ikke dra fra byen uten å ha besøkt denne fantastiske resturanten.

Café Europa

Nok mat, la oss snakke kaffe og kaker. Som tilhenger av Café Norden, har det vært stamstedet mitt for hver gang jeg har vært i denne byen. Der har jeg smakt alt av godsaker, men rett over gata er det en vel så sjarmerende kafe, Café Europa. Her finner man kanskje verdens beste kaffe, jeg tuller ikke. Spleiser du denne kaffen med eple- eller jordbærterte, punsjbolle eller en saftig bolle, har du det perfekte pit-stoppet på en ellers hektisk (shopping)dag.

I mars stikker jeg tilbake til Køben, og da skal jeg finne enda flere spennende steder å spise, samt vise disse kule stedene fram til vennene mine. Deilig å være forberedt i Danmark!

green

Back to a green life.

Etter å ha spist meg tjukk i København var det godt å komme hjem til juicemaskinen min og litt lettere kost. Klager ikke altså, spiste så fantastisk mye god mat der nede, men jeg rulla jo hjem som sagt. Derfor tok jeg en heftig shoppingtur på butikken i går, og hamstret tonnevis av frukt og grønt til juicern min. Jeg er helt frelst!

Dette er dagens frokost, bestående av rugsprø med laks og agurk og en juice med blant annet sellerirot, spinat, eple og ananas. Nå er det OL før jeg stikker en tur og svetter litt selv.

back home

Det er kanskje deilig å være norsk i Danmark, men det er deiligst å være norsk i Norge.

Jeg elsker å reise, oppleve nye steder, eller oppleve steder jeg har vært før, på en helt ny måte. Etter bare et par dager i København, har jeg fått et helt nytt inntrykk av byen. Nå gleder jeg meg til å dra tilbake og vise fram de skjulte skattene byen har å by på til venner og familie. Skal allerede tilbake i mars med klassen! Tror jeg har funnet min nye favorittby (etter New York så klart).

Jacket Carven - Shoes Saucony

Over ser dere min desidert favorittjakke! Den er fra Carven og den er perfekt. Jeg har alltid hatt lyst på en litt tynnere dunjakke, som kan brukes på våren, vinteren og høsten, og nå har jeg funnet den. Fargen er jo også perfekt! Sammen med de nye skoene mine fra Saucony, kan det ikke gå feil.

beckham

David Beckham er tilbake sammen med H&M, endelig.

Hennes & Mauritz er fantastisk flinke, eller heldige, som får til spennende collaborations med spennende mennesker. Enten det er verdensberømte designere eller store rollemodeller. David Beckham er en av disse, som har gjort samarbeid med klesgiganten opp til flere ganger tidligere. Dette er vel det samarbeidet rettet mot menn, som er aller mest spennende og iøyenfallende. Hvem vil vel ikke gå i samme klær som David Beckham, og mer riktig, hvem vil vel ikke gå i samme undertøy som han?!

Hvem andre enn David Beckham klarer å se så smukk ut i boxern, hengende over et par metallrør? Ikke mange. Kolleksjonen i seg selv er veldig fin. Dette er jo bodywear, altså undertøy og "hjemmeklær", men når man får en joggebukse til å se sexy ut, da har jeg lyst på den. Så lyst på den, at jeg kjøpte den i går i København. Ta en titt på den kule reklamefilmen under. Virker som om det er vanskelig å holde klærne hans på, derimot.

Annonse

snedronningen

Jeg har vært med på noe helt utenom det vanlige, det er nesten umulig å forklare, men jeg skal forsøke.

I februar og halve mars er det en forestilling kalt Snedronningen, av H.C. Andersen, som blir spilt på Teater Republique i København. Forestillingen hadde premiere i går, men vi fikk ta del i den aller første prøveforestillingen. Nok fakta, her kommer det virkelige spennende.

Vi har alle vært på teater før, der man sitter stille i en sal alt for lenge, gjesper et par ganger og nikker middelmådig fornøyd på veien ut. Denne gangen ville jeg ikke ut, jeg ville at det skulle fortsette. Snedronningen er ikke bare en teaterforestilling, det kalles nemlig en gastronomisk teaterforestilling. Det betyr at mat er inkludert. Men det var ikke bare en forestilling på teateret, nei, vi var mange forskjellige steder!

Vi begynte i en speilsal, hvor vi møtte Snødronningen og Kai (for dere som kjenner historien). Videre ble vi hentet i en van, kjørt av en stum man dekket i pelsfeller. Han kjørte oss til blomsterpikene der vi fikk vårt første måltid, et vegetarmåltid. Videre ble vi ført ned i et trangt kjellerrom, der vi var ventet av sjaman som ga oss fritert fiskesnacks (sinnsykt godt). Deretter ble vi kjørt et nytt sted, hvor hver enkelt av oss gikk inn i en dør alene og der det ventet en liten jente som fortalte en historie og ga meg noe deilig å spise (hun var nydelig). Ja, jeg kan snakke altfor lenge om dette, og jeg kan kjede dere, men poenget mitt er at dette er noe jeg aldri før har vært med på, eller en gang hørt om! Vi fikk til sammen ti matretter og vi ble ledet på en spennende reise som var individuell for hver av de som var i "publikum". Det var sang, dans (til og med vi danset!), fantastiske kostymer, deilig mat, vin og vin og vin og desserter. Fortellingen var rørende og sangene var vakre.

Etter forestillingen fikk vi møte regissøren, kokken og teaterinstruktøren og jeg kunne ikke stoppe å stille spørsmål. Jeg ville ha mer, jeg ville vite når lignende forestillinger ble satt opp og alle tankene bak dette mesterverket. Selv hadde jeg aldri hørt om historien, Snødronningen, før, men nå elsker jeg den. For dere som skal til København i februar eller mars, kjøp billetter nå! Dette kan man ikke gå glipp, aldri i verden. Jeg vil tilbake, jeg vil se den, nei nei, oppleve den, igjen!

Over ser dere bare et lite knippe av øyeblikk fra forestillingen. Som dere kan se er det mange forskjellige scener, på forskjellige steder, med spennende mat og karakterer. Det er nesten litt dumt at jeg forteller så mye, for da jeg gikk inn i "salen" aller først, hadde jeg ingen bange anelse om hva jeg ble med på. Men jeg var nødt til forklare, slik at jeg kan overbevise deg til å få det med deg. "Det er ingenting i verden, så stille som sne..".

tidsfordriv

Oppholdet mitt i København er ferdig, så nå venter jeg på å dra til flyplassen.

Jeg har allerede vært ute og shoppet litt, men i redsel for å makse ut kredittkortet, dro jeg tilbake til hotellet for å kose meg med litt serier. Det har skjedd altfor mye de siste dagene, så jeg har begynt å savne min HBONordic-bruker. Jeg har gått glipp av siste episode av Girls, i tillegg har jeg noen episoder av Game of Thrones igjen. Man kan trygt si at jeg er hekta! Til tider var savnet nesten så sterkt at jeg holdt på å lure meg tilbake til hotellet for å se noen episoder. Endelig har jeg ledig tid, så nå skal jeg kose meg! Jeg starter med Game of Thrones...

Jeg har også blitt fullstendig trollbundet av True Detective som jeg skrev om for en liten stund siden. Makan til spennende serie! Gleder meg masse til mandag, til ny episode. Hvilke serier er dine favoritter? Kanskje jeg har gått glipp av noen virkelig gode. Det kan vi ikke ha noe av!

Annonse

ferdig snakka

Mmmmmmm.

Vi bor på Hotel Kong Arthur, og ja, vi blir behandlet som konger. Jeg merker at en runde på spa gjorde formen bedre. Nå er jeg klar for en ny oppdagelsesferd her i København!

højbro plads

Tiden går så fort og timeplanen er så full!

Hadde jeg hatt tid, hadde jeg sittet mye mer inne og skrevet om alle opplevelsene jeg får med meg her i København, men når vi er ferdig med én ting, er det over til noe annet. Snedronningen på Teater Republique i går var helt sinnsyk, det går ikke an å forklare en gang, men jeg skal gi det et forsøk i et senere innlegg. I dag har vi testet maten på flere forskjellige steder i byen, nærmere sagt ble det hele tre forskjellige måltider til lunsj. Jeg er på god vei til å bli den ballen jeg forventer å være i morgen, slik at jeg kan rulle hjem. Dette ble etterfulgt av spa på hotellet, med massasje, sauna, boblebad og avslapping. Jeg er så forbanna bortskjemt.

Jacket Whyred - Sweatshirt Whyred - Shoes Saucony - Backpack Whyred

Om litt skal vi på intim konsert i kunstsuiten på hotellet. Det skal bli spennende. Sært, men spennende. Vi får oppleve mye sært her, men sammenlignet med en ordinær hverdag, er dette fullstendig himmelsk.

cph

Bursdagsuken fortsetter, og den fortsetter i København!

Jeg har alltid bursdag en hel uke, eller bursdagen min er alltid en unnskylding for at jeg skal ha det best mulig, hele uken. Dere vet, "Gidder du å kjøpe en øl til meg? Siden jeg hadde bursdag for tre dager siden"-opplegg. Det funker.

Men grunnen til at jeg er i København er fordi jeg ble invitert av Visit Denmark. De kaller turen for "Urban Vikings", ettersom den skal være rettet mot herrene. Tidligere besøk i København har vært som svipptur via Danskebåten, med andre ord, noe fullstendig annet. Da har det vært om å gjøre og shoppe mest på kortest mulig tid, med en skjærende hodepine som et resultat av bølger og korny paraply drinker. Nå derimot skal vi oppleve byen på ordentlig!

Over ser dere bilder fra dagen i dag. Det er dette man kaller effektive turister altså! Vi har besøkt Carlsberg Bryggeri, drukket titalls forskjellige typer øl, fått servert deilig tre-retters, ridd hest og kjerre, fått egen guidet tur til de kjente danske motehusene og sett byen fra et helt nytt perspektiv. Jeg elsker København og grøsser nesten litt over at jeg ikke så på mulighetene til å ta studiene her i stedet. Dog, jeg ikke fatter et eneste ord på dansk, spesielt ikke tallene deres. Uansett, det er bare sjarmerende!

I kveld skal vi på en gastronomisk teaterforestilling kalt, The Snow Queen. Og for dere som lurer på hva en gastronomisk teaterforestilling er, meg selv inkludert, har jeg blitt fortalt at vi skal se en teaterforestilling mens vi får servert en ti-retters middag. Jeg tar nok ikke flyet hjem herfra, jeg kommer rullende.

my day

Da jeg våknet i dag, følte jeg meg ikke noe særlig eldre, men sannheten er at i dag ble jeg 23 år!

I den anledning, var jeg nødt til å kaste på meg fillene, ta bilder, noe helt random ute i snøen bare for å ha et innlegg å legge ut. Er jo nødt til å legge ut et bursdagsinnlegg! På den måten får jeg ikke bare enda flere gratulasjoner på facebook, men også flere fra dere her! Dette er jo tross alt en type oppmerksomhet man bare får én gang i året, så skal ikke kimse av det.

Jeg liker å ha bursdag. Det er en gratulasjon rundt hvert hjørne, og er man heldig finner man kanskje noen gaver eller kaker på veien. På vei til kjøkkenet i dag tidlig, fant jeg en gave faktisk. Fra mamma og pappa. Jeg fikk en juicemaskin.

Denne uken, heretter kalt bursdagsuken, tilbringes i et annet land faktisk. Bursdagsuken kommer til å bli helt fantastisk, bare vent å se! Skal leve i sus og i dus. Sikkert fordi, dette er bursdagsuken!

snö

Ny måned, mer snø, helg og tre dager igjen til bursdagen min!

Helgen fikk en kanonstart med Veronica Maggio i Oslo Spektrum med gode venner. For en dame, virkelig fantastisk! Klarte ikke å slutte og synge før jeg var kommet meg hjem og i sengen. Dagen etter, i dag altså, synger jeg fortsatt "det här är värt att dö för, jag tror mitt hjärta blöder". Mor og far synes jeg er irriterende, men jeg er bare glad.

Resten av helgen skal bli brukt til å forhåndsfeire bursdagen min med mor og far. På den offisielle dagen sitter jeg i møter på skolen, noe som kan legge en demper på den ellers spesielle dagen (disse gebursdagene blir mindre og mindre spesielle må jeg si), forutsatt at ingen lager kake da, og kommer med gaver. Jeg ønsker meg en juicemaskin.

Jacket Penfield - Sweatshirt Carhartt - Jeans Acne - Shoes Saucony - Bag Adax by Soulland

Over ser dere noen antrekksbilder som ble tatt på skolen i går. Jeg holdt på å bli påkjørt av trikken.