hits

desember 2014

start over

Året nærmer seg slutten, og om drøye to dager begynner vi på nytt.

Jeg har ingen planer om å lage en årskavalkade, en collage eller lage en bok om hva som har skjedd i 2014 på Facebook. Likevel tør jeg å si at dette året virkelig har vært avgjørende for meg. Ikke bare har jeg utrettet mye på skolen, her på bloggen og på jobb, jeg har utviklet meg som person. Dette høres selvfølgelig veldig klisjé ut, men det er sant. Det å komme ut her på bloggen har endret meg. Det har fått meg til å tørre mer!

Tidligere har jeg tatt meg selv i å si "nei" til mange ting. Enten om det har vært slitsomt, skummelt, tungvint eller vært noe jeg ikke har trodd jeg skulle klare, så har jeg valgt å stå over. Dette året har vært mitt første "ja"-år på lenge og jeg håper det kommer flere slike. Det å si "ja" til ting har blant annet gitt meg verdens beste jobb, selv ett år før endt utdannelse! Jeg har hatt mitt første presseevent til tross for hvor skummelt det var. Jeg har til og med takket ja til å være med på et kite-kurs...
Coat These Glory Days - Sweater COS - Jeans Diesel - Boots Stockholm Design Group - Shades Frank Walton

Jeg ser frem til å ta på meg enda flere utfordringer i 2015, til tross for hvor nervepirrende det er. En smart fyr fortalte meg en gang, at det er når du er mest nervøs, at du gjør det aller best. Så ikke vær redd for å være nervøs!

Men året er ikke omme helt ennå. Før den tid, venter det en morsom hyttetur med mange gode venner!

christmas day

God jul!

Første juledag er kanskje den fineste dagen i jula. Man våkner opp til synet av alle de fine gavene man fikk dagen før, og er man heldige, står solen fram og man kan gå ut å nyte det deilige vinterværet. Her spesielt, er det alltid like fint på denne tiden. Storfornøyd etter gårsdagen, gikk vi en lang tur i skogen og fjellet.Dagens tur gir meg samvittighet til å nyte kveldens ribbe! Kjenner lukten allerede.

on the road

Driving south for Christmas.

Nok en gang feires julen på sørlandet. Det er først når jeg setter meg i bilen og kjører forbi snødekkede skoger sørover at jeg får julestemning. Sånn er det nesten hvert år.

Det er først nå jeg med god samvittighet kan forlate alt av forpliktelser, bekymringer og andre energikrevende tanker. Jeg ser frem til å tilbringe tiden med familien for en gangs skyld. Dette halvåret har kun gått til skole og jobb, så denne tiden krever andre prioriteringer. Jeg gleder meg!


Jacket Alexander Wang x HM - Sweater and sweatpants - COS - Sneakers New Balance

Og vet dere hva? På toppen av det hele er jeg blitt semifinalist i Vixen Blog Awards! Dette er vel mitt fjerde år som nominert og det er jo fantastisk. Tror dere jeg kan stikke av med seieren denne gangen da? Jeg setter pris på alle stemmene jeg kan få. Kategorien er Årets Herreblogg. Stem her, og jeg ønsker deg en god jul!

førjulsgave

Det er ikke juleaften helt ennå, men en liten førjulsgave kan ikke skade.

Jeg går ikke en dag uten musikk. For å være ærlig, så er musikk noe av det første jeg setter på om morgenen. Selv før kaffen! Se derfor for deg at du kan sette på musikk fra en god høytaler på soverommet og så bevege deg ut på kjøkkenet der en annen høytaler spiller akkurat det samme. Slik hjemmeteknologi blir bare mer og mer utbredt og jeg har fått tak i to helt nye hjemmesystemhøytalere fra Philips! De er helt fantastiske.

Jeg har en høytaler på soverommet og den andre er i stua, og jeg planlegger allerede å kjøpe en til som skal på badet! Siden slikt hjemmesystem kun blir optimalt hvis du har flere, passer det perfekt at prisen er supergunstig. De finnes i to størrelser, den minste SW700M koster 995kr og den største SW750M koster 1495kr. Det som er så bra med disse er at de kobles til via Wifi, så man slipper å koble opp med Bluetooth hver gang. Den er derimot kun kompatibel for Spotify, men det gjør meg ingenting da dette er den eneste musikktjenesten jeg bruker. Så det er bare å trykke play, og velge hvilket rom du skal spille fra. Har du fest, så kan du spille fra alle rommene!

Jeg er virkelig fornøyd, selv etter å bare prøvd i en uke. Det skader jo heller ikke at den ser superclean ut.

forandring

Det er ferie fra jobb og skole og om et par dager bærer det sørover for en fin feiring.

Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det er å ha ferie. Bekymringene er færre og dagene kan brukes til hva jeg vil. Noe jeg virkelig ville var blant annet å gjøre noe med håret mitt. Du vet de dagene du våkner opp, ser deg i speilet og tenker "det der funker ikke"? En sånn dag hadde jeg nylig. Snille og ikke minst utrolig vakre Kristine hos MAA Stylister tok hånd om det for meg!Jeg avslutter denne helgen med håndballfinale og god mat med gode venner. Likevel kribler det veldig i kroppen, ettersom neste uke er VERDENS BESTE uke!

for en uke!

Jeg har egentlig alltid en "god" unnskyldning for mine opphold herfra, men denne er virkelig god! Gjennom den nye jobben min, har jeg jobbet hardt frem mot en spesiell anledning. Grunnleggeren av merket jeg er assisterende produktsjef for, Alexis de Brosses, kom nemlig hele veien fra Paris. I den anledning skulle jeg holde et presseevent! Vanligvis er jeg en av deltagerne, men denne gangen stod jeg bak alt.

Det var både presse og bloggere til stedet, så det var veldig hyggelig å se mange kjente ansikter! Nora, Annette, Glenn, Chioma og Stina var noen bloggerne som tok turen og det var veldig hyggelig å se alle de igjen. Det var en vellykket pressefrokost og grunnleggeren selv var veldig fornøyd. Alle produktene ble lansert i september, så håper de blir tatt godt i mot.


Bildene er lånt av Annette og Glenn

Må ærlig innrømme at jeg er litt stolt av meg selv, men det har virkelig tatt på. Nå skal det bli godt med juleferie fra absolutt alt av jobb og skole til helgen.

pocket cam

Jeg har lenge ønsket meg et kompaktkamera, men siden jeg er såpass opptatt av gode bilder, er jeg redd for at størrelsen skal på bekostning av kvaliteten. Etter å ha drasset rundt på et speilreflekskamera i altfor mange år, er jeg klar for noe nytt. Derfor var det som mine bønner ble hørt da Sony ønsket at jeg skulle teste deres nye a5100. Et kompaktkamera med byttbar linse og bevegelig LCD skjerm (for selfies of course), 24,3 megapixler og wi-fi. Jeg har brukt det i snart en måned slik at jeg i enda større grad kan videreformidle hvordan det er å bytte fra et speilrefleks, til dette.

Det er så deilig å slippe og pakke ned det gigantiske speilreflekskameraet hver eneste dag, i tilfelle jeg får tatt noen bilder. Det er med meg nesten hver eneste dag, og så ender jeg opp med å bruke det 1 av 10 ganger. Sony-kameraet derimot, går i lomma mi. Jeg glemmer nærmest at det er med meg, siden det er så lite. Og det beste er at størrelsen absolutt ikke går på bekostning av kvaliteten.

Enkelte funksjoner, krever ytterligere læring og jeg bør nok ta en lengre session med bruksanvisningen, men hittil er jeg svært fornøyd. Det har blitt mye nye følgesvenn, virkelig. Og hvor gøy er det ikke med en egen selfiefunksjon?!

Bildene over er tatt med mitt nye Sony a5100

 

Sponset produkt

dagen før frihet

Deppingen er overstått, nå gunner vi på!

Om et halvt døgn sitter jeg der, i Hasle Tennishall (som for så vidt er det kjipeste stedet å ha eksamen (Hasle liksom)), og skribler ned formler, lav- og høykonjunktur, finansialisering og nasjonalregnskap. Hørt om det? Nei, for det er så kjedelig at det ikke fortjener noens oppmerksomhet (utenom oppmerksomheten til de som jobber med det og sørger for det går bra med oss i Norge, selvfølgelig). Om et halvt døgn, er jeg ferdig.

Coat Whyred - Tee Johnny Leave Home and Weekday - Pants Alexander Wang x HM - Boots Dr. Martens

Nå er jeg klar! Bring it!

tidenes kjipeste boble

Reason for absence: flyttet inn på biblio-fuckings-teket.

Jeg kan ikke forklare hvor kjipe dagene er. Det er umulig. Jeg har kun 2 dager igjen på meg til å øve til eksamen i samfunnsøkonomi. Jeg klarer seriøst ikke å smile. Alt av hverdagslige nødvendigheter, som dagene ellers består av er fullstendig fraværende. Hygienen er på bunn, pusset jeg tenna i dag? Rakk ikke å dusje i dag heller. Bra jeg har deo! Faen, jeg er tom for deo. Bankkontoen er tom, jeg spiser suppe til middag, blir ikke mett, så spiser litt nudler. Er det noen som har noen knekkebrød til overs? Jeg lever i tidenes kjipeste boble..Over ser dere et bilde av meg på biblioteket. Det er tomt her, fordi klokken er "ti over stenging". Dere kunne få se et bilde av meg hvor jeg står utenfor å venter på at det skal åpne, men dette får holde. Man sier det kanskje som oftest uten å mene det, men livet er serr kjipt.

PS: Jeg kategoriserte dette innlegget under "Lifestyle". Kunne ikke passet bedre...