hits

mars 2015

shooting

Denne helgen skilte seg ganske greit ut fra min vanlige helg. Ikke var jeg ute og shoppet og ikke lå jeg inne i fosterstilling foran tven. Jeg var ute med en haug kule mennesker og tok bilder til en lookbook! Noen venner av meg har startet et nytt merke med helt sinnsykt fete klær og de ville at jeg skulle stå modell! En skulle tro at en blogger som ukentlig tar bilde av antrekkene sine, skulle føle seg komfortabel med noe sånt, men la meg si det... Det var vanskelig! En ting er når Emil Sollie tar bilder av meg alene, en annen ting er når et helt crew står rundt. Uansett så var det veldig gøy og jeg er spent på resultatet.

Merket de lanserer heter Evench og lanseringen er rett rundt hjørnet! Jeg elsker hver eneste piece de har, da det er ulik det meste man får tak i her til lands. Gleder meg til å skaffe meg noen plagg til meg selv!

etterlengtede rutiner

Dagene går i ett for tiden. Likevel er hver dag ulik den neste. Nå som rutinene endelig er på plass, føler jeg at jeg får tid til ting jeg ellers ikke har tid til. Ikke minst har jeg overskudd til det, takket være trening. Tidligere kom jeg hjem fra jobb, helt død etter en lang dag på jobb. Nå som treningen er på plass tåler faktisk kroppen min aktiviterer selv etter jobb. Håper det varer.

Nå er jeg hjemme etter en hyggelig middag ute med familien. Om ikke altfor lenge er det natta for min del. God natt.

en helg i kollen

I blant må man få lov til å si at det er deilig å være norsk. Ikke bare er det deilig å være norsk, det er deilig å være norsk i Norge! Spesielt når det er skifestival i Kollen. I helgen var vi en stor gjeng som kjørte hele veien opp til Frognerseteren med ved, sitteunderlag, norske flagg og litt godt i flaska. Gutta skulle gå 5-mila og vi skulle heie! Det var mennesker over alt, noen hadde til og med sovet her i lavvo. Og selv om man ikke fikk sett løperne stort, var det enorm jubel når de først gikk forbi. Vi hadde det fantastisk gøy.

Etter en lang, klam og trang t-banetur ned fra Kollen, var det tid for afterski og klassisk skiånd. Dette gjør bare at jeg gleder meg enda mer til påske!

når samvittigheten er god, er allting godt

Foto: Emil Kjos Sollie

Jeg har i lang tid slitt med et dårlig tilfelle av "åh, jeg er så sliten at jeg ikke orker å lage noe annet enn grandis til middag". Om ikke det er grandis som er løsningen, er det en kebabsjappe rett rundt hjørnet som selger helseskadelig kjøtt til en altfor billig penge. Etter å ha flyttet hjemmefra har tilgangen til snarveiene blitt større og folk som overtaler meg i riktig retning har blitt redusert. Det er bokstavelig talt ingen kjære mor som kan tvinge i deg husmannskosten med tilstrekkelig næring. Man er simpelthen nødt til å ta ansvar selv.

Om ikke man er aktivt medlem av "Men's Physique" på Facebook eller har riktig type pack å vise fram på Instagram, kan en slik prøvelse i matveien være en utfordring. Jeg har gang på gang forsøkt å gjøre helomvendinger hva gjelder både kosthold og livsstil, uten mye hell. Det er tungt, kjedelig og grusomt frustrerende hvis ikke man ser resultater med en gang. Men hvorfor har jeg ikke klart det? Jeg tror det er fordi jeg ikke har ønsket det nok. Problemet derimot, er at jeg ikke har vært klar over hva jeg ønsker.

Jeg ønsker ikke en hverdag der fettprosent, dybde i squats og middag uten saus er i fokus. Jeg ønsker en hverdag med god samvittighet. En hverdag der jeg kan legge meg å være 100% fornøyd med dagen, om det så har vært fordi jeg faktisk var å trente tidligere den dagen, gjorde en kjempeinnsats på jobb eller jobbet effektivt på skolen. Det er derfor jeg ikke har klart å kjøre disse periodene mine med "livsstilsendringer" fullt ut, fordi det er ikke resultatet av dette jeg er på utkikk etter. Det jeg vil, er å ha god samvittighet! Det er først da jeg unner meg de "forbudte" fristelsene og da gjør jeg det med nettopp det, god samvittighet.
modern essentials

Jeg har blitt mer og mer opptatt av å ha en garderobe bestående av gode baseplagg. I en slik garderobe er man nødt til å anskaffe seg noe man kaller "essentials". Dette er plagg man bør ha i skapet, som alltid vil slå an. Her snakker vi den perfekte hvite skjorta, en fin dress, den klassiske denimjakken, enkle base t-skjorter, collegegenser og et par bukser som sitter som et skudd. Slike essentials er nå å finne på H&M og er plukket ut av ingen andre enn David Beckham!"Modern Essentials selected by David Beckham" er en kampanje som viderefører det gode samarbeidet mellom den svenske kleskjeden og fotballstjernen. For å vise frem sine favorittplagg fra kolleksjonen, spiller naturligvis David Beckham hovedpersonen i den rimelig heite reklamenfilmen, som er regissert av Marc Forster. Se verdens kjekkeste mann i aksjonen i filmen under!

Annonse

sokkeløs og oppbretta bukser

Når det er helg og solen kommer frem etter lang tid i dvale, samtidig som gradestokken passerer 10 grader, ja da er det trygt å si at det er vår. Det har kriblet i kroppen hele helgen og jeg har kun lyst til å oppholde meg utendørs, og det er en deilig følelse. Nå er det allerede blitt søndag og uken er straks over, men jeg håper neste uke bare blir lysere!Jacket Acne - Pants COS - Backpack COS - Shades Ray Ban - Sneakers Nike

Det kjennes godt å gå uten sokker i skoene, brette opp buksene og ta frem solbrillene. Hvis værgudene bare lurer oss nå, og byr på snøvær i april, så klikker det for meg.

weekend inspo

Vi er på vei inn i en ny sesong og jeg higer etter inspirasjon. Heldigvis er det drøssevis av nylig slupne lookbooks som jeg kan grave meg ned i og drømme meg bort. Jeg fant Balenciaga sin FW15/16 lookbook som er noe av det fineste jeg har sett. Kolleksjonen ser fantastisk ut i en serie bilder som er helt ufattelig vakre. Jeg elsker det monokrome og minimalistiske ved kolleksjonen.Dette er det beste med den mørke og triste vinter/høsttiden.

endelig

Foto: Emil Kjos Sollie

Sykdommen forsvinner sakte men sikkert fra kroppen min, og samtidig kommer solen frem. Hvor herlig er det ikke å gå til jobb om morgenen mens skolen skinner? Og tenk, nå skinner solen selv etter arbeidsdagen er over også! Jeg har aldri før vært så klar for vår som jeg er nå. Hvem bryr seg om at det fortsatt er litt kjølig ute, når solen varmer som den gjør? Keep it coming!


Coat Whyred - Cardigan Acne - Boots Stockholm Design Group

Nå som jeg begynner å bli frisk, kjenner jeg at jeg har enda mer energi etter en lang dag på jobb. Jeg har til og med kommet i gang med trening, og etter en lengre periode med sykdom, er dette alltid det verste. Om noen få strakser bærer det videre til fine dining på Sawan på Frogner. Ha en fin kveld!

ring dem, handling foran ord

Noe vi i "sosiale medier-generasjonen" får høre daglig, er at vi er for mye online. Vi bruker for mye tid på mobilen eller laptopen vår og bør logge av oftere. Vi får høre at vi overser ting som faktisk betyr noe. Jeg kan likevel spare meg for pappas preken om at "Når jeg var ung sønn, så...". Ting har endret seg mye det siste tiåret, og det kommer til å forandre seg enda mer. Teknologien går ingen sted, tvert i mot. Men jeg er derimot enig at det er viktigere ting rundt oss, som vi ikke må glemme. Vi kan heller bruke teknologien som et hjelpemiddel. Som for eksempel å ringe besteforeldrene våres mer.

1/4 av oss unge har dårlig samvittighet for at vi har for lite kontakt med besteforeldrene våre. Nå som enda flere av de eldre har kommet seg på digitale platformer, er de til og med mye enklere å få tak i. Derfor har NetCom nå lansert SmartKontant som gir fri bruk av tale, SMS og MMS. Det eneste man må tenke på, er hvor mye data man ønsker. Med dette ønsker NetCom å oppfordre oss unge til å ta mer kontakt med de eldre. De eldre er bare en telefonsamtale unna, en samtale som jeg vet blir verdsatt høyt. Snutten over viser hvor viktig det er å holde kontakten. Dette minner meg på, at jeg må ringe farmor og farfar..

Les mer om SmartKontant her.

/Annonseinnlegg

getting settled

Det er kanskje en stund siden jeg flyttet hit til St. Hanshaugen, men det har tatt en stund å få rommet mitt til å virkelig føles som mitt. For første gang etter flere år i Oslo, har jeg fått et stort nok rom å innrede og det er jo halve moroa med å bo for seg selv (les: kollektiv). Vel rommet mitt er strengt talt gigantisk. Det blir hyggeligere her for hver dag som går.Skrivepulten over fikk jeg denne uken og jeg er fantastisk fornøyd. Endelig har jeg et sted jeg kan sitte å jobbe i fred, med musikk fra Geneva'en, uten å måtte ligge i sengen eller sofaen. Det er utrolig hvor mye mer produktiv man blir, om man holder seg unna sofaen. Er virkelig fornøyd.

wicked house

De fleste har et trofast forhold til sin frisør. Det er deilig å vite at man er i trygge hender, og når noe virkelig må fikses, vet man akkurat hvem man skal ringe. Jeg har begynt å gå til Kristine Svanem, som er en venn av meg jeg ble kjent med under L'oreal makeoveren vi gjorde en stund tilbake. Nå holder hun til på det nye Wicked House, midt i sentrum, som er et helt nytt sted med et sykt kult konsept. Det er en frisør- og makeupsalong og et fotostudio, og det ser utrolig kult ut!

Siden jeg klipper meg hos Kristine, har vi blitt enige om å gi deg som leser bloggen et finfint tilbud. Trenger du klipp, farge eller hva enn det skulle være, får du 20% avslag på behandlingen om du viser henne en screenshot av dette innlegget! Gjør du dette, er du i tillegg med i trekningen av en helt gratis behandling. Uansett hva, er dette et veldig gunstig tilbud. Jeg kan med hånda på hjertet si at hun vil gjøre deg fornøyd. Er ikke uten grunn at hun har vært kåret til Norges beste frisør! Du får tak i kjære Kristine her.

Etter dagens klipp er jeg superfornøyd. Det er så deilig å vite at jeg kan gå inn i frisørsalongen, fortelle hva jeg ønsker og så gjør hun akkurat det, bare enda bedre. Håper du finner tilbudet over interessant. Det varer helt frem til 1. mai.

what not to miss: london

En av de byene utenfor våre landegrenser jeg har besøkt mest i min tid, er London. Det er et rimelig reisemål uten all verdens med reisetimer. Dette er en by som har absolutt alt og det vil ta lang tid før man har fått opplevd det totale spekteret av hva byen har å tilby. Etter å ha hatt enda en runde i denne byen, sammen med en "innfødt", tenkte jeg det var på sin plass med noen anbefalinger. Dette er på ingen måte noen fasit, men heller ment som tips hvis det skulle komme til nytte.

Det flotte med denne byen er at du kan ha en fantastisk tur, uten å måtte spare opp et stort reisebudsjett. Etter mangen turer, har jeg lagt min elsk på Øst-London. Dette er et kult område med tonnevis av konseptrestauranter, butikker, barer og caféer, noe man ser vokser i vår egen lille hovedstad. Her møter man på alle slags type mennesker og man kan være akkurat hvem man vil, uten at noen bryr seg.

The Breakfast Club

En obligatorisk kulinarisk opplevelse i London, er frokosten. Man kan simpelthen ikke dra herifra uten å meske seg i de britiske deilige rettene som blir servert på denne tiden av døgnet. Den klassiske "English breakfast" er å få tak i overalt, men la deg fascinere av noe litt mer spennende. The Breakfast Club er et kult konsept av en café man finner i Soho, Angel, Hoxton, Spitafields og ved London Bridge. De har alt fra det klassiske, til noe mer interessante frokostretter å by på. Selv må jeg få lov til å skryte av eggene deres. Helt fantastisk! Jeg tør å påstå at jeg har laget egg feil i all tid.

Andina

Noe man finner mye av i London er restauranter med spesifikke cuisines, altså restauranter som serverer mat laget på konkrete måter eller fra konkrete områder. I Shoreditch er det en nyåpnet restaurant kalt Andina, som serverer Peruviansk mat. Det er et rolig og sjarmerende sted, med en spennende og sunn meny. Jeg har aldri smakt lignende i mitt liv, så dette var en fantastisk opplevelse for min del. Lokalet var utrolig kult, i tillegg til at det var godt med plass, noe som er fremmed for en Oslogutt.

Dishoom

Dishoom er en indisk restaurant, som ikke er i nærheten av hva vi kaller indisk restauranter her hjemme. Å kalle dette stedet en konseptrestaurant er også å underdrive, for så fort du kommer inn døren her, føler du deg virkelig i en helt annen verden. Interiøret, lukten, musikken og for å ikke nevne smakene, utgjør til sammen en helhet som er helt utrolig. Ofte tenker man på indisk mat som noe virkelig spicy og sterkt, men her klarer de å tilpasse rettene til våre "skjøre" smaksløker, uten at stedet mister sjel. De er også helt rå på cocktails!

Sketch

La oss bevege oss litt nærmere sentrum og mot Soho, Mayfair. Inn en tilsynelatende diskret inngang finner man et så langt fra diskret sted, kalt Sketch. Dette er en destinasjon der mat, drikke, kunst og musikk er i fokus. Restauranten går over to gigantiske etasjer, og er inndelt i flere ulike områder. Det er til sammen 5 ulike områder med hvert sitt unike tema. Med andre ord, kan man nærmest ikke si at man har opplevd dette stedet før man har spist og drukket på hvert av områdene. Sketch er et "must-see" sted uansett om du er tørst, sulten eller bare interessert i en titt. For titte, det må du!

Dover Street Market

Er du interessert i mote og kunst, eller bare mote eller bare kunst, er du nødt til å dra til Dover Street. Her finner man Dover Street Market som er et fleretasjes motemekka av en konseptbutikk. Hver etasje er av ulike tema, der den ene etasjen er mer avante garde enn den andre. Installasjonene her varierer ofte og er virkelig mind blowing. Det fine med det hele er at inn i mellom alt det vakre og spektakulere finner man nydelige klær som er til å dø for. Merkene er av luksusklassen, men det spiller egentlig ingen rolle. Etter å ha vært igjennom en 5 etasjes opplevelse, kan man avslutte med en kaffe og deilig croissant på loftet.

Present

En butikkopplevelse er for mange butikker ikke tilstrekkelig. Flere og flere butikker ønsker å tilby kundene en oppevelse av et bredere spekter. Dette er en utviklingen jeg liker godt og setter derfor stor pris på å komme inn i en klesbutikk som ikke bare selger klær. Present i Shoreditch er en livsstilsbutikk der man får kjøpt alt fra spennende bøker og fine klær, til sjokolade og kjøkkenutstyr. Slike herrebutikker er noe av grunnen til at det er så godt å komme seg ut av Norge, for disse finnes det ikke mange av her til lands. Det er umulig å ikke kjøpe med seg noe her.

Sneakersnstuff

Har man en forkjærlighet for joggesko (guilty), er Sneakersnstuff et obligatorisk sted å besøke. Dette er en butikk som fokuserer på å selge sneakers som det ellers er vanskelig å få tak i på markedet ellers, noe jeg mener er den beste type sko. Følelsen av å komme hjem med et par sko, som nærmest ingen andre har, er en deilig følelse. De selger også mye fete klær, som passer godt til det store skoutvalget. Gutta bak butikken er svenske, så man finner Sneakersnstuff også i Stockholm og i Malmø. Men er man i London, og er keen på noen fete joggesko, da vet du hvor du bør dra.Som nevnt innledningsvis, vil det ta ufattelig lang tid å oppleve alt som er verdt å oppleve i London. Dette er bare et lite knippe av hva jeg selv finner fascinerende ved byen og jeg har fortsatt haugevis av ting igjen å se. Håper dette gir deg litt inspirasjon til din neste Londontur.

når helgen blir ødelagt

Med ukedager fyllt opp med skole og jobb, blir helgene hellige. Helgen er hellig uansett om man skal bruke den på byen eller hjemme i stua. Grunnen til dette er fordi i løpet av disse få dagene har man muligheten til å koble av og få tankene over på noe helt annet enn det som opptar hodet ditt ellers i uken. Når man da ender opp syk natt til fredag, vet man at helgen er fortapt.

Jeg hadde sett frem til noen rolige dager, med god mat, trasking i byen og film med popcorn. I stedet har jeg ligget i sofaen, så sløv at samme kanal har stått på hele dagen fordi jeg ikke har orket å strekke meg etter kontrollen. Du vet når tven står på så lenge at den går i standby-modus? Det har skjedd opp til flere ganger. Jeg hiver i meg paracet, tar nesespray og det nærmeste jeg kommer en spennende middag er sellerirot og kosttilskudd. I dag er det søndag, og jeg føler meg like dårlig som jeg gjør på kleine søndager, bare denne gangen er det ikke selvforskyldt. Snart er det en ny uke, og jeg kjenner flaksen min såpass godt at i morgen tidlig blir jeg frisk igjen.


Coat Brixtol - Shirt Polo Ralph Lauren (HER) - Jeans Diesel - Sneakers Stockholm Design Group

Nå kan ikke våren komme fort nok, spør du meg. Det skal bli godt å ikke forholde seg til kulde lenger og redusere oddsen for sykdom. Vel, det er 1. mars i dag, så i teorien er våren allerede her! Thank God..