hits

mars 2014

sneakered

Endelig mandag sier jeg bare.

Startet mandagen med trening og "Millionair Matchmaker", som faktisk må være en av mest funny seriene å se for og få en god start på dagen, før jeg dro på skolen. Solbrillene var på og jakken ble jeg nødt til å bære i hånda. Det er så varmt! Og det er så deilig! Har derimot på følelsen av at flere nordmenn veldig snart kommer til å begynne og klage på varmen. Er det ikke for kaldt, så er det for varmt. Vet du hva, jeg svetter heller fremfor å fryse.Jacket Whyred - Shades Cheap Monday - Sweater Carhartt (kjøpes her) - Sneakers New Balance (kjøpes her)

I morgen skal jeg innom Kaare Lund for årets første vareprøvesalg. Skal plukke med meg noe fint før det virkelige vareprøvesalget kickstartes. Dere får vite mer om dette i morgen!

 

Affiliatelenker

coming to an end

Jeg tør å påstå at dette er en avsluting på min aller beste uke. Tusen takk!

Det er søndag kveld og jeg sitter her og skriver med god samvittighet. Jeg føler meg lettere, med én stor bekymring mindre. Tenk at det finne så mange fine mennesker der ute, som kun ønsker andre godt! Det er nesten slik at jeg ønsker å publisere alle de fine kommentarene jeg har fått i et innlegg, for hver og enkelt av de gir meg ufattelig mye. Og tenk, jeg har ikke fått noe hat! Jeg trodde at det var så mange internettmonstere der ute, som tok enhver sjanse de fikk til å spre litt misnøye. Den minst hyggelige kommentaren jeg har fått denne uken er "Sjokk" og "Big whoop..", haha. Det sier ganske mye, spør du meg!

Photo: Emil Kjos Sollie

Jacket Won Hundred - Jeans Emilio - Sneakers Gregers

Jeg kommer til å sove godt i natt, selv om neste uke garantert ikke kan toppe denne. Eller kan den? Den gjenstår å se. Uansett, takk nok en gang for at du har gjort denne uken til den beste noen sinne. God natt!

solbriller på

Finnes det et bedre tidspunkt enn dette å lage en ordentlig solbrilleguide? Jeg tror ikke det.

Sola har for alvor gjort sin entre og man kan endelig tørke støv fra sitt eksisterende solbrillesortiment eller begynne søken etter nye. Som alt annet innen for mote og trender, er det alltid noe som er inn akkurat denne sesongen, om det så er rammen på brillene eller fargen på glasset. Det som er deilig med årets trend, er at det ikke er noe særlig trend. Alt handler om at du finner de parene som passer til deg og ditt ansikt, og som du er fornøyd med! Er ikke det litt deilig a?

Personlig synes jeg man ikke skal styres av trendene, men heller gå for det man liker og føler passer en selv. Aviatorbrillene hadde derimot en stor tilbakekomst i fjor, spesielt med Ray Ban sine fargede versjoner. Selv kjøpte jeg meg et par og liker de veldig godt. I tillegg har jeg det siste året, virkelig fått dilla på briller med spreke farger i glasset, noe jeg fortsetter med denne sommeren. Personlig synes jeg det er gøy å finne inspirasjon fra eldre og nye bilder på nettet, da av kjendiser eller gatemote. Det er tydelig hvem som går igjen her!Gutta over er stilsikre og klassiske. De er opptatt av å kombinere riktige par solbriller til riktige antrekk, noe som er viktig. Derfor kan man aldri få nok par med solbriller! Jeg har samlet noen av mine favoritter fra nettet med lenker direkte til steder man kan kjøpe de, hvis du skulle være interessert i det. De utvalgte parene varierer veldig, nok en gang på bakgrunn av at det ikke er noe som er riktig eller galt. Alt handler om hva du liker!


Oliver Peoples - 1. Her - 2. Her - 3. Her - 4. Her - 5. Her - 6. Her

Oliver Peoples er mitt desidert favorittmerke når det gjelder solbriller. Grunnen til det er det brede utvalget de har av modeller. De er mestere på å kombinere riktig glass til riktig rammer og jeg kan gå så langt og kalle dem genier. Jeg kjøpte et par sorte solbriller fra Oliver Peoples i New York og det er kanskje det kjøpet jeg er mest fornøyd med noen gang. Er ikke parene over fine?

1. Dior Homme - 2. Dior Homme - 3. Saint Laurent - 4. Saint Laurent - 5. Ksubi - 6. Ksubi

Her er det også mye variasjon av modeller. Jeg har tatt med noen klassiske pilotbriller fra Saint Laurent som aldri slår feil. Mest sannsynlig, vil disse modellene aldri gå av moten, så dette er en investering de fleste kan dra nytte av. Jeg får fullstendig vann i munnen av å skrive om solbriller, det kiler i fingrene etter å få fatt i et nytt par. Håper du finner deg ditt favorittpar, slik at du kan komme sola godt i møte!

Another day at work

De dagene man våkner av seg selv, uten vekkerklokke, fordi solen skinner inn gjennom persiennene, det er fine dager.

I dag var en sånn dag. Jeg tok meg ekstra tid i morges slik at jeg kunne gå sakte til toget og nyte solen. Nå venter jeg på at gresset og trærne skal bli grønne, parallelt med at jeg kan begynne å kle meg mindre. Det er fortsatt den tiden på året der man må kle seg godt hvis man skal være ute lenge. Det er kanskje varmt på dagen, men det blir kaldere på kvelden. Dette er meg, på vei til jobb.Ser frem til å jobbe i dag faktisk. Det er rart med det, men jo mer jeg jobber desto bedre blir hver arbeidsdag! Har jobbet mye i det siste rett og slett fordi det er så gøy. Kom gjerne innom!

the weekend feeling

Kom akkurat inn døra etter en deilig dag på jobb.

Helgen starter for så vidt ikke før arbeidsdagen er ferdig, men uansett har man en bedre følelse i kroppen når uken nærmer seg slutten. Spesielt deilig føltes det når jeg kom inn døra og det luktet hjemmelaget pizza, det er smaken av helg. Heller har jeg ingen planer, annet enn å sitte i sofaen med familien og kose meg. I morgen er det jobb igjen, så sparer på festivitasen i kveld. En kveld med familien er absolutt bra nok.

Photo: Emil Kjos Sollie

Coat Whyred - Sweater Whyred - Jeans Acne - Sneakers Gregers

Men nå tar pizzafristelsen knekken på meg! Vi snakkes!

FREDAG

Den dagen i uken vi alle venter på er her, det er fredag og helg!

Ta på deg favorittbuksa og føl deg topp i dag, for denne dagen blir bra. Når jeg går i gatene etterpå forventer jeg at alle smiler og hopper langs veien, haha. Det er bare ingen grunn til å ikke være glad i dag! Jeg skal til og med på jobb og jeg jubler. Dette var mitt forsøk på å spre litt fredagsglede. I tillegg skal du få et smil:

Dette har vært en minneverdig uke, og jeg skal ta med meg alle erfaringer, tilbakemeldinger og kjærlighet videre. Kanskje det er derfor jeg er så glad i dag?

God helg!

Tusen takk!

Etter gårsdagens innlegg var planen å fortsette som vanlig, som om ingenting hadde skjedd. Rett og slett fordi dette innlegget ikke endret noen ting, for jeg er fortsatt meg! Men jeg kan ikke fortsette uten å vise min største takknemlighet.

Jeg satt lenge og ventet på at jeg skulle trykke på "publiser" i går. Skal jeg gjøre det? Det er ikke for sent å snu, tenkte jeg. Og vet du hva, jeg er så utrolig glad for at jeg gjorde det. Jeg må innrømme at jeg var veldig spent på responsen, spesielt etter at Side3 og Nettavisen valgte å publisere innlegget mitt. Jeg var forberedt på det verste. Man tror hele tiden at det er veldig mange som har andre tanker rundt dette temaet, konservative og fordomsfulle tanker. I stedet ble jeg virkelig tatt på sengen. Aldri hadde jeg forventet så god, varm og stor respons!

Det er godt å se at målet med innlegget er på god vei til å bli nådd. Tilbakemeldingene jeg har fått, viser dette. Jeg er takknemlig for at jeg har fått muligheten til å bruke stemmen min, for å spre glede og inspirasjon. Jeg vil gjerne takke alle som har lest innlegget mitt, kommentert, likt det, delt det og satt pris på det. Denne opplevelsen har overgått mine største forventninger og jeg er virkelig glad. Tung vekt har blitt løftet fra mine skuldre. Jeg vil aldri glemme denne dagen.

Photo: Emil Kjos SollieJacket Whyred - Shirt Whyred - Sneakers Nike

Jeg får fortsatt mange fine tilbakemeldinger, det er fortsatt mange fine mennesker som deler innlegget mitt videre, noe som er veldig koselig. Noen spurte meg om det var greit at de delte det, og det er selvfølgelig lov! Det gjør meg bare enda mer glad. Nok en gang, tusen takk, alle sammen!

bekjennelse

Noen har sagt til meg at jeg den siste tiden har blitt mindre personlig på bloggen min, at jeg forteller lite om hva jeg tenker og føler. Jeg tror jeg har en forklaring på dette.

Tidligere har det å skrive ned tanker og følelser fungert som en slags trøst. Kommentarer og tilbakemeldinger har vært oppmuntrende ved vanskelige perioder og enda mer oppløftende ved bedre dager. Men dette behovet er ikke der lenger. Jeg har det fint og jeg føler meg trygg.

For litt over 6 år siden begynte jeg å forstå at jeg ikke var som de andre i vennegjengen. Jeg følte meg annerledes. Det var følelser og tanker i meg, som trakk meg i retninger som var ulike enn tidligere.

Hvordan kunne dette skje helt plutselig? Eller hadde disse følelsene vært der lenge, uten at jeg hadde merket det?

Eller hadde jeg kanskje undertrykt dem, fordi jeg forstod de ikke skulle være der?

Jeg stilte meg selv underlige spørsmål hvert sekund. Spørsmål jeg kanskje visste svaret på. Men jeg turte ikke å svare ærlig.

Det tar tid å bli kjent med seg selv. Det tar spesielt lang tid hvis du ikke ønsker å bli kjent med den personen du begynner å bli.

Men hvis du kan velge mellom å bli kjent med ditt virkelige jeg, fremfor en fasade, hva velger du da?

Jeg stod fast. Lenge. Jeg løy til meg selv, fordi jeg ikke likte den sannheten jeg følte lå bak.

Skal jeg være fullstendig ærlig, husker jeg ikke tidspunktet jeg bestemte meg for å være ærlig med meg selv. For alt jeg vet skjedde det over natten. Eller så brukte jeg dager, uker, måneder eller kanskje år, på å sakte men sikkert innrømme overfor meg selv hvem jeg virkelig er.

Uansett hva som skjedde, er jeg glad det skjedde. Jeg er stolt av at jeg tok meg tid til det, om det så var en dag eller et år. Hadde jeg ikke gjort det, ville det kanskje aldri skjedd.

Ja, jeg er homofil.

For meg er ikke dette et "komme ut"-innlegg, tvert i mot. Det gjorde jeg for en stund siden.

Etter å ha hatt en unaturlig hverdag på videregående, der jeg var en person jeg den dag i dag ikke kan kjenne meg igjen i, forstod jeg at jeg var nødt til å gjøre noe. Jeg tilbragte ett år i jobb etter skolen, var et halvt år i New York, og jobbet fullt i et halvt år etter at jeg kom hjem.

I løpet av den tiden var det kun mine nærmeste venner og familie som visste sannheten. Eller det var nok flere som visste, men jeg regnet bare med dem jeg selv hadde fortalt det til.

Så startet jeg på bachelorgraden min.

Kan jeg gå inn i 3 nye år på en ny skole, og la folkene her bli kjent med en person, som ikke er den personen de tror jeg er? Kan jeg selv leve med å holde tilbake en såpass stor del av livet mitt, i hele 3 år?

Jeg husket hvor tungt det var tidligere, hvor vanskelig det var å late som jeg var en annen.

Jeg bestemte meg for å ikke si noe, frem til noen spurte. Men det var ingen som spurte!

Selvfølgelig er det ingen som spør, de kjenner meg jo ikke. Men bare noen måneder etter jeg startet på Markedshøyskolen, skjedde det. Jeg traff en gutt. Ikke hvilken som helst gutt. Han var ikke som alle de andre.

Fra den dagen ville jeg fortelle alle om han. Menneskene som var rundt meg daglig fikk høre det, og jeg la ikke skjul på følelsene mine. Jeg ble forelsket. Men ikke bare ble jeg forelsket. Jeg ble meg selv. Jeg ble den personen jeg alltid følte jeg kunne bli, og den personen er jeg også i dag.

Derfor er ikke dette et "komme ut"-innlegg.

Jeg er allerede ute.

Jeg kom ut da jeg traff denne spesielle gutten.

Jeg skriver dette slik at du som leser bloggen min kanskje finner motivasjon og inspirasjon i min historie, til å tørre å være deg selv.

Jeg skriver dette for at flere kanskje kan bli kjent med seg selv, og ikke være redd for hvem de blir kjent med.

Du hører grusomme historier fra mennesker verden over. Mennesker som blir drept, fengslet, skadet, såret eller som dreper seg selv, på grunn av hvem de er, eller for hva de tror på. Jeg sier ikke at mitt innlegg vil endre dette, men kanskje den ene gutten eller jenta der ute, som har det vanskelig, kan føle seg litt bedre og kanskje etter hvert tørre å se seg selv i speilet, og til slutt smile. Smile, fordi speilbildet er vakkert, vakkert uansett hvem man er, hva man tror på, tenker eller føler på innsiden.

For å kunne ha gode og fine dager, mener jeg at man først må trives med seg selv. Har du tro på deg selv og er stolt av den du er, ja da blir dagene lysere.

Jeg skal derimot ikke legge skjul på at det føles godt å sette ord på følelsene mine. Jeg har tross alt aldri skrevet noe om dette på bloggen før, men det er vel kanskje på tide.

Takk for at du tok deg tid til å lese dette.

English: I'm gay y'all!

effektiv

Uken har startet som jeg forutså, kanonbra!

Det var skole i går og jobb i dag, men det gjør ingenting. Jeg elsker å ha ting og drive med, spesielt fremfor å ligge hjemme i sofaen uten å ha noe og gjøre. Startet på jobb allerede klokken 8 i dag! Med andre ord, jeg kunne traske hjemover i strålende sol med solbrillene på. Det gir meg skikkelig sommerfølelse! Er nesten så jeg får lyst til å finne frem shortsen, samt pakke ned vinterjakkene. Men skal ikke jinxe den forløpig fine våren. Får bare nyte det mens det ennå er slik!

Photo: Emil Kjos Sollie

Sweater Whyred - Jeans Acne - Boots Dr. Martens - Shades Le Specs

Denne kvelden er satt av til en intens treningsøkt, etterfulgt av å sakte men sikkert sovne inn på sofaen med TV'en på. Skal tømme kroppen for krefter på gymmen i dag, så forventer å være rimelig utkjørt senere i kveld. Vi snakkes!

either right or very wrong

Det finnes et herreplagg som enten kan være veldig riktig, eller veldig galt. Jeg snakker om sandalene.

Sandaler er nok først og fremst en smakssak. Enten så liker man de, eller så gjør man ikke. Det verste derimot, er hvis man elsker sandaler men tar seg litt for godt til rette. Ja, du forstår hva jeg mener. De forbanna sokkene. Heldigvis er dette et såpass omtalt fenomen at nesten hele verdens befolkning er klar over at dette er et totalt no-no.

Men det finnes flere forskjellige typer sandaler og noen av dem kommer for fullt denne sommeren. Jeg er en av de som elsker dette skoparet og jeg gleder meg til å ta de i bruk. Denne sesongen holder jeg meg unna plastikk, du vet de sandalene som lager den flip flop lyden og som dermed kalles akkurat dette, flip flops. De passer utmerket for de skitne dusjene i gymmen. Jeg vil derimot gå i retning skinn! Det perfekte paret sandaler sitter stramt og lar verken hæler eller tær stikke utenfor. På den måten kan man ta seg frem og tilbake til stranda, eller traske gatelangs en varm sommerdag samtidig som man ser rimelig stillig ut.

Det jeg liker så godt med sandalene, er at det finnes ufattelig mange forskjellige modeller. Stroppene er nesten alltid forskjellige, noe jeg synes veldig godt om. I tillegg er det fint å variere mellom forskjellige skinnfarger. Både svart og brunt er fine farger som kler føttene godt om sommeren. Under har jeg valgt ut noen av favorittene mine som er fra Lanvin, Valentino og Marni. Disse er de mer eksklusive modellene der ute, men til sommeren er det umulig å ikke snuble over noen billigere par. 

Hva synes du om sandalene? Er dette skoplagget et JA eller NEI fra deg?

no monday blues

Jeg hører ofte om disse blåmandagene, men det er sjeldent at jeg opplever de selv. Dette har vært en fantastisk start på ny uke!

Gårsdagen var kanskje en av de slappeste dagene jeg har opplevd på lenge. Det var null motivasjon til å gjøre noe som helst, annet enn å bli kjent med home feed'en på Facebook i den grad at jeg kunne den utenat, samt switche gjennom kanalene frem til jeg begynte å komme på radiokanalene (da har du switcha lenge..). Fikk samlet opp nok mot til å i det minste komme meg på trening, men det var det hele.

I dag derimot, kom det endelig en dag med planer! Ikke nok med det, dagen fulgte med strålende sol og varmt vær. Hvordan kunne denne dagen bli "blå"? Den kunne ikke det, rett og slett. Jeg er med det klar for en ny uke, full av hardt arbeid, hygge og i følge YR.no, meget fint vær.

Photo: Emil Kjos SollieJacket Won Hundred - Tee COS - Boots Dr. Martens

Vil avslutte innlegget med å takke for alle tilbakemeldingene i det siste. Merker en vesentlig forskjell fra etter jeg flyttet bloggen til Side3, og det er veldig gøy! Morsomt at det skjer en vesentlig endring på bloggen, både når det gjelder innhold og hvem som stikker innom. Takk for det!

lately

Mye har skjedd den siste tiden. Mye bra!

Alt kan ikke dokumenteres med et kamera, men Instagram har jeg med meg overalt. Jeg har hatt en fantastisk tur til København, har fullført første eksamen med fantastisk karakter, kommet godt i gang med trening og kosthold der juicemaskinen blir flittig brukt. I tillegg har jeg en god følelse av mye fint kommer til å skje fremover også. Takk til deg som følger med, det er morsomt at det jeg gjør, skriver og legger ut blir satt såpass stor pris på av mange.Until next time, følg meg gjerne på Instagram. Mitt brukernavn er @KjetilLundstein!

crack the dress code

Har du noen gang blitt invitert til en fest eller et event med en dresscode som ikke sier deg noe som helst? Det har jeg.

Jeg tør å anta at jeg ikke er den eneste som har stått i lang tid i klesskapet for å pønske ut hvilken bukse og skjorte jeg skal plassere inn under dresscode'n smart casual. Er casual i det hele tatt casual? Eller er det bare en fin måte å si, "ikke fullt så formelt" på? Ja, man må ofte drøfte seg frem og det kan i blant slå feil. Jeg har både vært under- og overdressed i flere anledninger! For at flere skal unngå dette har jeg laget en kort og enkel guide med de tre viktigste dresskodene vi har.

Black Tie / Tuxedo:

Dette er et antrekk for feiring. Her snakker vi de virkelig formelle anledningene som bryllup, nyttårs, prisutdelinger eller veldig formelle middager. Her er det strengt, da det skal være sort dress, hvit skjorte, sløyfe, pocket square og sorte sko. Likevel kan man alltids leke seg med detaljene, som denne dressjakken med silkedetaljer. Dette antrekket er det fineste antrekket man har i skapet, så enhver anledning som byr på en slik dresscode, bør man ta!

 

Lounge / Cocktail:

Dette er en vanlig dresscode når det gjelder litt formelle anledninger knyttet til jobb, eller viktige begivenheter. En slik dresscode passer også godt til jobbintervjuer, samt begravelser (men da skal dressen være svart). Marineblå eller grå dress med en hvit er et godt utgangspunkt. I motsetning til Black Tie, kan man variere litt når det gjelder farger. Skoene må ikke være svarte og skjorten må ikke være hvit, men det er et trygt valg. Men koder har regler og her er regelen; ikke jeans og ikke t-skjorte. Det er greie regler det, som åpner opp for litt mer variasjon.

Smart Casual:

Dette er vel den dresscode'n som forvirrer flest. Hvordan kan man kle seg smart og casual? Hva betyr det egentlig å kle seg smart? Når det gjelder denne dresscode'n har man egentlig mye frihet. Det lønner seg å se godt an situasjonen og anledningen. Ta i betrakning hvem som inviterer og hva som skal skje i løpet av begivenheten. Det er nå man har muligheten til å være kreativ og uttrykke seg med sin egne personlige stil, samtidig som man er kledd riktig for anledningen. De få reglene som gjelder her er at hvis man skal gå i jeans, er de nødt til å være slim fit. Ikke noe baggy jeans her!

Man kan ta utgangspunkt i at denne dresscode'n er det som gjelder hvis det ikke er noe dresscode! I tillegg passer den fint hvis man skal på date, eller møte svigerforeldrene. Jeg har funnet et antrekk jeg personlig synes er kult, som er min tolkning på Smart Casual. Som sagt vil dette være en mulighet til å vise frem sin personlige stil og siden det ikke er så strenge regler her, kan man i større grad skille seg ut fra mengden.Det finnes sikkert mange flere dresscode's der ute, men her har jeg tatt for meg de tre mest vanlige. I løpet av hundretalls invitasjoner på facebook og mail, har jeg fått med meg en del ymse dresscode's. Er en del som finner opp sine egne, videreutvikler eksistrende eller rett og slett bommer fullstendig på dresscode'n, så det er forståelig at det noen ganger er vanskelig å forstå hva de betyr. Håper dette hjalp litt!

cheap monday x specsavers

Briller er det nye tilbehøret, sier Mia for Cheap Monday. De har nå lansert en egen brille- og solbrillekolleksjon hos Specsavers!

Sammen med flere andre, ble jeg invitert til denne lanseringen på Kavakava på Bislett. Det var briller overalt, to frekke dj's, mini sliders, vin og stillige folk. Som vi kjenner dem, er både Cheap Monday og Specsavers gode på pris noe som gjøre det mulig å kunne gå til innkjøp av gode og fine briller uten å bli ruinert. Det gir også mulighet for å ha flere forskjellige par, som kan passe til flere antrekk! Den tanken liker jeg.

photo: Johnny Huynh Jeg koste meg veldig! Lenge siden jeg har vært på slike eventer, så det var godt å se igjen folk! Glad ble jeg også da jeg tittet ned i goodiebagen min. Her lå det et par av de heftigste solbrillene som var å se på Kavakava i går. Siden solen står alene på himmelen i dag, skal disse på hodet. God helg!

ready

Morgenøkten er gjennomført, og jeg er klar for en lang dag!

Today was legday, så vi får se om jeg klarer å gå om noen timer. Har hatt problemer hittil, noe som gjør meg litt urolig. Haha, neida (joda). I dag skal jeg på vareprøvesalg, magasinlansering, solbrillelansering og på åpen dag på Markedshøyskolen. Blir sliten bare av tanken! Men har troen på at det blir en morsom dag.

Ha en fin dag du også!

favorittene

Var en tur innom mitt favoritt-showroom i går, Kaare Lund. Dette stedet er stappfullt av fantastiske klær!

Pressevisninger består av å bli introdusert til neste sesongs kolleksjoner fra spennende merker. Med tanke på skole, har jeg ikke fått mulighet til å se stort, men jeg tar meg alltid tid til Kaare Lund. De fører mine favorittmerker som Won Hundred og Whyred! Snart har de også vareprøvesalg der hvem som helst kan stikke innom og kjøpe vareprøver til innkjøpspris. Dit skal selvfølgelig jeg! Tok en del bilder av det kuleste de hadde, slik at du kan bli med å sikle litt.Mye fint her, eller hva?

At night

For en deilig dag dette har vært!

Starter jeg dagen med en god treningsøkt, vet jeg at dagen kommer til å bli bra. Jeg går ut av huset, setter meg i bilen, tar på meg solbrillene og kjører med musikken på full guffe! Spiller selvfølgelig musikk som minner om sommer, for dette er jo det nærmeste vi har hatt sommer på lenge! Nå er jeg i byen og skal få i meg litt god mat på favorittstedet Tullins.

Photo: Martine Eliassen

Sweater Won Hundred - Shirt Cheap Monday

Over ser dere noen fete bilder vi tok på natterstider i København! Genseren er fra Won Hundred og kommer i butikken til høsten. Skjorta er til å dø for, da den er akkurat så lang at den henger fint ut under genser. Har fått helt dilla på dette i det siste!

that paperwork

Det er ikke bare bare å drive eget foretak, faktisk krever det mye jobb.

Jeg har skrevet blogg i over 5 år og det har i de siste årene blitt et foretak. Tenk på det, at jeg har fått bloggen til å bli en jobb? Selv om det er penger i bildet, kommer det ekstra arbeid med på kjøpet. De fleste bloggerne jeg kjenner som tjener penger, ansetter egne regnskapsførere som styrer med pengene sine. Jeg er derimot glad i utfordringer! Derfor tok jeg like gjerne på meg dette arbeidet på egenhånd. Innledningvis angret jeg ganske greit da det er viktig å ha tunga rett i munnen, samt en god dose struktur og organisering. Den dag i dag, føler jeg meg superrutinert på regnskapet og koser meg (nesten)!Jeg mener det er greit å ha orden på sine egne penger, men har fullstendig forståelse for de som ikke tør å ta det ansvaret selv. Men dette er læring og jeg synes det er spennende. Enhver erfaring rikere er gull verdt spør du meg.

dare to suit

Dressen er det fineste plagget en mann kan gå i, men jeg synes også det kan ende opp med å bli det kjedeligste!

Det er sjelden jeg går i dress, men grunnen til det er fordi jeg ønsker at det skal være i de riktige øyeblikkene. Når jeg først finner anledningen riktig, ønsker jeg ikke å blende inn i mengden av svarte og marineblå dresser. Disse dressene kan være fine de altså, men for meg handler det i såfall om å legge til de ekstra detaljene som kan skille meg ut fra resten. Det er ikke mer enn et slips, et tørkle, en skjorte eller noen virkelig fine sko som skal til!

Vinteren er på god vei ut, og våren har de siste dagene vist seg for alvor. Det legger selvfølgelig opp til endring i klesveien, og ettersom vi snakker om dressen, ønsker jeg å komme noen spennende tips. For å skille seg fra resten av flokken i dress, hvorfor ikke gå for noen av de spennende fargene som gjelder denne sesongen? Den olivengrønne dressen er enkel, men classy og går perfekt til et par brune sko og den hvite skjorten. Bare se på Ryan Gossling under, en dæsj brunfarge, et mysende blikk og blondt hår, ja da skinner man!

Burgunderfargen ble spådd å vare ett år og kun det året, men der tok man feil. Selv har jeg en burgunderfarget dress fra Tiger of Sweden, som jeg har ingen planer å legge fra meg på bakgrunn av hva noen påståelige motesynske fjoller forteller. En slik farget dress stråler og er en skikkelig partydress, spør du meg, samtidig som den kan tones ned og passe til litt mer casualle anledninger. Til denne dressen passer det perfekt med noen sorte sko, i tillegg kan man kombinere blåfarger, slik som den ufattelige stillige mannen under. Jeg gleder meg til å ta på meg min dress igjen!

Til slutt, for de litt mer vågale, pastell! Ingenting skriker mer sommer enn pastellfarger, når det kommer til klær. Pastellfargene gjelder denne sesongene enda mer for herrene, enn tidligere og det finner jeg veldig spennende. Se for deg en sommerfest, med reker, champagne og jordbær ved havet. Du tar på deg de semskede skoene, for det er ikke en sky på himmelen og du trenger absolutt ikke å bekymre deg for regn. Du dropper sokkene, slik at de solbrune bena kommer tilsynet. Solbrillene er på og man sitter ute og koser seg helt til sola går ned. Vet du hva, det høres ut som en perfekt sommerkveld. Hvorfor ikke tørre å være litt ekstra vågal i pastell da?

Man behøver ikke akkurat å gå til innkjøp av den dyreste dressen i de mest sprøe fargene, men bare en blazer er en god start! Man finner fine, tynne blazere som passer perfekt til varmere tider og disse kan man finne i flere prisklasser i mange farger. Ved å kombinere disse med marine eller beige chinos, har man fortsatt et fint sommerantrekk! Jeg synes det er gøy å prøve ut nye ting, for man finner fort ut om dette ikke er noe for deg, eller plutselig er midt i blinken.Dare to suit!

en av de beste søndagene

Når søndagen starter med trening, så er dagen dømt til å bli deilig.

Og når man har trent, kan man unne seg noen ekstra friheter. Spesielt siden det er helg! Mor har bakt boller og kaker, så jeg sitter her og godter meg litt. Jeg trøster meg med den tanken at "hva gjør vel et par boller, når man ikke har drukket en kalori med øl denne helgen?". Resten av dagen skal bli brukt ute i skogen, jeg skal gå tur, haha.


Sweater Won Hundred (i butikk til høsten) - Jeans Emilio - Sneakers Saucony

Dette er med andre ord en perfekt og avslappende avslutning på en helg full av jobb! Håper du får en fin søndag du og.

Follow my blog with Bloglovin

sun's out

Typisk at man skal jobbe de dagene solen først stikker innom...

Nå sitter jeg på COS, og venter på at dagen skal begynne for fullt. Det er kanskje bittert å jobbe inne når det er såpass fint vær ute, men uansett om man er inne eller ute, blir man automatisk i bedre humør uansett hvor man er. Folk rundt deg smiler ekstra bredt, flere ler og koser seg, og dette smitter. Selv over på de som jobber! En dag som denne, kan umulig bli dårlig!

Photo: Martine Eliassen
Dr. Martens - Sunglasses & Other Stories

Håper alle koser seg i finværet! Og har du ikke finvær, prøv å ha en fin lørdag uansett.

pictures

Vi har som sagt vært på klassetur til København, og da tar man selvfølgelig mange bilder! Tenkte derfor å legge ut noen fine fra turen her.

Det har vært en veldig fin tur, som jeg sikkert har sagt opp til flere ganger. Vi er en liten klasse som spesialiserer oss i Reklame og Visuell Kommunikasjon dette semesteret. Da blir klassene endret og man blir satt sammen med andre elever. En slik tur som dette, i regi av skolen, er derfor en kjempefin måte å bli bedre kjent! For å si det sånn, kan jeg mange flere navn nå, enn jeg gjorde før turen.


Takk for turen!

at home

Det er deilig å reise altså, men det er rimelig deilig å komme hjem igjen også.

Reisen hjem gikk veldig greit, mest fordi jeg sov hele veien. Flyturen tok i mitt hode ca 5 minutter, takket være lite høneblunden, takknemlig for det. Nå har jeg kastet meg ned i sofaen og her skal jeg sløve frem jeg til jeg sovner. I morgen er det jobb, og det samme er det på lørdag. Det var den ferien!
Jacket Won Hundred (kommer i butikk til høsten) - T-shirt COS - Jeans Cheap Monday - Boots Dr. Martens

Tok forresten en tur innom en herlig frisørsalong i København! Våknet opp og så meg i speilet og tenkte "Nei vet du hva. Det her funker ikke..", så da dro jeg rett til frisøren! Jeg er superfornøyd! 

living with jacobsen

Oppholdet i København har kommet til en ende, dessverre.

Noe av det jeg så mest frem til med denne turen, var å oppleve hotellet. Det høres kanskje pussig ut, men når et helt hotell er designet av en av Danmarks mest kjente designere, får man litt forhåpninger. Alt fra hotellets fasade til restauranten sitt bestikk, står Arne Jacobsen bak, noe jeg synes er svært fascinerende. I tillegg til design fra Jacobsen, er hotellet også fulle av Louis Poulsen-lamper, som er helt fantastiske.

Jeg møtte markedssjefen til hotellet, som tok meg med på en kort rundtur. Hun viste meg blant annet rom 606, som faktisk er et verdensberømt hotellrom. Det er fordi dette rommet er fullstendig ivaretatt siden hotellet åpnet på 1960-tallet. Alt av møbler og fasiliteter er bevart og står slik som de gjorde for nesten 60 år siden. Det var en litt uvirkelig stemning å være der inne, da man blir tatt med til en helt annen tid. Elektronikken i rommet er fra kjente Bang & Olufsen, så det blir ikke mer dansk enn dette. Grunnen til at akkurat dette rommet er blitt fredet, har derimot ingen annen grunn, annet enn at romnummeret klinger godt. Man kan selvfølgelig bo der, hvis man ønsker (og har råd), men dette koster 5500 kr natten. Hvis man kun ønsker å ta en titt på rommet, og det er ledig, er dette selvfølgelig mulig. Da er det bare å spørre hotellet, de viser rommet stolt fram. Med en morgen som startet med frokost i øverste etasje, i tillegg til alt annet, har dette oppholdet vært herlig. Synd å reise hjem nå.

Denne turen har fått meg til å virkelig innse at København, er en av de fineste byene jeg vet om. Jeg har til og med lært meg litt dansk!

christiania

København har så vanvittig mye å tilby. Rundt hvert hjørne er det noe nytt og spennende!

Jeg hadde hørt om Christiania, en by inne i byen, med helt andre regler enn resten av København og Danmark for den saks skyld. Da vi gikk inn, var det som å være i et helt annet land. Folkene gikk kledd annerledes, oppførte seg annerledes, musikk ble spilt over alt og det var ingen bekymringer. Dessverre var det ikke lov å ta bilder her inne, så da får det rekke med litt gjenfortelling.

Photo: Martine Eliassen
Jacket Emilio - Shirt Whyred - Sneakers New Balance

Været her er fantastisk. Solen vekket meg tidlig i dag, da den skinte rett inn gjennom gardinene. Jeg har spist frokost i øverste etasje med utsikt over hele byen, så nå er jeg klar for å møte dagen. Ha en fin dag!

in town

Endelig er jeg tilbake i København!

Kom akkurat inn på hotellrommet mitt i Køben, som er på Radisson Blu Royal midt i sentrum. Det som er kult med dette hotellet, er at nesten alt er inredet med møbler fra Arne Jacobsen! Jeg har lenge hatt lyst på en av hans kjente stoler, og nå har jeg faktisk to stykker på rommet mitt. Synd det bare varer i 3 dager. Jeg bor langt opp i luften og har utsikt over hele byen! Se selv.Vi har reist hit hele klassen, så i tillegg til å oppleve hva byen har å tilby, blir det litt faglig rundt det hele. Noe som er helt okey. Allerede om en time, reiser jeg til Christians Havn for et foredrag. Jeg kommer til å oppdatere ofte!

the longest week

Det har vært en lang uke, altfor lang..

Mye har skjedd denne uken og det har vært mye slit. Eksamen konsumerte hodet mitt totalt og jeg har ikke klart å fokusere på stort annet. Da kan man tenke seg hvor deilig det var å få den overstått, spesielt da med neste toppkarakter. Så snart den var over, har jeg brukt tid på å slappe av, hente meg inn igjen, da lørdagen bestod av jobb på COS. Etter en slik uke, finnes det ingenting bedre enn å bare ta det helt med ro og slappe av. Selv om denne uken føles som den lengste på lenge, møter jeg denne søndagen stolt og fornøyd.

Photo: Veslemøy Kastum
Coat Whyred - Sweater River Island - Shirt Filippa K - Shoes Lotusse

Neste uke byr på mindre stress og mer eventyr. Jeg skal nemlig tilbake til en av verdens fineste byer, København, og denne gangen med klassen. Det skal bli en morsom tur!

today's

Det føles nesten som om jeg har ferie, nå som første eksamen er overstått..

Men noe sommerferie er det hvertfall ikke. Er det bare her det pøseregner som bare det? Er så lei av dette været. Kan ærlig ikke huske sist jeg så sola! Da er det bra jeg stikker til København neste uke, der det er meldt skyfritt og sol hele uken. Det skal bli deilig det!

Uansett kan ikke noe regn holde meg inne hele dagen! I dag har jeg vært og gjort noen ærend, fått handlet litt og besøkt noen venner. Under ser dere hva jeg hadde på meg i dag.


Jacket Carven - Sweater Won Hundred - Boots Dr. Martens - Jeans Acne - Tee Lindex Man

Men nå som jeg er ferdig med dagens gjøremål, hva i huleste er det man kan bruke dagen med dette været?

endelig ferdig!

Første eksamen er levert og fremført! Endelig!

Og vet du hva? Vi fikk B! Det å jobbe intenst med en lang oppgave, deretter en presentasjon og til slutt fremføre denne i løpet av en uke, sliter på kreftene. Men det er tydelig verdt det når vi avslutter med såpass gode karakterer. Som tradisjon etter enhver gjennomført eksamen, kjøper jeg med meg noe ekstra godt å spise som en liten feiring. Feiring av godt gjennomført, men denne, feiring av karakter!

Jeg kjøpte med meg den nye Gilde Eat! Den finnes både i gyros og kebab, men jeg kjøpte med meg gyrosen. Alt man trenger fulgte med, utenom salaten! Den inneholdt pitabrød, kjøtt, tzatziki og krydder til kjøttet. Jeg kan si det slik at det var et perfekt feiringsmåltid!
Se så godt det ser ut da? Men nå er det tilbake til det litt mer sunnere kostholdet.

Annonse

cosstores

Det er nærmest litt demotiverende å se alle de fine vårklærne i butikkvinduene, når regnet og snøen bare fortsetter å falle..

Mye fint er kommet til favorittbutikkene og jeg har så lyst til å ta en pause fra hverdagen og bruke et par lange dager innom alle disse butikkene. Jeg har sett alt, men jeg har ikke prøvd noe ennå. Den butikken jeg gleder meg mest til å rive meg løs i, er faktisk den butikken jeg selv jobber i! COS i Hegdehaugsveien er kanskje en av Norges fineste butikker, og jeg er stolt av å jobbe der. Under har jeg plukket ut mine favoritter fra COS som har kommet til butikken.

Planen er å ta meg råd til nesten alt over! Hittil har jeg kjøpt den skinnsekken, som jeg bruker hver dag! Den er superpraktisk, og ser fantastisk heftig ut. Ellers er jeg glad for det er så mye farger i denne kolleksjonen. Jeg tenker å være ekstra fargerik denne våren, så lenge regnet holder seg unna. Fant du noe du likte?


for new beginnings!

Fra i dag er bloggen min knyttet til Side3 og dermed har jeg flyttet tilbake til blogg.no.

Det føles litt rart å være tilbake til blogg.no. Brings back memories! Det var jo her jeg virkelig startet å blogge! Hadde riktig nok en blogg før det igjen, men den er gjort privat, og det for en god grunn. Jeg synes også det er veldig spennende å være en del av Nettavisen og Side3, da dette er en ny satsning fra deres side med herrebloggerne.Til informasjon, kommer du inn på denne bloggen både ved å skrive inn TheGiant.no og TheGiant.blogg.no, så det er opp til deg. Håper denne endringen er positiv for din del også, og ikke bare min. Håper det å starte på nytt, på en ny platform, vil være en motiverende endring slik at jeg kan oppdatere oftere og bedre! Men akkurat nå, skal jeg ha eksamen..


manning up

Det har vært en fin helg, men nå begynner nervene å komme og jeg trenger virkelig å manne meg for den kommende uken.

Om bare noen få dager, skal vi levere semesterets første eksamen og bare dagen etter, skal vi fremføre det hele. Tro meg, jeg er langt fra sjenert når det kommer til sånt og jeg nailer alt som har med muntlig å gjøre, men det begynner å bli en stund siden sist. Dette er høyere utdanning og jeg er pissredd! Kommer til å jobbe og jobbe og jobbe frem til jeg kan gå inn med 100% selvtillit. Men skal ikke kjede dere med slikt, så her er noen bilder fra en fotografering Kristoffer og jeg gjorde forrige uke!

Photo: Veslemøy Kastum

Jeg: Jacket  Matinique - Sweatshirt Playtype - Sneakers Saucony

Kristoffer: Jacket Acne - Sweatshirt Givenchy - Pants COS - Shoes Filippa K

Noen husker kanskje at Kristoffer startet en blogg for en stund siden? Det varte ikke akkurat lenge og jeg har mast på han til å starte igjen, men det har ikke nyttet så langt. Er ikke dere like keene på at han skal starte igjen?!

cure

Søndag morgen kan enten være en fantastisk morgen, eller en helt grusom en.

Min søndag er et sted midt i mellom de to. Resultatet er en slapp kropp, som ønsker å gjøre ditt og datt, men som blir liggende i sengen uten å gjøre verken ditt eller datt. Jeg valgte å gjøre noe med det og fant de mest knæsje fargene i kjøleskapet og kjørte det gjennom juicemaskinen min. Gulrøtter, appelsiner, grapefrukt, sitron og paprika, utgjør en deilig, sur og søt juice som fikk systemet i gang igjen. Nam!

Denne gjorde virkelig susen og jeg er klar for å bruke resten av dagen på eksamensjobbing! Hvis ikke jeg finner en skikkelig kul film å se mellomtiden. Ha en fin søndag!