hits

februar 2016

nøkkelplaggene

Annonse

Min favorittdel av garderoben, er den delen som består av baseplagg. De sikre plaggene som jeg vet alltid vil fungere. Denne basegarderoben har nok en gang David Beckham hjulpet oss menn å bygge. H&M sine Modern Essentials blir hver sesong plukket ut av den tidligere fotballstjernen, noe jeg synes er veldig kult, da dette er en mann som virkelig er inspirerende.

Denne sesongens Modern Essentials bærer et mer sporty preg, og består av plagg som mannen i gata kanskje er fremmed for. Som joggers, scuba-gensere osv. Jeg liker at mannen blir utfordret til å prøve nye ting!


"I've always mixed sportswear into my wardrobe.."

David Beckham

Samtidig som nye plagg blir introdusert, er det godt å se at klassikerne er med videre. Det faktum at blazeren er beige er også et stort pluss. Jeg har gått til innkjøp av denne blazeren og jeg gleder meg til å ta den i bruk når sommeren ankommer.


"It's great to get a new blazer for the new season.."

David Beckham

Det er ikke bare det pene utvalget klær som følger med dette samarbeidet mellom David Beckham og H&M. De er også kjente for å lage de aller beste reklamefilmene! Forrige runde fikk vi se en Beckham-aspirerende Kevin Hart, denne gangen vil alle mannfolka i Lisboa være som kjekkasen. Bokstavelig talt. Se det kule klippet under:

Annonse

shaking it out

Jeg har i etterkant av mageoperasjonen, forsøkt å holde helgene så rolig som mulig. Nå har det gått seks uker siden jeg ble skrevet ut fra sykehuset, så da synes jeg det er på tide å shake my tailfeather. Hadde en helaften/natt ute i går og møtte mange gode gamle (og nye). Har så mye å ta igjen! Det ble til slutt en kveld jeg virkelig har lengtet etter!

Jacket Moncler - Sweater COS - Jeans Cheap Monday - Boots R. M. Williams - Shades Ray Ban

Dagens form er likevel på topp og jeg har derfor fått unnagjort masse arbeid. Nå skal jeg ut å nyte det siste av sol denne helgen har å by på. Ha en fortsatt god fin søndag!

intervju: lei av stereotypene

Jeg hadde ikke forventet den responsen som jeg fikk på forrige ukes innlegg. Over 500 delinger og opp til flere debatter rundt omkring på sosiale medier. Jeg ble til og med ringt opp av NRK og Gaysir for å stille til intervju. Det siste er nå blitt publisert. Jeg skal ikke skrive for mye om hvordan denne uken har vært, for det meste kommer frem i intervjuet. Les hele intervjuet her, eller et lite utdrag under.

Foto og tekst: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Ønsker meningsutveksling

Dette har den siste uken mildt sagt manet til debatt, langt utover det Lundstein selv klarer å følge med på. Når Gaysir møter ham går det hett for seg i kommentarfelt på Facebook.

- Jeg har fått sinnssykt mange tilbakemeldinger. Over all forventning, forteller Lundstein.

- Det er tydelig at dette er en tematikk mange føler på.

Og det kan virke som at meningene er like mange som det er personer som engasjerer seg. For Lundstein har fått alt fra samtykkende nikk, til antakelser om skam overfor sin legning og internalisert homofobi.

Flere mener innlegget er respektløst overfor dem som har gått foran og kjempet homokampen.

- Jeg er på ingen måte utakknemlig. Jeg er klar over at jeg opplever ting annerledes nå enn det de gjorde for noen tiår tilbake, sier Lundstein.

- Men det er nettopp det som er poenget. Jeg kan bare skrive ut fra mitt eget ståsted og hva jeg selv føler og erfarer .

Han ønsker å formidle at det er større variasjon blant homofile enn det det i mange sammenhenger kan synes.

- Det har aldri vært min intensjon å fornærme noen, men jeg ønsker bare en saklig meningsutveksling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
/foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Nyansert bilde

Fordi han har opplevd så mange forskjellige reaksjoner på innlegget, mener Lundstein dette er en gyllen mulighet til å bli kjent med og forstå hvordan andre homofile har det.

- Bare denne uken som har gått, har jeg tilegnet meg mye mer kunnskap som vil være nyttig for min helhetlige oppfattelse av det å være homofil i Norge. Jeg har fått et mye mer nyansert bilde, sier han.

Lundstein forstår at han kanskje kan ha virket krass i enkelte ordelag. Han ser også at en del av det han har skrevet kan ha blitt tolket i en mye mer negativ retning enn det han har ment.

Han mener at de tydelige reaksjonene viser at dette er noe folk er opptatt av og kanskje har behov for å snakke om ? ikke minst fordi det er så mange forskjellige synspunkter ute og går.

- Om folk mener at det ligger kjipe undertoner i innlegget mitt, så får det være ? det viktige er jo at man snakker om dette, sier han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
/foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg

Samme kjerne

Lundstein understreker at når han sier at han ikke identifiserer seg med mange av stereotypiene, betyr ikke det at han mener at de er feil. Det er bare ikke ham.

- Det jeg har lyst til å si er jo bare at vi som gruppe er mangfoldige, sier han.

Lundstein ønsker å få bukt med generaliseringen rundt homofile ? spesielt i media. Han ønsker at legning ikke skal være et tema i andre sammenhenger enn der det faktisk er relevant. At man alltid skal bli behandlet som det mennesket man er.

- Og egentlig så tror jeg at kjernen av det vi alle vil er den samme ? både når det gjelder de som er enige og uenige med meg. Det er bare middelet mot målet som er forskjellig, sier han.

- Vi vil alle bli behandlet likt uavhengig av legning.

Les resten av saken her!

 

the peacoat

Enkelte plagg er en mann nødt til å eie i løpet av livet, essensielle plagg som gjør garderoben optimal til enhver situasjon. Dette kan være plagg som den perfekte hvite skjorten, den perfekte merino-genseren, en målsømdress, en skreddersydd blazer eller en elegant frakk. Et plagg som jeg totalt har oversett og som har tatt meg med storm denne sesongen er peacoat'en. 

Denne dobbeltspente ytterjakken har figurert mange motemagasiner på blant annet verdens best kledde mann Eddie Redmayne og er en gammel klassiker. Jakken er svær allsidig og passer etter min mening like godt til hverdags som til de fest. Jeg har funnet min favoritt fra Burberry, kjøpt på Ferner Jacobsen. Snittet er perfekt og jeg elsker den massive kragen. Her stylet med et kult skjerf fra Holzweiler og en skreddersydd dressbukse fra PT01. Jeg elsker dette antrekket.


Peacoat Burberry - Scarf HolzweilerPants PT01 - Slipons Lanvin - Tee COS

from work to workout

For å få mest mulig ut av dagene, bestemmer jeg meg ofte for å trene rett etter jobb. Det er så deilig å få en god økt overstått innen man kommer hjem! Så fort man er hjemme da, kan man kaste seg i sofaen med god samvittighet. Likevel er det et par ting jeg irriterer meg over ved å trene rett etter jobb.

Jeg liker lite å ta på meg jobbantrekket etter en hard økt, og tar derfor med meg joggedressen. Dersom jeg går i frakk på jobb, ser det passe rart ut med joggedress under. I tillegg må skoene ikke være for fine! De små hverdagskampene... Min løsning på slike dager er en kul lettdunsjakke som går like godt over en skjorte, som genser. I tillegg til å ta i bruk en stor, praktisk og nøytral bag, tar jeg også på meg noen cleane sneakers som går til det meste. Jeg digger denne sporty jakken fra Colmar!


Jacket ColmarShirt Polo Ralph LaurenPants Whyred - Sneakers Diemme - Bag SWIMS

Man er ikke legningen sin!

Stereotyper er uunngåelig. De er overalt og arbeider både bevisst og ubevisst. Denne typen kategorisering av folk er reell, og mange kjemper daglig mot å bevege seg ut av båsene de blir satt i. Selv i velferdsstaten Norge er disse abstrakte båsene tilstede, til stor frustrasjon for mange. Meg selv inkludert. 

Så hvilken gruppe med fellestrekk tilhører jeg? Jeg kan nevne flere faktisk; generasjon prestasjon, østkant, bloggere og homofile. Det eksisterer stereotyper knyttet til dem alle, de fleste ufarlige. Vi kan vel si oss enige at det er gruppen homofile som er mest utsatt for karakteristikker og merkelapper. Hvorfor er det slik?

Det å være homofil betyr enkelt og greit at man er tiltrukket av det samme kjønn. Dette er gammelt nytt. Men når det er snakk om homofile, assosierer de fleste dette med andre ting som MGP, ballkjoler, kongefamilien, Mette Marit, sminke, parader og musikaler. Jeg har over tid innsett og godtatt at disse stereotypene vil vedvare og det i en god stund til. Det til tross for at det ikke representerer hvem jeg er og hva jeg står for. Det er ikke noe poeng i å peke finger på hvem som startet dette, hvor det startet og hvorfor. Det jeg ikke takler, er homofile der ute som offentlig styrker disse stereotypene og snakker på vegne av en gruppe som er like mangfoldig som alle andre grupper mennesker! 

På torsdag kveld rant det fullstendig over for meg. På Debatten på NRK1 skal landets styreform opp til debatt. "Monarki eller republikk, hva er best for Norge, og hvor viktig er jobben kongehuset gjør i dag?". En veldig interessant debatt spør du meg, som etter min mening egentlig bare er mellom Høyres Isaksen og SVs Kaski. Helt til Tore Petterson blir introdusert. Han avbryter debattleder for å skyte inn "Debattens homofile alibi vil jeg tro. Vi elsker jo alt sånt!"...

I løpet av to sekunder, har denne mannen klart å på et eller annet utrolig vis, tatt ordet på vegne av alle homofile i Norge. Ikke fordi alle vi homofile mener det denne mannen sier, MEN fordi alle andre som ikke vet bedre, som lettest lar seg styre av generaliseringer i samfunnet, TROR på det som blir sagt! At det er sånn alle homofile er! Mye av det som ble sagt i etterkant av Petterson, er jeg enig i, men hvorfor ta en rolle utad i en debatt, som er fullstendig uvesentlig for hva som debatteres? 


(Faksimile: NRK - Debatten)

I følge NRK selv, er Tore Petterson en del av homomaskotduoen i tv-serien Sofa, der de er overbevist om at det er deres legning som har gjort de så populære blant folket. Igjen, definisjonen av homofili er, seksuell eller følelsesmessig tiltrekning av det samme kjønn. Hvordan kan hvilket kjønn man blir tiltrukket av være årsak til NOE som helst? Jeg ser ingen annen grunn til at legning blir dratt inn i bildet på denne måten, enn at man ønsker at dette skal påvirke folks oppfatning av deg og det du sier. Men sannheten er, det er fullstendig irrelevant. Slutt å gjøre legning relevant i settinger der det bør være fullstendig fraværende. Slutt å ta ordet på vegne av andre, spesielt når resultatet kun blir å forsterke stereotyper mange av oss kjemper mot fra før. Fra den dagen jeg kom ut av skapet offentlig, har min legning vært irrelevant. Jeg ønsker aldri å gjøre den relevant, ikke for meg selv eller for de rundt meg. Jeg ønsker å bli oppfattet som meg, og ikke som en del av en gruppe. Det er slik det bør være. For meg, er det dette likestilling handler om. 

trend vs funksjon

Når det kommer til hva man skal ha på seg, er trendbildet for noen det som motiverer til kjøp. Hva er "in", hva er det nyeste og kuleste, hva bruker kjendisene? Noen av oss er på konstant søken etter siste skrik og ønsker å være tidlig - eller først ute. Personlig spiller trender en svært liten rolle. For meg er komfort den viktigste faktoren. Komfort og funksjonalitet.

Hvor langt er man villig til å gå for å følge de nyeste trendene? Når man bor i et land som Norge, med schizofrene sesonger, kræsjer ofte trender med hva som er forsvarlig å ikle seg. Senest i går, tipset jeg om én måte å håndtere kalde dager på. I dag ønsker jeg å presentere min plan b. Pakk deg inn! I blant er man simpelthen nødt til å dekke til kroppen for å holde varmen. Og den aller beste innpakningen, er parkasen!

Parkas Canada Goose - Hoodie AOCMS - Jeans Replay - Sneakers Puma x Stampd

"Moteekspertene" mener at parkasen for lengst har gått av moten og at man heller skal gå i frakk eller kåper. Jeg er kanskje ikke uenig, men i blant, når det er -20 grader, er trender det SISTE jeg tenker på. Da blir det viktigste for meg å komme meg helskinnet til min destinasjon uten å bli fysisk uvell. Produkters funksjonalitet blir dermed hakket viktigere. De fleste parkaser leverer på dette punktet! Er de tykt fôret med dun, har hette og er lange, ja da gjør de jobben sin riktig. Og personlig, synes jeg den ser forbanna bra ut også.
 

kunsten å holde seg varm

Det at våren er ankommet, er som oftest for godt til å være sant. Et par varme dager dukker alltid opp midt på vinteren, som to like på et flaxlodd, for å gi oss forhåpninger. Om man ikke ønsker å kle seg i den varmeste vinterjakken hver eneste dag man skal til kontoret, er en halvfrossen kropp for de fleste alternativ 2. Derfor elsker jeg dunvesten!

Tidligere i år, fant jeg ut at en av vinterjakkene mine har en innervest som kan tas ut. Ikke bare er den ganske kul alene, men den er utrolig varm! Da denne passer ganske kult til et helsort antrekk, var den perfekt å ha under frakken på en kjølig morgen. En tynn dunvest er det lille som skal til for å gjøre et fint, men kjølig antrekk, varmt!Coat Whyred - Vest HM x Wang - Shirt The Kooples - Pants Whyred - Sneakers Adidas - Shades Kaibosh

Nå bærer det avgårde til Elixia. Jeg har sakte men sikkert begynt å komme i gang med treningen etter operasjonen og det er virkelig helt magisk. Det er ikke store greiene jeg får gjort på gymmen, men bare det å svette igjen føles fantastisk. Jeg ønsker deg en riktig fin kveld!

new beginnings

Det er ikke alltid ting går som planlagt. In fact, tror jeg ting aldri har gått som jeg faktisk har planlagt. Det betyr derimot ikke at gode ting ikke vil skje! Serendipity; gode hendelser som forekommer som et resultat av tilfeldigheter. Dette er et fenomen som faktisk har preget livet mitt, og det tar fortsatt ikke slutt.

Selv om jeg for kort tid tilbake lå nyoperert på sykehuset, har det nå i senere tid skjedd så mye positivt! Det første er at jeg har signert ny kontrakt med Nettavisen og vil nå jobbe for fullt med bloggen! I tillegg har jeg inngått et par avtaler med en person som skal få livet mitt i en retning jeg alltid har ønsket. Derfor blir dette innlegget mitt "nye første" innlegg!Coat Whyred - Tee & Pants COS - Sneakers Diemme - Shades Ray Ban