hits

oktober 2014

wrapping up

Nok en lang dag har kommet til veiens ende.

Lesesalen i Kongensgate nærmer seg tømt. Et par frustrerte ekko siger igjennom lokalet, mens noen sukker lettet ut. Det er studenthelg. Noen er klare for å løfte ølen, mens andre stikker hjem for å hvile ut til en ny dag med arbeid. Slik går no faktisk dagan. Heldigvis begynner vi å bli ferdig og jeg er klar for helg!
Jacket, jeans, shades Acne - Sweater COS - Boots Dr. Martens - Scarf Holzweiler

Når sant skal sies venter det jobb både i morgen og på lørdag, så noe ordentlig helg blir nå ikke. Men jeg kan i alle fall late som.

personlig eller privat?

Flere ønsker at jeg skal være mer privat når jeg skriver, andre sier jeg er for lite personlig. Hva er hva, og hvor går grensen?

Det sies at suksessen for å lykkes på nett, enten som blogger eller en offentlig person, er å være personlig. Det forventes at Tone Damli skal legge ut bilde av sin nyfødte datter kortest mulig tid etter fødselen, at Erna Solberg skal oppdatere statusen sin på Facebook også når hun er hjemme og slapper av i statsministerboligen, at jeg skal rope ut min seksuelle legning i et blogginnlegg. Men kan man sette noen skiller oppi alt dette? 

Da jeg startet å blogge, var ikke gruppen mennesker jeg nådde ut til stor. Jeg la gjerne ut bilder av familie, venner, kjæreste og jeg nølte heller ikke med å fortelle om dem. Jeg eksponerte store deler av mitt privatliv. Etter hvert som bloggen ble større og jeg ble eldre, forstod jeg alvoret ved å utlevere andre på nett. Andre skal ikke ta stilling til hva jeg publiserer på nett! Men hvis jeg holder igjen informasjon, som jeg mener er irrelevant, betyr det at jeg er mindre meg? Det er her jeg mener grensen ligger på hva som er privat og hva som er personlig.

Hva jeg skriver, hvilke følelser og meninger jeg deler, er personlig. Jeg konstruerer ikke synspunkter, de er ekte. Jeg er personlig. I hvilken grad jeg er personlig kan derimot diskuteres. Jeg velger rett og slett å begrense meg til den grad jeg ikke står i fare for å ødelegge for andre og meg selv. Jeg håper det er i orden for deg som leser bloggen min.

Da jeg skrev om min legning her på bloggen, var jeg på mitt mest personlige. I grunnen mente jeg at dette ikke angikk noen andre enn venner og familie, men jeg forstod etter hvert hva det ville bety for meg selv å komme ut. At det skulle gjøre hverdagen såpass mye enklere, var jeg derimot ikke klar over. I tillegg ønsket jeg å stå frem for å kunne hjelpe andre som var i samme situasjon som jeg selv var i en gang. Om det så skulle kreve at jeg var mer personlig enn noen gang, så var det verdt det.

fresh'n up

Vekkerklokken ringer en gang, to ganger, tre ganger, til slutt gidder du ikke slumre lenger og prøver å sove med alarmen i bakgrunnen. Du finner etterhvert ut at den eneste måten å slippe unna på, er å faktisk stå opp. Det første du gjør er å sette på kaffetrakteren, du er fortsatt ikke helt våken. Du hiver i deg noe mat, sipper noen slurker kaffe og pusser tenna, og da ser du det. To blå hovne poser, en under hvert øye.

Jeg står i blant opp litt før jeg egentlig trenger, rett og slett for å få tid til å våkne. Men det å våkne handler ikke kun om å være bevisst, det handler for meg også om å se våken ut. Selvom jeg har ligget og slumret i halvannen time, skal det ikke se ut som om jeg har vært på tidenes fyllekule dagen før. Derfor bruker jeg Talika.Talika er eksperter på øyepleie, noe jeg er veldig interessert i. Jeg bruker Talika Eye Patches hver gang jeg virkelig trenger en oppfrisker i ansiktet, noe som er altfor ofte.. Har man de på i 15-30 minutter er ringene så godt som borte og man kan møte dagen mye freshere. Selve maskene kan brukes opp til 3 ganger noe som er helt unikt, så her får man mye for pengene. Du får tak i de hos Fredrik & Louisa! Talika har mange forskjellige produkter, men akkurat dette er faktisk Brad Pitt sin favoritt! Og nå er det min også.

ny hverdag

Tiden har kommet for å innta skolen permanent.

Pakkelisten består av: kaffekanne, kjeks, brus, vann, 3 x matpakke, pute, ekstra klær og alt som ellers er essensielt for fulle dager på skolens grupperom. Dagene blir lange, men gutta jeg er på gruppe med gjør dagene bedre! Ikke nok med to pågående eksamener, skolen skal nå attpåtil presse bacheloroppgaven nedover hodene våres. Jeg kjenner jeg blir ørlite stressa, og bekymrer meg nå for en umenneskelig kjedelig jul. Det eneste deilige nå, er tanken på at det ikke er lenge igjen til jeg er en fri mann.Jacket COS - Tee Acne - Scarf COS - Pants Soulland - Sneakers New Balance - Shades Frank Walton

En av mine favorittfarger denne sesongen er kamel, som antrekket for dagen var inspirert av. Selvom høsten tar med seg mørket, ønsker jeg å gjøre mitt beste for å lyse opp dagen med lysere farger. Jeg lever vel i fornektelse om at vinteren er på vei, I guess.

jobbintervjuet

Riktig valg av bekledning kan være avgjørende for et førsteinntrykk. Et av de viktigste førsteinntrykkene man gir, er under et jobbintervju.

Dresskode; et sett av regler som indikerer et type antrekk en skal gå med til en gitt situasjon. Man dukker ikke opp i et bryllup med jeans, man stiller ikke med joggebukse i en begravelse og man kommer ikke på et jobbintervju uten slips. Dette er uskrevne regler som igjennom mange tiår, sakte men sikkert har blitt etablert. De to første eksemplene er å banne i kirka (bokstavelig talt), men hva gjelder jobbintervju, der stiller jeg meg kritisk.

Under et jobbintervju skal man kunne skille seg ut. Man ønsker å bli husket! Jeg kjenner mange som mener at dress, hvit skjorte og slips, er en sikker vinner i et jobbintervju. For det første er det altfor mange som mener at dress er dress, og kaster på seg en de har hengende fra russeballet. For det andre, mener jeg at hva man har på seg skal si noe om deg som person. Antrekket gir karakter og kan være med å påvirke et førsteinntrykk. "Innovatører og nerder går sine egne veier, og har selvsikkerhet til å kle seg annerledes enn forventet", forteller rektor på min skole, Trond Blindheim, til forskning.no og jeg kunne ikke sagt meg mer enig.

Man må også se an jobbintervjuet. Hva slags jobb er det man søker på? Søker du som økonomirådgiver er kanskje dressen et klokt valg, men skal man på jobbintervju til en stilling av det kreative slag, som markedsfører, kommunikasjons- eller PR-rådgiver, grafisk designer, kreatør eller lignende, bør man se på mulighetene til å skille seg ut. Selv dukket jeg opp i hvit oxford-skjorte, navy chinos og burgunderrøde semskede sko på mitt intervju. Antrekket i seg selv ble en snakkis på intervjuet bare etter et par minutter, noe som dro hele intervjuet i en positiv retning.


Her er noen av mine favorittantrekk, som jeg mener hadde passet godt til et jobbintervju

Ny forskning viser at "De som kler seg utradisjonelt og gir blaffen i kleskoder, blir gjerne oppfattet som mer kompetente enn de som kler seg mer korrekt". Tenk på det neste gang du skal i et jobbintervju. Hva du velger å ha på deg, kan faktisk være avgjørende!

sponset video: how to shave your body

Let's face it. Vi gutter har hår visse steder på kroppen, som vi ønsker å gjøre noe med. Men det har vel egentlig ikke vært noen særlig gode eller enkle metoder for oss å gjøre noe med det. Barbermaskiner har vel egentlig ingenting å gjøre utenfor ansiktet og voksning er dyrt og smertefullt (har jeg hørt). Det vi trenger er noen skikkelig gode barberhøvler!

Gillette stiller alltid opp for mannfolka når det kommer til barbering, selv når det gjelder barbering av kroppen! Den nye Gillette BODY er mer nøyaktig og skånsom og er tilpasset for bruk i dusjen. Det er ikke noe overraskelse at vi menn har blitt mer opptatt av utseende den siste tiden, og "bodygrooming" er ikke et ukjent uttrykk. I am a bodygroomer!Og er du ikke helt sikker på hvordan du best mulig kan trimme og stelle resten av kroppen, så får du litt tips og triks her fra Andreas Wilson!

Sponset video

Innesøndag

Lørdagen i går ble tilbragt inne, noe som ga meg overskudd til å jobbe litt i heimen i dag!

Med jobb, skole, frivillig arbeid og eksamen, har det man normalt kaller fritid vært totalt fraværende. Det faktum at den eneste fritiden jeg har, går til soving, kommer tydelig frem i høyde ganger bredde på haugene med klær på soveromsgulvet. Derfor var det deilig at gårsdagen var rolig, slik at formen i dag gjorde det mulig å være litt housewife. Alt av klær og sengetøy er vasket og hengt opp og rommet mitt lukter friskere og deiligere enn noen gang. Makan til kar!
Jacket Won Hundred - Scarf Won Hundred - Pants COS - Tee COS - Shoes Barker

Heldigvis har jeg fått gjort unna en del store og omfattende oppgaver denne uken. Håper dermed at neste uke byr på mer moro. Ha en fin søndag!

colors of the fall

Sånn som det er nå, sånn kan det fortsette å være.

Tanken på kulde gir meg bokstavelig talt frysninger. Hver morgen ser jeg ut av vinduet og diskuterer stille med meg selv; "stryke skjorte, fine sko? / superundis, boblejakke?". TIl og med ovnen på rommet er skrudd på, slik at jeg kan våkne om morgenen og ikke være redd for å ha frosset fast. Heldigvis er dette verst tidlig om morgenen, og heldigvis blir ønsket om komfort slått av behovet for å se anstendig ut. Videre utover dagen kommer solen frem og lyser opp det friske og deilige høsten bringer med. Jeg elsker å gå igjennom parken på denne tiden. Sånn som det er nå, kan det fortsette å være. Men blir det noe kaldere, så dævver jeg.
Coat Whyred - Shirt Filippa K - Pants Soulland - Shoes Samsøe

staying in

Det er kanskje en mild sesong, men høst er høst.

Når høsten kommer, følger depresjonen. Ikke i kritisk grad, men i den grad at dagene blir generelt kjipere og man har mer lyst til å ligge inne under teppet enn å være ute og gjøre noe produktivt. Til slike dager er det viktig å ha en serie eller to å følge med på, som gir et glimt av lys i den kommende mørke tiden. Selv har jeg fått sett alt av True Blood og Veep den siste tiden og nå ligger jeg for øyeblikket under dyna og ser på Dexter. Dette og mye mer har jeg konstant tilgang til når som helst og hvor som helst, takket være HBO Nordic!


Det jeg liker så godt med HBO, er at det er her man finner de kuleste og beste seriene først! I tillegg viser de også serier fra andre kanaler, som er utrolig bra. Ønsker du å teste ut HBO Nordic før du begynner å betale for det, tilbyr de 14 dagers gratis prøvetid. Man rekker å se en del sesonger i løpet av den tid! Det kan jeg skrive under på. Sjekk ut HBO Nordic her!

 

Annonse

2AM

Astrid Smeplass er tilbake for fullt og kjører knallhardt på med den nye singelen 2AM.

Idoltrenden er slik at etter uvurderlig eksponering, oppfølging og trening gjennom produksjonen, så graver man seg ned og blir borte. Noen kommer opp igjen, noen lager quiz program som flopper, og noen fortsetter å være usynlige. Jeg har selvfølgelig forståelse for at et slikt sirkus kan være en stor påkjenning, men det er likevel et skuffende antall som kjemper videre og satser på en karriere innen musikk. Derfor varmer det hjertet mitt at kjære Astrid Smeplass har sluppet låt i dag!

Denne jenta sjarmerte oss i senk under Idol i fjor, og har egentlig fortsatt å sjarmere meg. Det at hun nå slipper en låt, som glir rett inn i mitt eksisterende sortiment av favorittlåter, gjør bare at jeg digger henne enda mer. Låten er deilig, rolig og kald, samtidig som den får meg til å groove noe sinnsykt. En perfekt høstlåt, rett og slett!

Jeg håper Astrid fortsetter i samme retning, virkelig. Det er sjeldent en artist starter et sted som Idol og ender opp in my alley når det kommer til musikksjanger! Mens vi venter på mer fra denne jenta, anbefaler jeg alle å kjøpe låta hennes på iTunes. Er du gjerrig, blakk eller uten tilgang til penger så kan du høre den på Spotify eller Wimpwang - favorites

I dag ble hele samarbeidskolleksjonen Alexander Wang X HM presentert!

Lanserning nærmer seg, pengene er satt av og kjøpene er planlagt. Hvert enkelt plagg ble tidligere lansert på en rekke nettsider, noe som gjør det enklere å vite hva man virkelig vil kjøpe. Jeg har allerede satt opp det jeg vil kjøpe, og begynner nå å telle ned dager.

Mine desidert favorittpieces er ytterjakken, buksa til venstre, tightsen, bagen og shortsen. Forhåpentligvis får jeg med meg noe av dette! Se resten av kolleksjonen her.

new in

Etter diverse stjålne, knuste og bortkomne mobiler, er det godt å endelig ha en fin og fersk en i hånda.

Daglig har jeg tittet ut vinduet på leting etter en eller annen fyr fra UPS, Bring eller DHL. Jeg har nemlig ventet på min nye telefon. Etter litt for mye venting, kom den endelig til slutt. Bestilte også et deksel, slik at den holder seg ekstra fin, ekstra lenge. Nå er jeg glad!Det fine røde dekselet passer perfekt til laderen fra Happyplugs. De har haugevis av fargerike ladere, deksler og ørepropper! Nå ser denne iPhone'n virkelig ut som Kjetil sin!

new week

Den tiden man gleder seg minst til er på vei...

Allerede på søndag satt jeg mer enn 12 timer og jobbet med eksamen og det er jo bare en forsmak på hva som kommer. Vi har til og med begynt å jobbe med bachelor! Bare å si ordet, bachelor, gjør meg sliten, haha. Heldigvis klarer jeg å ta meg tid til litt morro i blant! Forrige uke var det blant annet vernissage med HM, der vi fikk se alle de tidligere samarbeidskolleksjonene de har hatt med store designere. Det var en veldig bra kveld, noe som kommer godt frem i det sinnsykt hyggelige bildet under!Nå er det bare å stålsette seg for en stressende tid! Håper jeg overlever!

scent of autumn

Lukten av høst er distinkt, beroligende og frisk. Det er en tydelig overgang fra sommeren, og jeg liker å tilpasse meg denne overgangen.

Parfyme er et tilbehør. Forskjellig tilbehør passer til forskjellig anledninger. Du vil mest sannsynlig ikke gå på skolebiblioteket med slips, og du vil mest sannsynlig la capsen ligge hvis du skal på en middag. Jeg har parfymer til forskjellige anledninger og liker å variere.

En parfyme jeg har brukt lenge er YLS. Den er frisk, men ikke veldig sterk og passer til mange anledninger. Nå har jeg fylt opp skapet med Jimmy Choo Man som nylig ble lansert. Den er søt, fruktig, med hint av musk og lær. Den tredje parfymen jeg har i skapet, passer best til sene kvelder på byen eller på spesielle anledninger. Den er fra japanske Issey Miyake og heter Nuit D'Issey. Nuit D'Issey er en mørk og krydret duft, som minner om frisk natur om natten. Dette er tre veldig forskjellige dufter, men samtidig passer de meg på hver sin måte.

Jeg vet det er flere parfymer der ute jeg kunne tenke meg å bruke, men jeg synes man bør holde seg til minst tre om gangen. Likevel, hvis jeg kommer over en som virkelig blåser meg avgårde blir jeg nok overbevist til å bytte. Hvilke herreparfymer er dine favoritter?

skill deg ut

Nesten alt vi gjør daglig, er for at tiden fremover skal bli en bedre tid.

Om det er snakk om et par minutter frem i tid eller mange år, så er våre handlinger som oftest motivert av at tiden fremover vil bli bedre. Er ikke dette grunnen til at vi studerer? Jeg har liten tro på at noen studerer kun fordi det er gøy der og da. Man studerer for å tilegne seg kunnskap, erfaring og kompetanse som kan gi verdi senere og forhåpentligvis resultere i en god jobb. For noen er det ikke veldig viktig hvordan jobb man ender opp med, så lenge den duger til å vedlikeholde en nogen lunde gjennomsnittlig livsstil. Jeg er en av de som sikter litt høyere enn som så.

Jeg går i dag siste året av en bachelor i Markedsføring på Markedshøyskolen. Jeg er en av nesten 2.000 studenter på denne skolen. Handelshøyskolen BI ligger et stykke over med nesten 20.000 studenter. Sett i den store konteksten, føler jeg meg rimelig liten og blir nesten utmattet bare ved å i det hele tatt håpe på en god jobb etter utdannelsen min. Ikke bare gir disse tallene et bitch slap over ansiktet ditt, de gjør det også nesten pinlig berørende at man gidder å betale over 30.000 kroner i semesteret. Du betaler mye penger for en dårlig odds. Men når du først har gjort det, når du først har valgt retning og begynt å gå denne veien, hvorfor ikke gi deg selv bedre odds?!

Selv før min aller første skoledag på Markedshøyskolen bestemte jeg meg for å engasjere meg. Jeg skal derimot ikke ta credit for dette valget, da jeg ble rekruttert inn i studentforeningen vår, Studentunionen ved Campus Kristiania, av en flott jente som ønsket meg som arvtager. Helt ærlig, ante jeg ikke helt hva jeg gikk til, jeg ante ikke en gang hvordan det ville være å gå på høyskole! Men det valget jeg tok da, har vært avgjørende for meg og min studietilværelse og ikke minst fremtid.


Hovedstyret i Studentunionen ved Campus Kristiania - 2013

Alle går inn i en studietilværelse med ulikt grunnlag. Noen er bedre i matte og økonomi, mens andre stiller sterkere i kreative fag. Noen har jobberfaring og ønsker komplementær kompetanse, mens andre er takknemlig så lenge de har en eller annen jobb ved siden av. Det er tydelig at noen allerede fra begynnelsen av skiller seg ut fra andre medstudenter, men jeg tør å påstå at de fleste stiller ganske likt. Når man da har muligheten til å redusere denne likheten kun ved å vise ekstra engasjement, hvorfor skulle man ikke ønske å ta den muligheten?

Etter mitt første år som aktiv i Studentunionen valgte jeg å gå videre og søkte på en lederstilling. Dette var for et helt nytt utvalg jeg selv var med å utvikle. Den erfaringen jeg nå sitter igjen med etter å ha utviklet et utvalg, vært med å starte det, vært med å drive det og ikke minst vært en del av dets suksess, er uvurderlig. Jeg sitter rett og slett og tenker hvor glad jeg er for at jeg lot den søte og imøtekommende jenta overtale meg til å bli med på dette for to år siden. Takket være mine to år som frivillig sitter jeg nå med en drømmejobb, ufattelig mye relevant erfaring og kompentanse, en fantastisk studietid å se tilbake på og ikke minst mange gode venner. Det eneste det kostet meg, var litt ekstra engasjement og noen timer ekstra i uken.

Studerer du eller har du planer om det, husk at det er så lite som skal til for å skille seg ut fra mengden.


Kommunikasjonsavdelingen i Studentunionen ved Campus Kristiania - 2014

kort og godt

Tusen takk for mange stilte spørsmål!

Siden det er lenge siden jeg har gjort noe lignende, åpner det øynene mine litt i forhold til hva dere som lesere faktisk vil vite. Selvfølgelig fortsetter jeg å skrive om det som engasjerer og inspirerer meg, men jeg var faktisk ikke klar over at det var så mye annet som var av interesse for dere. Jeg ønsker å skrive flere utdypende innlegg om visse temaer, men tenkte å starte med en kort og grei runde med svar.

Favorittroman?

Extremely Loud and Incredibly Close

Favorittreisemål?

Tokyo, Japan.

Hvor kommer du fra?

Oppegård. Et tettsted sør for Oslo.

Favorittbutikk?

COS.

Favorittmerker?

Whyred, Won Hundred, COS, Acne, Saucony.

Middagstips?

Dra hjem til hu mor. Hu veit best!

Bifil eller homofil?

Homofil.

Mistet du noen venner da du kom ut?

Jeg var redd for at det skulle bli tilfellet, men det ble ikke slik. Jeg kom ut blant venner på det tidspunktet vi ble ferdige på videregående. Fraflytting til andre byer grunnet utdanning ble derfor hovedgrunnen til at man holdt mindre kontakt. I løpet av denne tiden og tiden som fulgte, har man funnet nye kretser og fått flere venner. Føler derfor at jeg aldri har mistet noen. 

Hvilken skole går du på, og hvilket år?

Jeg går siste og tredje året med Markedsføring på Markedshøyskolen. Jeg kommer til å skrive et lengre innlegg om skole, det å være student og hvordan jeg personlig mener man best utnytter studietiden sin.

Fem ting man ikke vet om deg?

1. Jeg spilte min aller første håndballkamp i går, etter et opphold på hele 7 år! Jeg er bestemt på å fortsette (kun for gøy).

2. Jeg lager nesten alltid matpakke! Hardkokt egg, kaviar og brød kan enkelt pakkes ned og nytes på skole/jobb (imponert mamma?).

3. Jeg er avhengig av Two Dots på mobilen. For noen måneder siden hadde jeg klart alle banene, så ble mobilen min stjålet. Da jeg fikk den nye for et par uker siden, måtte jeg starte på nytt. Jeg har nå klart alle banene, igjen.

4. Jeg elsker å stå opp en time før jeg egentlig må om morgenen. Jeg starter med en dusj, så setter jeg på kaffe, koker egg, spiser havregryn med cottage cheese, smører matpakke og deretter nyter jeg kaffen til God Morgen Norge.

5. Jeg har fått ny jobb, og tittelen min er assisterende produktsjef. Her ønsker jeg å være i mange år fremover. Jeg er meget stolt!

Det er bare å fortsette og stille spørsmål. Jeg synes det er morsomt å fortelle litt om meg selv, da det er mye som har skjedd i løpet av de siste årene og ikke minst i løpet av studietiden. God natt!

 

?

Denne helgen ønsker jeg spørsmål fra dere. Er det noe du lurer på?

Det er helg og jeg melder meg ut fra sosiale medier. Det er alltid en deilig følelse! Men i mellomtiden tenkte jeg kanskje å ha en liten spørrerunde. Jeg har vel ikke akkurat vært veldig åpen om meg og mitt den siste tiden, så nå er det vel på sin plass. Skal gjøre mitt beste å svare på alt.

Spytt ut og god helg!

the prorsum way

Noe av det deiligste med høsten er at man kan finne frem de litt tykkere jakkene, og spesielt gøy er det å finne frem frakkene.

Hvert år, når sommeren er over, bruker jeg alltid mye tid på å finne fine frakker på nett. Det blir som regel bare med det, da jeg har tendenser til å kun snuble over de i det øverste prissjiktet. Akkurat dette gjorde jeg i dag. Burberry er eksperter på yttertøy, det har de vært i mange år! For mange er de kjent for å være klassiske og tradisjonelle, men med deres tre forskjellige merker Prorsum, London og Brit leverer de virkelig alt! Jeg har fullstendig falt for Prorsum-frakkene..
Er det mulig!? Det er så mye kult! God bless Christopher Bailey!