hits

Music

uken for norsk musikk

Det har vært en deilig uke hva angår norsk musikk. Ikke bare fikk vi den melankolske, men sexy musikkvideoen til Astrid S sin Hyde, vi ble også servert tre kanonlåter fra Karpe sitt kommende album. Denne uken vil bli husket.

Etter å ha sett Astrid S opptre live for første gang, på et utsolgt Parkteateret, gledet jeg meg veldig til å se den etterlengtede videoen til hennes siste låt. Jeg hadde selvfølgelig fått med meg de deilige teaserbildene fra shooten som foregikk på Island, noe som fikk meg mer gira. Videoen ble sluppet tidligere denne uken, og komplimenterer låta bedre enn jeg hadde forventet. Jeg elsker alt ved den.

 

Til tross for at jeg er Astrid S sin selverklærte største fan, har et enda saftigere slipp funnet sted denne uken. Karpe Diem duoen slapp tre låter med tilhørende videoer fra Heisann Montebello, som alle er tilgjengelig på Spotify og YouTube. Jeg går ikke dypere inn på de politiske budskapene i de ulike låtene, det får avisene og kommentarfeltene ta seg av, men jeg kan si såpass at de har fått meg til å gråte. Anbefaler en titt og et lytt på hver av disse tre låtene (opp til flere ganger).

Nå har du mer enn nok deilig musikk for helgen. God lørdag!

2AM

Astrid Smeplass er tilbake for fullt og kjører knallhardt på med den nye singelen 2AM.

Idoltrenden er slik at etter uvurderlig eksponering, oppfølging og trening gjennom produksjonen, så graver man seg ned og blir borte. Noen kommer opp igjen, noen lager quiz program som flopper, og noen fortsetter å være usynlige. Jeg har selvfølgelig forståelse for at et slikt sirkus kan være en stor påkjenning, men det er likevel et skuffende antall som kjemper videre og satser på en karriere innen musikk. Derfor varmer det hjertet mitt at kjære Astrid Smeplass har sluppet låt i dag!

Denne jenta sjarmerte oss i senk under Idol i fjor, og har egentlig fortsatt å sjarmere meg. Det at hun nå slipper en låt, som glir rett inn i mitt eksisterende sortiment av favorittlåter, gjør bare at jeg digger henne enda mer. Låten er deilig, rolig og kald, samtidig som den får meg til å groove noe sinnsykt. En perfekt høstlåt, rett og slett!

Jeg håper Astrid fortsetter i samme retning, virkelig. Det er sjeldent en artist starter et sted som Idol og ender opp in my alley når det kommer til musikksjanger! Mens vi venter på mer fra denne jenta, anbefaler jeg alle å kjøpe låta hennes på iTunes. Er du gjerrig, blakk eller uten tilgang til penger så kan du høre den på Spotify eller Wimp



min nye venn

Jeg er avhengig av musikk. Jeg trenger det hele tiden, hvor enn jeg er.

Når jeg bestemmer meg for noe, så gjennomfører jeg. Hver gang jeg virkelig ønsker meg noe, skaffer jeg meg det. Den siste tiden har jeg satt av litt penger hver måned for å kjøpe noe jeg har ønsket meg lenge. For en som er såpass avhengig av musikk som meg, føles det deilig å komme hjem, slenge meg ned i sofaen og sette på noen av mine favorittplater. Jeg kan virkelig sitte/ligge stille uten å gjøre noe som helst annet enn å bare lytte til god musikk. Det er helt fantastisk. Derfor har jeg kjøpt meg en høytaler fra Geneva.






Passer perfekt under bildet jeg fikk fra Robin Haugaas

Jeg er veldig glad den har CD-spiller slik at jeg ikke trenger å kaste alle de gamle CD-platene mine eller gjøre de om til mp3. Den har også DAB-radio og Bluetooth, slik at du kan høre rett fra mobilen. Jeg  hadde vel kanskje ikke trengt en Geneva Large, men den er så fin der den står. Den er jo nærmest et møbel Hvis du kunne tenke deg en slik en, finnes den også i Small, Medium og XL. Er den ikke fin?

do it again

Hva skjer når to musikalske talenter møtes? Magi!

For en stund tilbake ble det avslørt at norske Røyksopp nok en gang kommer til å gjøre en collab med svenske Robyn. De norske gutta fikk med seg popjenta for en tid tilbake på plata Junior med låta The Girl and the Robot, en låt som hvertfall fikk meg blown away. Hvordan kunne dette samarbeidet ikke bli tatt videre? But it did.

En av Øyafestivalen sine første headlinere var nettopp denne gjengen, sammen på scenen! Røyksopp og Robyn slipper sin EP i mai, men de har allerede sluppet sin første singel som heter Do It Again. Den ble sluppet i går både på YouTube og, takk gud, på Spotify. Låta er en saftig poplåt som er typisk Robyn, men har man hørt mye på Røyksopp kjenner man deres preg av låta. Good thing at jeg har billett til Øya slik at jeg kan få med meg dette historiske øyeblikket! Hør låta på Spotify her eller sjekk den ut under.



Hva synes du?

highasakite

Følg med nå, for her kommer drømmemusikken.

Du vet de låtene som umiddelbart sender deg til et annet univers? Du vet de låtene som gir deg frysninger fra toppen av skulderbladene og helt ned til korsryggen? For meg, er det musikk, når jeg spiller en låt, som endrer opprinnelig sinnstemning fullstendig. Norske Ingrid Helene Håvik lager sånn musikk, og hun gjør det på en slik måte at jeg blir glad for at det finnes slike som henne. Sammen med en gjeng flotte musikere, har bandet deres, Highasakite, laget to fantastiske album. Tidligere i år slapp de sitt andre album, like kritikerrost som det forrige. Jeg synes du skal sjekke ut begge to.

Her er min favorittlåt, fra det siste albumet. Den heter Lover, Where do you Live og den får meg oppriktig til å gråte. Og den "send shivers down, that spine" of mine, virkelig. Du kan også se musikkvideoen til singelen deres Since Last Wednesday under. Nok en fantastisk låt.

ønskeliste #3

Jeg lever for musikk. Jeg har musikk på ørene hver dag, flere timer om dagen.

Som iPhone-bruker, går jeg rundt med de vanlige øretelefonene som hører med, men jeg synes ikke de er særlig gode. Det er ikke optimal lyd, de knitrer av elektrisitet om vinteren (redd jeg skal få støt i øra!), de faller lett ut og de isolerer ut ekstern lyd dårlig. Har tittet rundt etter noen ordentlige øretelefoner, men vil nødig gå rundt med noe gigantisk headset. Jeg fant derimot noen fra Bose, som jeg veldig gjerne kunne tenkt meg til jul!

Disse øretelefonene skal ha imponerende lyd, de blokkerer all støy utenfra på lik linje med avanserte headset og de ser utrolig behagelig ut. Enhver musikkelsker bør ha et par ordentlig øretelefoner som gjør hverdagens musikkopplevelser bedre. Du kan lese mer her, eller kjøpe de (til meg (takk)).

tropico

Late night del Rey.

En lang uke er forbi. Jeg er helt død og er klar for sengen. Før jeg sovner inn og går over til en ny uke, har jeg macen på fanget med Lana del Rey på skjermen. Hun har lansert en kortfilm kalt Tropico. Enjoy.

God natt.

my favourite girl

Vinteren nærmer seg, og det betyr, at konserten også nærmer seg!

Tidligere i høst fikk jeg den ære av å ta bilder til intervjuet med Skandinavias fineste jente, nemlig Veronica Maggio. Jeg er virkelig sjarmert av henne, og alt som kommer ut av munnen hennes er vakkert. Det å få lov til å ta bilder av henne i 20 minutter i strekk, gjorde også at jeg ble enda mer forelsket. Flinke Felicia gjorde intervjuet, og det kan dere lese her.

Konserten til Maggio finner sted i Oslo Spektrum den 31. januar og jeg skal selvfølgelig dit. Er ikke noe annet sted å være, enn akkurat der den kvelden. Kjøp billetter her!

handen i fickan fast jag bryr mig

Det kommer så mange fantastiske album om dagen! For en deilig følelse!

Rart å si det, men i blant kan jeg forutse med rimelig høy sikkerhet at noen kommende album garantert blir bra! Et slikt tilfelle var Veronica Maggio sitt nyeste album. Dette er hennes fjerde album og på samme måte som Satan i Gatan ble produsert av en ny produsent, byttet Maggio produsent nok en gang for denne plata. Det kan vel kanskje høres på albumet, og det jeg hører, liker jeg. Med en deilig blanding av varierte låter, flyr låtene forbi raskere enn 40 minutter normalt gjør. For et deilig album!

Selve albumcoveret er jo like fint som jenta og musikken hun lager. Må si at jeg er frelst av denne artisten, virkelig. Låtene, stemmen, håret og leppene hennes (haha, besatt, jeg vet) alt er fint med henne! Har også noe spennende, i forhold til denne dama jeg vil vise dere snart. For dere som følger meg på Instagram, fikk dere kanskje et hint! I mellomtiden, sjekk musikkvideoen hennes til Sergerls Torg.

turn up the life

Jeg digger LidoLido, rett og slett digger han.

Fyren er yngre enn meg, men herjer som om han har vært i gamet lengre enn flere av de største der ute. Peder som han egentlig heter, er også en virkelig Good Guy. Det er ikke spøk. Og er det noe han kan, så er det å turn'e up the life!

imponerende

Hva gjør man hvis man er et band på fem personer, men bare har én gitar?

Jo da spiller alle sammen på samme gitar vel. Det har hvertfall denne gjengen gjort og det er det kuleste jeg har sett og hørt på lenge! Vokalen er jo også utrolig deilig å høre på. Rett og slett imponerende.

Hva synes dere?

fashion freaks

Kompis Frederic Esnault og dama hans gjør coop!

Mannen bak flere Norges største musikkvideor går abroad, men ikke med hvem som helst. Dama goes by the name Tokyo Diiva og koser seg ikke på fanget til Frederic i videon for ingen grunn! Sjekk låta hennes, Fashion Freaks (F**k Food).

De er dynamite!

countdown

Jeg har blitt avhengig av denne sangen og ikke minst videoen. Beyoncé er så forbanna rå at jeg har ikke ord. Denne tar av!

Countdown by Beyoncé

such great heights

Husker The Postal Service gikk på repeat på ungdomsskolen. Blir litt remeniscing i dag.

Her har dere Such Great Heights av The Postal Service.

Skal vise dere litt mer av dette bandet senere. Dere fortjener å få det med dere!

sunday

Festhelgen er over...

Siden jeg har bistått med festmusikk denne helgen, så er det på sin plass at jeg gir dere et par gode kleinelåter. Favoritten min er ingen tvil, Sunday av Bloc Party! Passende? I know.

don't fucking tell me what to do

Festhelgen fortsetter!

Håper noen av dere er på nach nå, for her kommer en fet låt å spille mens noen sitter i sofaen og roter rundt og andre ligger med trynet i doskåla (det er sånn det skal være på nach). Robyn kan stå for en helg festkveld alene, men denne låta er fet på nach. Låta heter Don't Fucking Tell Me What to Do!

keep it goin' louder

Festhelgen fortsetter!

Som overskriften sier, så sier jeg det samme med låta av samme tittel. Haha, her kommer Diplo og Major Lazer med låta Keep it Goin' Louder! Hvis ikke taket blir løftet nå, så er det noe galt.

blitz

Festhelgen fortsetter!

Regner med at vorspielet allerede er i gang, så jeg skal bidra litt på stemningen. Dette er en av mine favorittlåter til slike kvelder, så anbefaler den sterkt! Blitz by Digitalism.

big

Festhelgen fortsetter!

Varmer opp denne lørdagen med en remix av låta til Sneaky Sound System, Big. Mixen er gjort av John Dahlback!

Håper kvelden i går var bra, men at dere likevel er klar for en ny festkveld i dag! Husk å følge med for låtoppdateringer i løpet av kvelden. Jeg skal være med dere!

nach

Festhelgen fortsetter!

Er ikke noe fest uten et ordentlig nachspiel, og et ordentlig nachspiel trenger god musikk. Ikke for hardcore, så her har dere en perfekt låt. Det er remix av Coldplay låta Paradise. Mixen er gjort av Fedde le Grand.

Dere må ikke sovne helt ennå! Haha.

festhelg!

Helgen er her og vi innleder den med god festmusikk! I løpet av hele helgen vil det komme oppdateringer med god festmusikk, så er det en nettside der bør henge på i helgen så er det denne. Jeg skal være deres DJ på helgens vors, fest og nach!

Vi starter det hele med Mord Fustang og låta Lick the Rainbow.

some boys

Death Cab for Cutie var en av de første favorittbandene mine gjennom tidene, og de er fortsatt langt oppe på lista mi. Synd jeg aldri har fått muligheten til å se de live, da Quart Festivalen ble lagt ned det året jeg hadde billett. Dette er vel det nærmeste jeg har vært med å se dem, men frem til den tid kommer får vi nøye oss med de gode låtene de lager. Her er Some Boys!

patty lee

På en tur i Soho møtte vi en Norgeentusiast. "Where in Norway have you been?", "Oslo and Arendal?", "Why?", "We've been playing the festivals man! Norwegian festivals are awesome.". Bandet var Les Savy Fav.

Patty Lee by Les Savy Fav

dreams come true

Up and coming norsk rapper? I den kategorien ligger Dreamon på toppen.

Etter å ha gjort video med Yolanda ble jeg kjent med en dyktig fyr ved navn Anthony (Dreamon). Med en fet, karakteristisk stemme, en utrolig tilstedeværelse og mer swag enn flere utenlandske artister, har jeg tro på at Dreamon kan nå langt. Nå har han begynt å lage en miniserie på YouTube av hverdagen sin som artist der man kan bli bedre kjent med han og se utviklingen, noe som er spennende for oss på utsiden. Dreams Come True heter den.

Bli bedre kjent med Dreamon på Facebook eller sjekk ut flere av videoene hans på YouTube-channelen hans SpawnDreams.

hurry up we're dreaming

Til alle dere musikkglade mennesker der ute, jeg har en god nyhet. På Spotify og YouTube ligger hele nye plata til M83, Hurry Up We're Dreaming. Den har noe for absolutt alle, du kan virkelig ikke ikke like den. Sjekk ut noen av låtene under.

Echoes of Mine

Steve McQueen

Midnight City

marching bands of manhattan

Denne sangen får meg til å savne søster. Da hun flyttet bort 1 år hørte hun denne første dagen uten meg og savnet meg så mye at hun begynte å gråte. Nå hører jeg på denne og tenker på henne.

Marching Bands of Manhattan by Death Cab for Cutie

sunday girl

Har vært litt fraværende på musikkbloggen i det siste, og det må jeg bare beklage!

Mye å holde styr på når dagene flyr forbi her borte, så plutselig glemmer jeg bort musikkbloggen. Nå er vi igang igjen! Første smakebit for uken, Sunday Girl.

lock you down

Ny video fra min gode venn Emilio! Anbefales å sjekke ut.

Emilio jobber hardt og har absolutt det som trengs for å lykkes. Dyktig er det han er!

SCAAAR!!

Sa dere ikke slipper unna! Her er Scar sitt musikkbidrag, selvfølgelig på norsk.

Husker jeg var redd under denne låta første gang jeg så filmen..

MOFASA!!

Så nettopp the Lion King i 3D på kino her i Jersey, så dere slipper ikke unna uten noen låter!

Bringer frem så fantastisk gode minner.

norsk nytelse

Man setter alltid litt ekstra pris på det norske når man er i utlandet.

Briskeby er et av mine norske favorittband, er bare synd de har gått fra hverandre. Da er det ikke annet man kan gjøre enn å nyte det gode gamle. Som Joe Dallesandro for eksempel.

Ikke for å snakke om at Lise Karlsnes er en av Norges vakreste. Enig?

midnight city

Skal vise dere litt mer av M83, men først sjekk ut denne låta.

Om ikke lenge kommer et av mine favorittband, M83, med nytt album og dette er en av låtene. Dette albumet kommer til å bli bra! Bare hør selv.

Emilio

Det er vel på sin plass at jeg viser dere ny shit fra kompisen min, Emilio?

Forrige låt han slapp, var utrolig fet og denne er av samme standard! Synes det er litt gøy at kundene på Urban digger musikken vi spiller, og så er det faktisk en av de ansatte, Emilio som rapper. Videoen og cover er gjort av AkaM1k3 og låta heter While You Were Sleeping.

mew

Jeg er avhengig.

Husker jeg fikk And the Glass Handed Kites-albumet til bursdagen min på ungdomskolen og hørte på det hver eneste gang jeg hadde mulighet. Mew har avslappende musikk som får deg i godt humør og faktisk gjør dagen din bedre. Alle albumene deres er herlige, så er absolutt verdt en titt. Sjekk de på Spotify her!

Apocalypso

Repeaterbeater

Introducing Palace Players

New Terrain

Beach

Kos dere!

follow rivers

Badmusikk?

Nå som jeg har flyttet til New York, er det viktig å gjøre seg ordentlig til rette. Derfor har jeg plassert høytalerne mine fra Music Angel på badet slik at jeg alltid kan høre på god musikk enten jeg dusjer, fikser meg eller annet diverse man normalt gjør på badet. Hittil har Lykke Li gått på repeat. Favorittlåt fra Lykke Li? Gjett.

Sjekk også ut den heftige remixen av låta, gjort av The Magician.