hits

november 2014

Test: Honor 6

Er det noe jeg virkelig synes er spennende, så er det å teste dingser. Jeg er alltid på utkikk etter teknologi som kan gjøre hverdagen min enklere og litt morsommere. For en som alltid har vært tilhenger av visse produkter, er det derimot vanskelig å overbevise meg. Det er mest fordi jeg er opptatt av brukervennlighet!

For en stund tilbake fikk jeg tilsendt en helt ny telefon kalt Honor 6. Dette er en android-telefon, noe jeg er veldig lite kjent med. Jeg forventet at oppstarten skulle ta lang tid og være komplisert. At det skulle komme dumme og irrelevante spørsmål jeg ikke kunne besvare. Til min overraskelse tok ikke formateringen av telefonen mer enn et par minutter! Deretter var alt klart til bruk. 

Det jeg ikke er så veldig glad i med android-telefoner er selve brukergrensesnittet. Jeg forstår ikke hvorfor det skal være en stor åpning midt på skjermen der det ikke er noe som helst. Dette til tross for at full meny er bare ett swipe unna. Uten om dette, var brukervennligheten svært optimal for min del. Alt er lett tilgjengelig! Noe som etter min mening er viktig. I tillegg er den rask! Responsen var utrolig! Dette gjør bruken mer effektiv, og for en utålmodig person som meg, var dette overraskende behagelig.

Dette er en av de mer billige telefonene på markedet, da den koster under 3 lapper. Med en sånn prislapp, forventer man en vesentlig reduksjon av alt som har med tilleggsfunksjoner å gjøre. Dette var derimot ikke tilfelle. Kamerakvaliteten for eksempel var overraskende god og displayet er sylskarpt. Den kjennes kanskje ikke så dyr ut i hånda, men det er for meg ikke vesentlig, spesielt ikke når den faktisk ikke er dyr. Dette er en smarttelefon langt bedre enn jeg hadde forventet meg!

Les mer om telefonen her.

Sponset produkt

countdown

Tenk dere det, at om en drøy uke har jeg ferie fra skolen! Tenk det! Og det eneste som gjenstår er to eksamener! Jeg skal hoppe i været, juble høyt og poppe minst tre champagneflasker. Det er ikke tull en gang, for denne tiden er virkelig noe av det kjipeste jeg vet om. Så kjipt at jeg ikke klarer å skrive om noe annet enn hvor kjipt det er, haha. Godt å vite at jeg ikke er alene.

Rekk opp en hånd hvis du er lei av eksamensperioden!?

tenk om du kunne starte noe eget

Som markedsføringsstudent, deler jeg mange tilsvarende drømmer med mine medsstudenter. Det å kunne starte opp for seg selv, innen noe man virkelig interesser seg for er en av disse drømmene. Om det er en aldri så liten kafé eller noe mer ambisiøst som en egen klesbutikk, er bare det å kunne drive noe og tjene penger på det noe som høres fantastisk spennende ut. Denne kampanjen igangsatt av iZettle, får meg til å ville ønske dette enda sterkere.

Jeg kommer nok ikke til å få noe hjelp til å åpne egen butikk i Londons største shoppinggate, men det er godt å vite at det er noe ved det å starte for seg selv som er enkelt. Nå gjenstår det bare å komme på en god idé, så er jeg in business!

et ørlite avbrekk

Eksamensdag i dag, og vel overstått. Det er deilig!

De siste 48 timene har vært utrolig lange. 80% av de har blitt tilbragt på biblioteket, 10% i sengen i natt og de resterende 10% i eksamenslokalet tidligere idag. Det er godt å være ferdig, men gleden er dessverre kortvarig. Siden det fortsatt gjenstår to eksamener, tok vi en kjapp pause fra alt og alle på Fuglen i Universitetsgate. Dette er en liten kafé med store doser sjarm. Avbrekket var ikke lenger enn at jeg nå er på vei ned til biblioteket igjen. Skal ikke stå på innsatsen altså!

trender jeg liker

Jeg er som oftest ikke opptatt av trender, da jeg i aller størst grad kjøper og har på meg det jeg selv synes er fint og ikke minst komfortabelt. Men dukker det opp visse trender i motebildet som jeg virkelig liker, er det bare et gigantisk pluss. Denne sesongen byr på mange slike trender og her er noen av mine favoritter;

Monokromatisk

Det å gå i et antrekk som har samme farge eller fargetone fra topp til tå, synes jeg er dødskult. Det er ikke alltid det fungerer og det bør selvfølgelig tas utgangspunkt i farger som passer akkurat dette. De nøytrale tonene, som svart, grått, hvitt, samt mer naturfarger er det aller beste. Jeg synes det også er kult å ha noe kontraster i det hele, med et par sko eller en t-skjorte som bryter opp litt.

Hvite sneakers

Ordet sneakers i seg selv, er noe som får meg lutter øre. Det at de skal være hvite i tillegg, elsker jeg. Jeg har et par fantastiske hvite sko fra Stockholm Design Group som ble godt brukt i sommer. Neste innkjøp kommer til å bli et par Common Projects, eller noen Nike Air Max. Ulempen er selvfølgelig at de kan bli skitne fort, men egentlig så handler det bare om å ta godt vare på tingene sine. Det er verdt det.Layers

Det går vel ikke en høst/vinter forbi der det ikke blir snakket om antrekk med flere lag. Basically, handler det om å bruke litt lenger plagg som du har innerst på kroppen, og så kortere overdeler utenpå. Med en jakke og et skjerf i tillegg, så har du et antrekk som både er svært funksjonelt og ikke minst kult. Det er greit å holde varmen litt også!Sekken

I studentmiljøet i Oslo, går det stadig vandrehistorier om folk som blir utstøtt for at de har på seg rykksekk. Det er overhodet ikke kult, og kommuniserer bare at du er hore og nørd. Det er feil. Nå skal det sies at sekkene jeg sikter til ser ørlite annerledes ut en den typiske skolesekken. I mange butikker i dag finner du en mengde forskjellige type sekker. Jeg elsker skinnsekken min fra COS. Ikke bare ser den bad ass ut, men den er utrolig deilig å gå med! Sekk er highly underrated.


Heldigvis er det sjeldent det dukker opp unormalt sprø trender hos herrene. Så uansett om man følger disse eller ikke, er det ikke veldig store forskjellen. Likevel er det gøy å være oppdatert i blant og følge de man kanskje synes litt mer om enn andre. Disse kan vi leve med vel?

in wang

Det er vanskelig å skrive et innlegg om dagen uten å ikke klage. I blant velger jeg å ikke skrive noe i det hele tatt, for å unngå å syte. Men dagene går sakte men sikkert forbi der bekymringene baller på seg bestående av jobb, eksamens stress og alt annet drit. Ja, livet er faktisk litt kjipt, men en stor pakke i posten full av klær fra Alexander Wang x HM bedrer humøret. Deilig å endelig ta favorittene i bruk!
Jacket, sweater, pants - Alexander Wang x HM

Det er derimot betryggende å vite at om drøye to uker, så er skolen over for denne gang og eksamensbekymringene forsvinner. Until then, fml.

Sponset video: We are travelers

Jeg liker å tro at jeg er en reisende person, en som ofte er ute og opplever nye deler av verden. Om ikke jeg alltid får reist like mye, er dette likevel noe av det beste jeg vet. Det å sette seg på et fly, legge alt av bekymringer hjemme og kun fokusere på det som skjer der og da er en avslappende følelse. I blant vet man ikke en gang hva man har i vente. Nye steder, kulturer og ikke minst mennesker er de beste impulsene som finnes! Jeg kjenner meg veldig igjen i det Tiril Sjåstad Christiansen sier under.


Min neste flytur er til en storby. Jeg trenger virkelig noen nye omgivelser etter dette halvåret. Det ser jeg frem til.


Sponset innlegg

rowan

Nye tider krever nyheter. Jeg liker å ha det fint rundt meg og synes det er overraskende gøy å kjøpe blomster og planter til meg selv. Nå som det er mørkt store deler av døgnet, ønsket jeg noe nytt i vinduskarmen min. Disse rognebærstilkene fikk meg i bedre humør og får rommet mitt til virke nytt og friskt. Pluss at jeg gleder meg overraskende mye til julen.at last

Jeg har ventet lenge, men i dag ankommet pakken.

Det var kaos på HM sine nettsider forrige uke og jeg var redd jeg ikke skulle få tak i noe fra Alexander Wang sin kolleksjon. Jeg satt nemlig på jobb. Etter å ha ventet i kø på nett i halvannen time, kom jeg omsider til og fikk huket tak i det jeg hadde planlagt. Her er noen få bilder av hva jeg fikk med meg.
Det var denne parkasen jeg aller helst ville ha!

Nå som vi snakker om klær. I dag er det 20% rabatt på hele herreavdelingen på COS i Hegdehaugsveien frem til klokken 20:00. Det blir også servert drikke. Det er så mye fint der at dette vil du ikke gå glipp av! Vi ses der.

strikkekonge

Strikk er kult igjen folkens, og nå kan du bli strikkekonge helt uten strikkepinner.

I anledning VM i sjakk, gjør vi nordmenn det vi kan best, heie på andre nordmenn (gjelder for så vidt kun under idrettsprestasjoner (og sjakk er idrett!)). Siden det er begrenset med tribune og muligheter for bjellringing har VG kommet med det nest beste, hei på Magnus Carlsen med å lage din veldig egne Magnusgenser. Jeg mangler litt kunnskap om sjakk generelt, så jeg viser herved min andel patriotisme gjennom mitt eksemplariske genserdesign:Ikke nok med at Magnus Carlsen personlig kommer til å se og nyte synet av hvert enkelt bidrag, det beste bidraget vil faktisk bli produsert av Moods of Norway! Jeg la virkelig store deler, om ikke hele sjela i bidraget over, men hvis du tror du kan slå meg må du designe din egen her. Dommerpanelet består av sjakkeksperten i egen person, Hans Olav Lahlum, kongen av Moods of Norway Simen Staalnack, og fashionistaene Charlotte Thorstvedt og Sonia Huanca Vold. Dermed vil din "strikkedesignkompetanse" bli vurdert av de beste. Lykke til!

Annonse

haugen

Det tar kort tid før man føler seg hjemme her. Ikke mange måneder har gått, men det spiller ingen rolle, så lenge jeg føler meg hjemme. Haugen gjør det med folk.

Opp bakken, venter naturen. Jeg er her aldri, men denne gangen trengte jeg det. På toppen hilser jeg på Asbjørnsen, steller meg ved siden av han og ser utover. Selv alt det grå, kan ikke gjøre synet mindre vakkert. Den ser alt. Barna leker, skaper kontraster i omgivelsene med sine neongule vester lik de spreke joggerne. Jeg får dårlig samvittighet. Tantene røyker. Unge leier eldre, de eldre som har noen unge. Ei jente leier hunden, hvis man kan kalle det en hund. Men jeg er glad jeg står her nå, og ikke om et halvt år da Haugen er full av corona og svensker. Det er nå Haugen lytter.

Den er travel, men rolig. Den er full av folk, men folketom. Den er glad, men trist. Den lytter, men svarer ikke. Den er alt, men ingenting.

grey sunday

Det har vært en lang og under middels kul uke.

Under slike forhold, er det begrensninger for hva som er spennende å lese om. Derfor har jeg latt være å skrive noe på bloggen denne uken, til hensyn for dere. Men nå er det søndag og uken er snart over. Jeg skal straks besøke familien for å feire farsdag, i den grad man feirer en slik dag. Jeg er egentlig bare veldig keen på hjemmelaget god mat, boller og brus og litt familiekos.


Håper neste uke blir en høydare. Det er en høydare jeg trenger nå!